Oulun Energian logo

Sähkötornin huppu kuvattuna taivasta vasten. Sähkölinjoja menee kuvan läpi.
Sähkötornin korkein kohta kuvattuna taivasta vasten.

Sähköliittymän purkaminen ja irtisanominen

Sähköliittymä voidaan purkaa eli irtikytkeä verkosta tilapäisesti esimerkiksi vanhan talon purkamisen vuoksi tai liittymissopimuksen voi irtisanoa, jos sähkönkäyttö on loppunut kokonaan. Toimitusaika toimenpiteelle on noin 7–14 työpäivää.

Sähköliittymän irtikytkentä

Jos olet purkamassa tontilta esimerkiksi vanhaa taloa uuden tieltä, sähköliittymästä pitää katkaista sähköntoimitus ja sähkömittari hakea pois ennen purkamista. Tällöin liittymäsi irtikytketään sähköverkosta eli sähköliittymissopimus jää voimaan eikä uuteen taloon tarvitse maksaa uutta liittymismaksua. Liittymän ylläpidosta veloitetaan voimassa olevan hinnaston mukaisesti ylläpitomaksu. Perimme liittymän uudelleen käyttöönotosta kytkentämaksun. Jos voimassaolevaa liittymää suurennetaan, tulee sähköliittymän suurentamisesta tehdä sähköliittymäsopimus ja veloitamme siitä lisäliittymismaksun.

Sähköliittymän liittymissopimuksen irtisanominen

Jos kiinteistön sähkönkäyttö on loppunut kokonaan eikä sähkölle ole tarvetta myöhemminkään, voit irtisanoa sähköliittymän, jonka jälkeen liittymä puretaan pysyvästi sähköttömäksi. Liittymän purun yhteydessä palautamme liittymissopimuksen mahdollisen palautuskelpoisen osan vähennettynä purkukustannuksilla. Huomioithan, että jos haluat myöhemmin sähköt käyttöpaikalle, tulee tehdä uusi sähköliittymäsopimus ja veloitamme uudesta liittymästä liittymishinnaston mukaisen maksun.

Sähköliittymän omistajuus

Jos sähköliittymä siirtyy uudelle omistajalle muuton yhteydessä, ilmoita liittymän omistajanvaihdoksesta täällä.

Tilaa sähköliittymän irtisanominen tai irtikytkentä

Sähköliittymän tiedot

Tilattava muutos
Irtikytkennän lisätieto (Milloin sähköä tarvitaan uudestaan tontilla/kiinteistöllä?)

Sähköliittymän omistaja

Sähköliittymissopimuksen toimitus allekirjoitettavaksi

Lisätietoja

Oulun Energia Sähköverkko Oy:n puolelta ollaan yhteydessä teihin n. viiden työpäivän sisällä ja sovitaan liittymän tarkka purkuajankohta. Pyrimme huomioimaan toiveenne mahdollisuuksien mukaan.

Mittarin poisto käyttöpaikalta päättää käyttöpaikan sähkösopimuksen ja nykyinen käyttöpaikkatunnus poistuu käytöstä.

Sähköurakoitsijan tilatessa liittymän takaisinkäyttöönoton perustetaan yksi tai useampi uusi käyttöpaikka sähköurakoitsijan toimittamien tietojen mukaisesti. Uudelle käyttöpaikkatunnukselle pitää tehdä uusi sähkösopimus ennen liittymän-/käyttöpaikan käyttöönottoa.

Tekninen neuvonta

Jos sinulla on kysyttävää sähköliittymän rakentamiseen tai sähkön mittaukseen liittyen, ota yhteyttä tekniseen neuvontaamme.

tekninenneuvonta@oulunenergia.fi

call0407128606