Oulun Energian logo

Oulun Energian työntekijä pitelee käsissään kolmea mustaa sähkökaapelia.
Oulun Energian työntekijä pitää kuparilankaa mustan sähkökaapelin päällä.

Sähköliittymä

Oletko rakentamassa uutta tai sähköistämässä vanhaa? Suunnitteletko tapahtuman järjestämistä yleisellä paikalla? Saadaksesi sähköä tarvitset sähköliittymän, jolla liityt Oulun Energia Sähköverkko Oy:n sähköverkkoon. Toimitamme sekä pysyvät että tilapäiset sähköliittymät.

Punatukkainen nainen kurkistaa työpöydän takaa.

Sähkösopimusvahti

Vuokranantajille suunnattu Sähkösopimusvahti-palvelu pitää huolen siitä, etteivät vuokra-asuntojesi sähköt pääse katkeamaan huomaamattasi esimerkiksi vuokralaisten vaihdon yhteydessä.

Tutustu Sähkösopimusvahtiin

Ennen sähköliittymän tilaamista

Jotta sähköliittymän hankinta sujuisi mahdollisimman sujuvasti, on hyvä muistaa muutamat perusasiat. Tutustu liittymän hankintaan ja toimittamiseen alla olevien linkkien kautta, varsinkin, jos et ole aiemmin tilannut meiltä sähköliittymää.

Tilaa sähköliittymä

Huom! Oulun Energia  Sähköverkko Oy ei enää vuokraa työmaakeskuksia. Työmaakeskuksia voi jatkossa vuokrata esimerkiksi alueella toimivilta konevuokraamoilta.

Liittymän tiedot

Liikuteltavat (työmaa)sähkökeskukset, joissa liittymisjohtona on "kumikaapeli" tulee olla standardin EN 61439-4 mukaisia (standardi työmaasähkökeskuksista). Työmaakeskus tai muu tilapäiseen käyttöön tuleva sähkökeskus tulee tarkastuttaa sähköurakoitsijalla liittymisehtojen mukaisesti. Tällä varmistetaan, että sähkökeskus on liitettävissä sähköverkkoon turvallisesti.

Jos työmaakeskus tulee tontille asennetavan liittymisjohto-maakaapelin "päähän" eikä kumikaapelilla liittymispisteeseen tontin rajalle tai suoraan muuntamoon/jakokaappiin niin tästä on ilmoitettava liittymätilauksessa. Ilmoitettava maakaapelin tyyppi ja mikäli tämä  maakaapeli on vain työmaakeskuksen syöttökaapeli eikä myöhemmin tuleva pysyvän liittymän käyttöön niin tästäkin on hyvä ilmoittaa (vaatii yleensä, että kohteessa on muuntamo tai jakokaappi tontilla).

  • Työmaakeskus (tilapäinen sähköliittymä) tulee teliseeseen ja sitä käytetään rakentamisen ajan. Lopullinen pääkeskus (pysyvä sähköliittymä) tulee käyttööön myöhemmin rakennuksen valmistuessa esim. tekniseen tilaan.
  • Tonttikeskus on pihalle asennettava pääkeskus (pysyvä sähköliittymä), joka palvelee rakentamisen ajan sähköistyksessä ja jää sinne pysyvästi eikä erillistä työmaakeskusta tarvita.
  • Omakotitaloissa rakennusaikainen työmaakeskus-liittymä on yleensä aina kooltaan 3 x 25 A.
  • Pysyvä liittymä on usein 3 x 25 A, mutta talon koko, lämmitystapa ja sähköauton lataus saattavat suurentaa liittymän pääsulaketta 3 x 35 A  -  3 x 63 A kokoon saakka. Varmista pääsulakkeen koko sähkösuunnittelijaltasi.
  • Työmaakeskus (tilapäinen sähköliittymä) tulee teliseeseen ja sitä käytetään rakentamisen ajan.
  • Paritalotonttikeskus on pihalle asennettava pääkeskus (pysyvä sähköliittymä), mihin sjoitetaan molempien asuntojen sähkömittarit. Paritalotonttikeskusta asennetaan kiinteästi sijoitus paikalleen. Se palvelee ensin työmaasähköistyksessä ja myöhemmin asuntojen sähköistyksessä.
  • Paritalojen paritalotonttikeskuksissa sähköliittymän pääsulake on usein kooltaan 3 x 35 A tai 3 x 50 A tai suurempikin riippuen lämmitysmuodoista ja varautumisesta sähköauton lataukseen. Varmista pääsulakkeen koko sähkösuunnittelijaltasi.
Paritalon huoneistot ovat:

Liikuteltavat (työmaa)sähkökeskukset, joissa liittymisjohtona on "kumikaapeli" tulee olla standardin SFS-EN 61439-4 mukaisia (standardi työmaasähkökeskuksista). Työmaakeskus tai muu tilapäiseen käyttöön tuleva sähkökeskus tulee tarkastuttaa sähköurakoitsijalla liittymisehtojen mukaisesti. Tällä varmistetaan, että sähkökeskus on liitettävissä sähköverkkoon turvallisesti.

Jos työmaakeskus tulee tontille asennetavan liittymisjohto-maakaapelin "päähän" eikä kumikaapelilla liittymispisteeseen tontin rajalle tai suoraan muuntamoon/jakokaappiin niin tästä on ilmoitettava liittymätilauksessa. Ilmoitettava maakaapelin tyyppi ja mikäli tämä  maakaapeli on vain työmaakeskuksen syöttökaapeli eikä myöhemmin tuleva pysyvän liittymän käyttöön niin tästäkin on hyvä ilmoittaa (vaatii yleensä, että kohteessa on muuntamo tai jakokaappi tontilla).

Liittymän tiedot muutoksessa

Liittyjän tiedot

Laskutustiedot maksuille

Liittyjän sopimuskumppani(t)

2. liittyjä

3. liittyjä

4. liittyjä

Sähköliittymissopimuksen toimitus

Sopimusehdot

Asiakaspalvelu

Laskun sisältöön liittyvissä kysymyksissä, kuten sopimus- tai kulutustiedoissa, voit kääntyä asiakaspalvelumme puoleen ma-to klo 8-16 ja pe klo 9-16.

Sähkönmyyntisopimuksiin ja muuttoihin liittyvissä asioissa, ota yhteys sähkönmyyjäsi asiakaspalveluun.

sahkoverkkopalvelut@aspa.oulunenergia.fi

call08477000

Tekninen neuvonta

Jos sinulla on kysyttävää sähköliittymän rakentamisasioihin tai sähkön mittaukseen liittyen, ota yhteyttä tekniseen neuvontaamme.

tekninenneuvonta@oulunenergia.fi

call08 477 000  (mpm/pvm)