Oulun Energian logo
Tyttö pitää kiinni pullalautasesta, joka on pöydällä ja katsoo pullia. Äiti, pikkusisko ja isä istuvat taustalla ruokapöydän ääressä.
Tyttö pitää kiinni pullalautasesta, joka on pöydällä ja katsoo pullia. Äiti, pikkusisko ja isä istuvat taustalla ruokapöydän ääressä.

Kaukolämpö omakotitaloon

Kaukolämpö on vaivaton ja luotettava lämmitysvalinta omakotitalon rakentajille. Kaukolämpöön liittyminen Oulussa on helppoa, sillä kaukolämpöverkosto kattaa lähes koko kantakaupungin sekä sen lähialueet, Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon alueilla. Kaukolämpö on saatavilla myös uusille asuinalueille Oulussa, kuten Hiukkavaaraan ja Jääkärinkankaalle.

Nykyaikaisessa omakotitalossa kaukolämpö lämmittää kiinteistön pääasiassa vesikiertoisen lattialämmityksen ja/tai pattereiden kautta. Lämmityksen tasaisuudesta vastaa kohteeseen asennettavan lämmönjakokeskuksen automatiikka. Itse lämmönjakokeskus on omakotitalossa tyypillisesti noin 60 cm x 40 cm luokkaa, eli tekniselle tilalle tarvittava tila on hyvin pieni. Tämän lisäksi asennetaan tarvittavia putkistoja mutta esimerkiksi erillistä lämminvesivaraajaa ei tarvita.

Lämmönjakokeskus on lisäksi kestävä ja pitkäikäinen valinta, eikä se vaadi käyttäjältä monimutkaista ylläpitoa tai huoltoa. Lämmönjakokeskuksen tekninen käyttöikä on noin 20–25 vuotta.

Miksi kaukolämpö?

Leikki-ikäinen lapsi istuu sohvalla ja piirtää liitutauluun. Kissa kävelee sohvan selkänojalla.

Helppo ja toimintavarma

Kaukolämpö on asiakkaan kannalta turvallinen ja toimitusvarma lämmitystapa. Huoltovarmuus on jopa 99,98 %. Kaukolämpölaitteisto on pitkäikäinen sekä helppo huoltaa.

Kaukolämmön käyttö
Ruskeahiuksinen ihminen ja koira istuvat joen rannalla syksyllä.

Hinnaltaan vakaa

Oulun Energian kaukolämmöntuotanto perustuu pitkälti uusiutuvien energialähteiden käyttöön sekä hukkalämmön hyödyntämiseen, joka pitää kuluttajahinnan maltillisena.

Kaukolämmön hinnasto
Versot kasvavat mullasta. Auringonvalo osuu versoihin.

Ympäristövastuullinen

Kaukolämpö tuotetaan ympäristöystävällisesti ja tehokkaasti Oulun Energian voimalaitoksissa maakunnan omista raaka-aineista. Keskitetty lämmöntuotanto vähentää merkittävästi paikallisia päästöjä ja lisää asumisviihtyvyyttä. 

Kaukolämmön tuotanto

Reilu ja Onni - kaukolämmön palvelupaketit

Kaksi henkilöä seisoo talon edessä ja takana oleva peittää käsillään toisen silmät.

Reilu yllättää iloisesti.

Reilu on huoleton ja toimitusvarma kaukolämpöratkaisu aina sopivaan hintaan. Reilu takaa, että lämpöä on aina saatavilla vuorokauden ajasta riippumatta. Voit seurata omaa kaukolämmön kulutustasi kätevästi uudistuneen mobiilisovelluksemme avulla.

Tutustu Reilu-palvelupakettiin
Lapsi juoksee kohti kameraa oranssissa haalarissa.

Onni on puhdas huominen.

Onni on 100 % hiilineutraali kaukolämpöratkaisu, josta tulevatkin sukupolvet voivat olla ylpeitä. Onni on tuotettu kokonaan uusiutuvilla sekä niihin rinnastettavilla energialähteillä. Valitsemalla Onni-kaukolämmön vähennät asumisestasi syntyviä päästöjä parhaimmillaan jopa 60 %.

Tutustu Onni-palvelupakettiin

Puhtaampaa energiaa huipputeknologialla

Kaukolämpö tuotetaan paikallisesti Oulun Energian voimalaitoksissa Toppilassa sekä Laanilan biovoimalaitoksessa. Käytetyistä energialähteistä yli 90 prosenttia kuljetetaan voimalaitoksille alle 100 kilometrin säteeltä. Voidaan siis sanoa, että kyseessä on varsinainen lähituote. Oulun Energian voimalaitoksissa käytettyjen hiilineutraalien energialähteiden osuus on kokonaisuudessaan jo nyt 71 %. Asiakas voi halutessaan ostaa kaukolämpönsä täysin hiilineutraalina.

Kaukolämpöön liittyminen

Oulun kaukolämpöverkko kattaa kaupungin koko keskustan ja sen merkittävät lähialueet eli Haukiputaan, Jäälin, Kiimingin ja Oulunsalon.

Kaukolämpöverkkoa rakennetaan jatkuvasti kasvavien omakoti- ja yritysalueiden mukana, joten uusilla rakentamisalueilla kaukolämpöön voidaan liittää lähes poikkeuksetta kaikki kiinteistöt. Aiemmin rakennetuilla alueilla selvitämme kaukolämpöön liittymisen edellytykset aina tapauskohtaisesti.

Näin hankit kaukolämpöliittymän

Koira ja lämmityspatteri.

4. Toimita lämpösuunnitelmat meille

Toimita LVI-suunnittelijasi tekemät lämpösuunnitelmat meille. Saat lämmöntoimitussopimuksen allekirjoitettavaksi, kun lämmöntoimituksen aloitusajankohta varmistuu.

5. Tilaa nousukulma

Tilaa nousukulma kaksi viikkoa ennen sokkelin sisäisiä hiekkatäyttöjä. Lue nousukulman asennusohje tästä.

Kaukolämmön hinnastot

Kaukolämmön hinta muodostuu liittymismaksusta sekä käytön aikana maksettavista perus- ja energiamaksusta. 

Oulun Energian kaukolämmön hinta muodostuu seuraavasti:

Liittymismaksun maksat liittyessäsi kaukolämpöön. Sen suuruuteen vaikuttavat kiinteistön koko sekä rakennuksen etäisuus kaukolämpöverkosta.

Oulun Energian kaukolämpoasiakkaana maksat käytön aikana perusmaksua ja energiamaksua toteutuneen lämpöenergian kulutuksen mukaan. Kaikkiin hintoihimme sisältyy 24 %:n arvonlisävero, ellei toisin mainita.

Lisäksi tarjoamme kodeille ja yrityksille palveluja, jotka auttavat parantamaan lämmitysjärjestelmän varmuutta ja tehokkuutta.