Oulun Energian logo

Auringon säde paistaa sähkötornin välistä.
Auringon valo paistaa sähkölinjatornin rakenteiden välistä.

Sähköliittymän tilaamisen vaiheet

Sähköliittymän tilaaminen alkaa liittymismahdollisuuden selvittämisellä. Liittymän rakentaminen perustuu liittymissopimukseen. Jotta rakentaminen etenee aikataulussa, tilaa liittymissopimus heti, kun sähkösuunnittelijasi on määritellyt pääsulakekoon. Tekninen neuvontamme auttaa sinua kaikissa sähköliittymien rakentamiseen ja liittymissopimuksiin liittyvissä kysymyksissä.

1. Alkukartoitus

Ota yhteyttä tekniseen neuvontaamme liittymismahdollisuuden selvittämistä varten. Yleensä asemakaava-alueen tonteilla on valmiina riittävä liittymisvalmius.

Jos liittymä edellyttää sähköverkon rakentamista, annamme toimitusaikataulusta arvion. Toimitusaika on yleensä 1–3 kuukautta. Liittymän edellyttäessä keskijänniteverkon tai muuntamon rakentamista voi toimitusaika olla 6 kuukautta tai pidempikin.

Toimitusaika on riippuvainen kaikissa tapauksissa siitä, missä ajassa maanomistajien kanssa saadaan sovittua kaapeleiden ja muuntamoiden sijoittamisesta maanomistajan omistamalle kiinteistölle.

2. Sopimukset

Tee kanssamme sähköliittymissopimus.

Sopimuksen teon yhteydessä voi lisätä liitteeksi liittymän sähköpääkeskus- ja mittauskeskuskaaviot, nousujohtokaavion ja sähköasemapiirroksen. Voimme myös tarvita muita sähköpiirustuksia (esim. keskijänniteliittymässä). Sähköurakoitsijasi voi toimittaa ne myös liittämis-/mittarointipyynnön yhteydessä.

Noudatamme sähköliittymän rakentamisessa Energiateollisuus ry:n suosittelemia liittymisehtoja LE 2019 sekä ohjetta ”Sähköliittymän hinnoitteluperusteet ja rakentamiseen liittyvät ohjeet”. Nämä ovat liitteinä tämän sivun lopussa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

Liittymissopimuksen mukana lähetämme käyttöpaikkatunnuksen, jota tarvitset sähkönmyyntisopimuksen tekemiseen. Tee sähkönmyyntisopimus sähkönmyyntiyhtiön kanssa. Samalla sinulle tulee automaattisesti sähkönsiirtosopimus Oulun Energia Sähköverkko Oy:n kanssa.

Monimittarikohteissa, esimerkiksi kerrostaloissa ja vastaavissa, tarvitsemme sähköpiirustukset (pääkeskus-ja mittauskeskuskaaviot sekä nousujohtokaavion), joiden perusteella luomme käyttöpaikkatunnukset kaikille sähkön mittauksille.

Sähköurakoitsijan tulee toimittaa liittämis- ja mittarointipyynnössä tarvittavat sähköpiirustukset, jotta varmistetaan, ettei niihin ole tullut muutoksia rakentamisen aikana. Mitä aiemmin sähköpiirustukset toimitetaan, sitä jouhevammin mittareiden asennus hoituu.

3. Liittymän liittämispyyntö

Liittymän liittämisestä vastaava sähköurakoitsijasi tilaa liittymän liittämisen ja mittaroinnin yleistietolomakkeella ja toimittaa tarvittavat sähköpiirustukset.

Toimitusaika tilauksesta on 7–14 työpäivää edellyttäen, että sähkönmyyntisopimus on kunnossa.

4. Kytkentä

Kytkemme liittymän ja asennamme mittarit.

Asiakaspalvelu

Laskun sisältöön liittyvissä kysymyksissä, kuten sopimus- tai kulutustiedoissa, voit kääntyä asiakaspalvelumme puoleen ma-to klo 8-16 ja pe klo 9-16.

Sähkönmyyntisopimuksiin ja muuttoihin liittyvissä asioissa, ota yhteys sähkönmyyjäsi asiakaspalveluun.

sahkoverkkopalvelut@aspa.oulunenergia.fi

call08477000

Tekninen neuvonta

Jos sinulla on kysyttävää sähköliittymän rakentamisasioihin tai sähkön mittaukseen liittyen, ota yhteyttä tekniseen neuvontaamme.

tekninenneuvonta@oulunenergia.fi

call08 477 000  (mpm/pvm)