Oulun Energian logo

Sähköverkot ylittävät Oulujoen kesällä.
Sähköverkot ylittää Oulujoen kesällä.

Oulun Energia Sähköverkko Oy

Kun teet sähkösopimuksen valitsemasi sähkönmyyjän kanssa, sinusta tulee samalla myös oman alueesi sähköverkkoyhtiön asiakas. Oulun Energia Sähköverkko Oy:n sähkönjakelualue kattaa Oulun kantakaupungin, Kiimingin sekä Yli-Iin.

Avainluvut 2023

OES_avainluvut_1250x300px_FI.jpg

Toimintamme

Jaamme sähköä yli sadalle tuhannelle asiakkaalle joka päivä – asiakkaanamme nautit siis huomaamattasi seurastamme 365 päivänä vuodessa. Tarjoamme sähköverkkopalvelut kotitalouksille, yrityksille ja yhteisöille sekä pysyviin että tilapäisiin tarpeisiin. Autamme sinua myös valitsemaan omiin tarpeisiisi sopivat mittaustavat ja tuotteet.

Samalla huolehdimme kaiken aikaa siitä, että sähkönjakelu tapahtuu toimintavarmasti ja tehokkaasti. Huollamme ja peruskorjaamme verkkoa suunnitelmallisesti, rakennamme uutta ja valvomme, että sähkönjakelu toimii häiriöittä ympäri vuorokauden. Palvelemme aluettamme tinkimättömästi, parasta osaamistamme likoon laittaen. Verkkopalveluhintamme ovat reilusti valtakunnallisten keskiarvojen alapuolella.

Jakeluverkkoalue

Oulun Energia Sähköverkko Oy vastaa sähkön siirrosta Oulun kantakaupungissa, Kiimingissä sekä Yli-Iissä. Luotettavan sähkönjakelun varmistamiseksi huollamme ja peruskorjaamme verkkoa suunnitelmallisesti, rakennamme uutta ja valvomme sähkönjakelun häiriöttömyyttä ympäri vuorokauden.

Oulunsalon, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Tyrnävän, Utajärven ja Vaalan sähköverkoista vastaa Oulun Seudun Sähkön Verkkopalvelut Oy, Haukiputaan sähköverkosta Haukiputaan Sähköosuuskunta, Iin sähköverkosta Iin Energia Oy ja Ylikiimingin sähköverkosta Caruna Oy.

Syrjimättömyyden varmentaminen

Sähköverkkoliiketoiminta on lailla säädettyä, luvanvaraista, luonnollisen monopolin muodossa tapahtuvaa liiketoimintaa. Verkonhaltijan tulee kohdella kaikkia sähköverkon käyttäjiä tasapuolisesti ja syrjimättömästi.

Tämän velvoitteen varmistamiseksi Oulun Energia Sähköverkko Oy on laatinut syrjimättömyyden varmentamisen toimenpideohjelman. Ohjelmassa on määritelty toimenpiteet, joiden avulla verkonhaltija arvioi toiminnassaan syrjimättömyyttä sekä varmistaa henkilöstönsä ja käyttämiensä ulkopuolisten palveluntuottajien syrjimättömän toiminnan.

Syrjimättömyyden varmentamisen toimenpideohjelma on voimassa toistaiseksi. Vuosittain tehtävässä raportissa arvioidaan ohjelman täytäntöönpanoa.

Jakeluverkon kehittämissuunnitelma

Sähköverkkoyhtiöt laativat suunnitelman sähköverkon kehittämisestä. Tässä kehittämissuunnitelmassa kerrotaan kuinka Oulun Energia Sähköverkko Oy kehittää jakeluverkkoaan, jotta sen kapasiteetti on riittävä ja se täyttää toimitusvarmuudelle asetetut vaatimukset myös tulevaisuudessa. Asiakkaillamme on ollut toukokuun 2024 ajan mahdollisuus kommentoida jakeluverkon kehittämissuunnitelmaa antamalla palautetta ja kommentteja siihen.

Näiden kommenttien perusteella kehittämissuunnitelma on nyt päivitetty ja päivitetty kehittämissuunitelma on luettavissa alta.

Tutustu tästä kehittämissuunnitelmaan

Oulun Energian työntekijä poseeraa toimistossa älypuhelin kädessään.

Asiantuntijamme

Oulun Sähköverkko Oy:n asiantuntijat ovat valmiina auttamaan sinua askarruttavissa kysymyksissä. Ota yhteyttä meihin!

Tutustu asiantuntijoihimme!