Isovanhemmat ja lapsenlapsi kävelemässä aurinkoisessa metsässä.
Isoisä, isoäiti ja lapsenlapsi kävelemässä aurinkoisessa metsässä.

Vastuullinen suunnannäyttäjä

Haluamme toimia suunnannäyttäjänä vastuullisuuden kaikilla kolmella ulottuvuudella; suhteessa ihmisiin, talouteen ja ympäristöön. Energiayhtiönä tehtävämme on ratkoa ympäristöhaasteita ja vähentää negatiivisia vaikutuksiamme ympäristöön ja ilmastoon. Tavoitteenamme on energiatuotannon hiilineutraalius viimeistään vuoteen 2030 mennessä.

Työnantajana olemme sitoutuneet edistämään henkilöstömme työturvallisuutta, hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta. Tärkeä osa vastuullisuustyötämme on myös edistää alueen asukkaiden hyvinvointia. Alueen isoimpana energian tuottajana vahvistamaan alueen elinvoimaisuutta muun muassa tuottamalla tuloja kaupungille, työllistämällä sekä tarjoamalla kohtuuhintaista lähienergiaa alueemme asukkaille ja yrityksille.

Lue lisää vastuullisuusteemoistamme, kuten siitä miten ratkomme ympäristöhaasteita, huolehdimme ihmisistä ja vahvistamme alueellista elinvoimaa.

Katja Virkkunen Oulun Energia katsoo kameraan ja hymyilee.

Tulevaisuuden energiajärjestelmää rakennetaan yhdessä

Toiminnallamme on merkittäviä vaikutuksia erityisesti ilmastoon, aluetalouteen ja luontoympäristöön, ja ne aiheuttavat liiketoiminnallemme merkittäviä riskejä, mutta luovat myös liiketoimintamahdollisuuksia.

Tutustu vastuullisuusjohtajan nostoihin

 

Oulun Energia | Muutos tarvitsee Pohjoista voimaa

Muutos on ainoa pysyvä asia. Se näkyy pohjoisessa sinnikkyytenä ja sisuna. Muutos vaatii luovuutta ja lujaa tahtoa. Ennakkoluulottomuutta ja edelläkävijyyttä. Rohkeutta kohdata tulevaisuuden haasteet – jo tänään. On uskallettava katsoa innolla huomiseen, unohtamatta juuriaan. Vaikka teknologia kehittyy harppauksin, vastaus löytyy usein luonnosta, missä mikään ei mene hukkaan, vaan jatkaa kiertoaan. On keksittävä uusia tapoja kasvaa ja uudistua, suojella ja turvata, sillä muutoksen keskellä on myös kannettava vastuuta ihmisistä ja ympäristöstä. Tarvitsemme tiimipeliä, jossa jokainen on tärkeä. Ja vaikka olemmekin kaikki erilaisia, jokainen meistä tarvitsee lämpöä ja energiaa. Muutos tarvitsee Pohjoista voimaa.