Sähköliittymä

Oletko rakentamassa uutta tai sähköistämässä vanhaa? Suunnitteletko tapahtuman järjestämistä yleisellä paikalla? Saadaksesi sähköä tarvitset sähköliittymän, jolla liityt Oulun Energia Sähköverkko Oy:n sähköverkkoon. Toimitamme sekä pysyvät että tilapäiset sähköliittymät. Rakennamme sähköverkon liittymisvalmiuden liittymispisteeseen.

Toimitamme sähköliittymiä Oulun kantakaupungin, Kiimingin ja Yli-Iin alueille. Tutustu jakeluverkkoalueeseemme

Pysyvä sähköliittymä 

Kun rakennat esimerkiksi uutta kotia, vapaa-ajan asuntoa tai toimitiloja, sovi pysyvän sähköliittymän toteutuksesta sähkösuunnittelijasi kanssa. Tee sähköliittymän tilaus hyvissä ajoin, jotta sinulla on sähköä käytettävissä heti, kun sille on tarvetta.  

Sähköliittymän rakentaminen perustuu liittymissopimukseen – katso ohjeet liittymän hankkimiseen ja liittymissopimuksen tilaamiseen.

Pysyvä tonttikeskus tai paritalokeskus 

Omakotitalon rakentaja voi hoitaa sähköistyksen tonttikeskuksella tai paritalon rakentaja paritalokeskuksella. Keskus sijoitetaan pysyvästi tontille ja asennetaan lopulliselle paikalleen jo ennen työmaan aloittamista. Sijaintipaikka kannattaa valita kulkutien läheisyydestä esimerkiksi jätekatoksen tai autotallin seinustalta, jolloin se on talvellakin vaivatonta huoltaa.

Sähköurakoitsijat myyvät ja asentavat tonttikeskuksia ja paritalokeskuksia. Valitsemasi sähköurakoitsija kytkee liittymisjohdon ja maadoitusjohtimen sekä tekee asennuksille käyttöönottotarkastuksen. Tämän jälkeen sähköurakoitsijasi pyytää sähköverkkoon liittämisen teknisestä neuvonnastamme.

Yleistietolomake

Tällä lomakkeella voit tehdä sähköliittymän liittämis- tai mittarointipyynnön, tilata kytkentä- tai mittarointityön, käyttöpaikan muutoksen, ilmoittaa pääsulakekoon pienentämisestä tai oman tuotannon liittämisestä sähköverkkoon.

Tilapäinen työmaakeskus rakentamiseen 

Työmaakeskus kytketään tontin rajalla olevaan kaapeliin tai lähimpään jakokaappiin tai muuntamoon. Pienet työmaakeskukset, esimerkiksi omakotitalon rakennustyömaalla, ripustetaan työmaakeskustelineeseen, jonka teko-ohjeet löydät ohjesivultamme Pientalorakentajan sähköistyksen vaiheet. Vuokraa meiltä työmaakeskus rakentamisen ajaksi.

Tilapäinen sähköliittymä tapahtumaan 

Meiltä saat sähköt lyhytkestoiseen tapahtumaasi. Ota yhteyttä tekniseen neuvontaamme hyvissä ajoin, kun tarvitset sähköä tilapäisesti puistossa, torilla tai muulla yleiselläalueella. 

Tapahtuman, jäätelökioskin, työmaatukikohdan tai muun vastaavan tilapäisen kohteen sähköistys voidaan hoitaa työmaakeskuksella. Työmaakeskus kytketään lähimpään jakokaappiin, muuntamoon tai pylvääseen edellyttäen, että sähköverkko mahdollistaa kytkennän. 

Tilapäisen sähköliittymän hinta muodostuu työmaakeskuksen kytkennästä ja keskuksen vuokrasta.

Tekninen neuvonta

Jos sinulla on kysyttävää sähköliittymän rakentamiseen tai sähkön mittaukseen liittyen, ota yhteyttä tekniseen neuvontaamme.

tekninenneuvonta@oulunenergia.fi

call0407128606