Oulun Energian logo

Mitä Oulun Energia Sähköverkko Oy:n asiakkuus tarkoittaa?

Olet tehnyt sähkönmyyntisopimuksen valitsemasi sähkönmyyjän kanssa ja samalla sinusta on tullut myös Oulun Energia Sähköverkko Oy:n asiakas. Paikallisena sähköverkkoyhtiönä huolehdimme siitä, että asiakkaamme saavat sähkönmyyjältä ostetun sähkön perille saakka.

Vastaamme sähkön siirrosta Oulussa, Kiimingissä ja Yli-Iissä. Huolehdimme, että sähkönjakelu tapahtuu toimintavarmasti ja tehokkaasti huoltamalla ja peruskorjaamalla verkkoa, rakentamalla uutta ja valvomalla, että sähkönjakelu toimii häiriöittä ympäri vuorokauden.

Verkkopalvelusopimuksesi muodostui kanssamme samalla, kun teit sähkönmyyntisopimuksen valitsemasi sähkönmyyjän kanssa. Oulun Energia Sähköverkko Oy eivät siis toimi sähkönmyyjänä vähittäismarkkinoilla, vaan tehtävämme on välittää voimalaitoksissa tuotettua sähköä asiakkaillemme.

Voimalinjoja ja maitohorsmaniitty.

Oulun Energia Sähköverkko Oy

Tutustu Oulun Energia Sähköverkkoon yrityksenä ja jakeluverkkoalueeseemme. Löydät myös tietoa siitä, miten varmistamme kaikkien sähköverkkoon kytkettyjen asiakkaiden tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun.

Lue lisää!

Tärkeät erot Oulun Energia Sähköverkko Oy:n ja sähkönmyyjäyhtiöiden välillä

Oulun Energia Sähköverkko Oy ei ole sähkönmyyjä, joten kun haluat kilpailuttaa sähköä kotiisi tai muuhun kiinteistöösi, ole yhteydessä valitsemaasi sähkönmyyntiyhtiöön. Blogikirjoituksessamme Mitä eroa on sähkön tuottajalla, siirtäjällä ja myyjällä? on vastattu muun muassa näihin kysymyksiin:

  • Mitä eroa on Oulun Energia -konsernilla ja Oulun Energia Sähköverkko Oy:llä?
  • Kuka tuottaa sähkön?
  • Kuka siirtää sähkön?
  • Miksi Oulun Energia ei myy sähköä kuluttajille?
Sininen kuva, jossa villapaitaan pukeutunut, pitkähiuksinen nainen selaa puhelintaan.

Oulun Energia Sähköverkko Oy:n asiakaspalvelu ja neuvonta

Autamme sinua kaikissa sähköverkkopalveluihin ja niiden laskutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Katso yhteystietomme

Laskutus ja maksuneuvonta

Maksat Oulun Energia Sähköverkko Oy:lle verkkopalvelulaskulla toimivasta sähköverkosta kiinteän hinnan eli perusmaksun. Lisäksi maksat verkkopalvelusta kuluttamasi sähkön perusteella.

Verkkopalvelun (entinen siirtomaksu) hinta muodostuu siis edellä mainituista perusmaksusta, kulutetun energian mukaan määräytyvästä siirtomaksusta (snt/kWh) sekä erilaisista veroista.

Oulun Energia Sähköverkko Oy huolehtii sähköenergian siirtämisestä sinulle ja tarjoaa siirtoon liittyvät verkkopalvelut: verkoston rakentamisen, kunnossapidon, sähkönkulutuksen mittauksen,
ympärivuorokautisen vikapäivystyksen, viankorjauksen ja valvonnan sekä asiakaspalvelun ja teknisen neuvonnan.

Verkkoyhtiötä ei voi vaihtaa, eli sähkön verkkopalvelun hintaa ei voi kilpailuttaa eri verkkoyhtiöiden kesken.

Sähkölaskut

Sähkölaskuissa on käytössä kahdenlaista mallia. Voit saada joko ns. yhteislaskun sähkönmyyjältäsi, jossa samalle laskulle on eritelty sähkönmyyjän ja sähköverkkoyhtiön laskuttamat osuudet tai erilliset laskut molemmilta tahoilta.

Jos tarvitset maksuaikaa verkkopalvelulaskulle, maksuneuvonnassa sinua palvelee kumppanimme Ropo Capital. Nopeimmin asiat hoituvat online-palvelussa, jossa voit muun muassa tarkastaa maksun tilanteen, siirtää eräpäivää tai tehdä maksusuunnitelman.

Henkilökohtaista palvelua saat puhelimitse: 09 4246 1342.

Tyttö istuu autossa ikkuna auki ja katsoo merellepäin.

Sähkömittarit vaihtuvat älymittareiksi

Oulun Energia Sähköverkko Oy vaihtaa asiakkailleen vaiheittain vuosien 2023-2028 aikana uuden sukupolven älymittarit. Uuden sukupolven älymittari antaa asiakkaillemme entistä tarkempaa tietoa kulutuksesta.

Lue lisää älymittareista

Oulun Energia Sähköverkko Oy on Pohjoista voimaa

Takaamme turvalliset ja luotettavat sähköverkkopalvelut. Pidämme huolta arkesi sujuvuudesta ympäri vuorokauden ja luomme perustan digitalisoituvan yhteiskunnan rakentamiselle. Teemme töitä pitkäjänteisesti nyt ja tulevaisuudessa, jotta sinun on hyvä olla ja elää. Tämä on Pohjoista voimaa.