Oulun Energian logo

Kaksi Oulun Energia Sähköverkko Oyn työntekijää ovat työmaalla. Heidän välissään on kaapelirulla.
Kaksi Oulun Energia Sähköverkko Oy:n työntekijää on työmaalla. Heidän välissään on kuparinen kaapelirulla.

Verkkopalvelutuotteet

Sähkön tarve on jokaisella erilainen: toinen pärjää pienellä kulutuksella, toinen tarvitsee sähköä kodin lämmitykseen. Toisilla sähkönkulutus vaihtelee vuorokauden- ja vuodenajan mukaan. Sähkönjakeluun kannattaa valita omaan käyttöön sopivin verkkopalvelutuote. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme, niin opastamme valinnassa!

Asiakkaanamme voit valita oman tarpeesi ja kulutuksesi mukaan parhaan vaihtoehdon neljästä verkkopalvelutuotteesta: yleissähkö, aikasähkö, kausisähkö ja tehosähkö. Me taas vastaamme sähkönkulutuksesi mittauksesta ja välitämme mittaustiedot valitsemallesi sähkönmyyjälle. 

Verkkopalvelutuotteen valinta perustuu käyttöpaikan energiantarpeeseen ja käyttöaikaan. Näihin taas vaikuttaa esimerkiksi kiinteistön lämmitysmuoto.

Vertaile verkkopalvelutuotteita

Yleissähkö

 • Yleisin yksiaikamittaukseen perustuva sähkön verkkopalvelutuote
 • Sopii omakoti-, kerros- ja rivitaloihin sekä vapaa-ajanasuntoihin, joissa ei ole sähkölämmitystä ja kulutus on alle 10 000 kilowattituntia vuodessa.
 • Sähkön siirron perusmaksu on porrastettu sulakekoon mukaan, ja siirrolla on vain yksi hinta.

Aikasähkö

 • Sopii sähkölämmitteisiin omakoti- ja rivitaloihin, joissa sähköä käytetään eniten yöllä, esimerkiksi lämminvesivaraajan lämmittämiseen, ja joissa kulutus on yli 10 000 kilowattituntia vuodessa.
 • Sähkön mittaus perustuu päivä/yö -aikajakoon.
 • Perusmaksu on porrastettu sulakekoon mukaan ja siirrolla on kaksi hintaa: päiväsähkö klo 7–22 ja edullisempi yösähkö klo 22–7.

Kausisähkö

 • Sopii parhaiten asiakkaille, joiden sähkönkäyttö painottuu kesäaikaan ja kulutus on yli 10 000 kilowattituntia vuodessa.
 • Tyypillisimpiä kausisähkön käyttäjiä ovat palvelualan yritykset sekä maatilat, joissa on esimerkiksi koneelliset viljankuivauslaitteet.
 • Mittaus perustuu talviarkipäivä/muu aika -aikajakoon.
 • Perusmaksu on porrastettu sulakekoon mukaan, ja siirrolla on kaksi hintaa: 1. Talviarkipäivä 1.11.–31.3. klo 7–22 arkipäivisin mukaan luettuna lauantait ja aattopäivät. 2. Muu aika 1.11.–31.3. klo 22–7 sekä 1.4.–31.10. koko ajan. Tämä hinta on edullisempi.

Tehosähkö

 • Tarkoitettu asiakkaille, joilla käyttöpaikan sulakekoko on yli 63 A.
 • Perusmaksu on kiinteä ja sulakekoosta riippumaton.
 • Tehonkäyttö mitataan tunnin keskitehona, ja pätötehosta laskutetaan erillisellä tehomaksulla kahden suurimman tuntitehon keskiarvoa käyttäen.
 • Tehosähkössä on kaksi hintaa: talviarkipäivä ja muu aika, kuten kausisähkössä.
 • Verkkopalvelumaksuun vaikuttavat asiakkaalle toimitetun sähköenergian määrä ja tehontarve sekä jännitetaso, jolla asiakas on liittynyt verkkoon.

Sähköverkko Oy:n asiakaspalvelu

sahkoverkkopalvelut@aspa.oulunenergia.fi

call08477000

Sähkön etäluenta

Sähkön kulutuksesi mitataan etäluettavalla sähkömittarilla. Tuntikohtaiset kulutustiedot päivittyvät automaattisesti asiakastietojärjestelmäämme kerran vuorokaudessa. Sähkölaskusi perustuvat toteutuneeseen kulutukseen, ja voit seurata omaa kulutustasi jopa tunnin tarkkuudella Energiatilillä.

Yökuormia ohjataan satunnaisviiveellä

Ohjaamme yökuormia satunnaisviiveellä. Näin estetään verkon äkillinen kuorman muutos, joka voi aiheuttaa sulakkeiden palamista ja valojen vilkkumista. Yökuormien ohjaukset, esimerkiksi lämminvesivaraajien ja lattialämmitysten kytkennät tapahtuvat 1–60 minuutin satunnaisviiveellä klo 22–23. Kuormat kytkeytyvät pois päältä aamulla klo 7. 

Viive vaihtelee päivittäin, eikä se vaikuta laskusi loppusummaan. Vajaan tunnin viiveestä ei ole haittaa asiakkaalle eikä laitteiden toiminnalle. Aikasähkössä edullisempi yöhinta alkaa aina klo 22 ja päivähinta klo 7.

Sähkön yökuormaohjausta on mahdollistaa myös muuttaa, lue aiheesta lisää tästä.

Sähkömittarin tarkastuspyyntö

Sähkömittarin tarkastus on maksuton, jos toteamme virheen olevan vähintään kaksi kertaa mittarin tarkkuusluokan suuruinen. Muussa tapauksessa veloitamme mittarointihinnaston mukaisen maksun. 

Jos tarkastettavaa mittaria koskeva sähkölasku tulee maksettavaksi ennen tarkastustuloksen saapumista, pyydämme maksamaan laskun kokonaisuudessaan. Palautamme jälkikäteen sen osan laskusta, joka osoittautuu aiheettomaksi.

Sähkömittarin tarkastuspyyntö

Jos epäilet mittausvirhettä, lähetä meille sähköenergiamittarin tarkastuspyyntö. Tarkastuksen jälkeen toimitamme sinulle tarkastusraportin, mistä selviää, onko mittari mitannut oikein tarkkuusluokassaan. Ilmoitamme myös mahdollisista jatkotoimenpiteistä.