Lämpöpalvelut

Ennen rakennusprojektin alkua on järkevää tutustua huolellisesti eri lämmitysmuotoihin. Sitoudut valitsemaasi lämmitysjärjestelmään pitkäksi aikaa, joten hätiköityjä päätöksiä ei kannata tehdä, vaan eri vaihtoehtoja kannattaa puntaroida rauhassa.

Lämmitysjärjestelmiä moniin tarpeisiin

Lämmitysjärjestelmän valinta on merkittävä osa rakennusprojektia – valitsemasi lämmitysmuoto tulee olemaan käytössä jopa kymmeniä vuosia eteenpäin, joten vaihtoehtoja kannattaa punnita tarkkaan. Olemassa ei ole yhtä oikeaa, kaikkiin tarkoituksiin sopivaa lämmitysjärjestelmää, vaan jokaisesta vaihtoehdosta löytyy vahvuutensa ja heikkoutensa. Saatavilla on niin kaukolämpöä, lämpöpumppuja, sähkölämmitystä, öljylämmitystä kuin hybridiratkaisujakin, ja vaakakupissa painavat käyttökokemus, kustannukset sekä yhä enenevissä määrin myös ympäristövaikutukset.

Oulun Energia tarjoaa Oulun alueella kaukolämpöä niin omakotitaloasujille kuin taloyhtiöillekin, ja kaukolämpö onkin Oulun alueella yleisin lämmitysmuoto. Tämän lisäksi toimitamme Pohjois-Suomen alueella lämpöpumppuratkaisuja taloyhtiöille sekä suurille kiinteistöille. Lämpöpumput sopivat etenkin sellaisiin kiinteistöihin, joihin kaukolämpöä ei ole saatavilla, mutta lämmitysjärjestelmäksi halutaan ympäristöystävällinen ratkaisu.

Huoleton kaukolämpö

Kaukolämpö tarjoaa tasaista lämpöä ja lämmintä käyttövettä kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina edullisesti ja varmasti. Vesikiertoisilla patteri- tai lattialämmitysjärjestelmillä saadaan miellyttävä lämpötila kaikkialle kiinteistöön. Myös märkätilojen lattialämmitys, ilmanvaihtokoneiden tuloilman lämmitys sekä autotalli ja varastotilat on järkevää liittää kaukolämpöön.

Lämmitysjärjestelmänä kaukolämpö on ympäristöystävällinen valinta. Oulussa kaukolämpö tuotetaan Toppilan voimalaitoksessa ja Laanilan biovoimalaitoksessa. Tämän lisäksi kaukolämmön saralla edistetään jatkuvasti hukkalämpöjen käyttöönottoa, mikä tarkoittaa esimerkiksi ruokakauppojen kylmälaitteiden käytöstä syntyvän hukkalämmön hyötykäyttöä. Tuotantopaikoilta lämpö siirretään rakentamaamme verkostoa pitkin ympäri Oulua.

Toimitamme kaukolämpöliittymiä Oulun kantakaupungin, Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon alueille. Suurin osa oululaisista kuuluu kaukolämmön piiriin, ja kaukolämpöön voivatkin liittyä uusilla rakentamisalueilla lähes poikkeuksetta kaikki kiinteistöt. Aiemmin rakennetuilla alueilla kaukolämpöön liittyminen selvitetään aina erikseen.

Kun valitset Oulun alueella lämmitysjärjestelmäksesi kaukolämmön, voit luottaa siihen, että Oulun Energia pyrkii jatkuvasti tekemään lämmityksesi tuotannosta entistäkin ympäristöystävällisempää. Kaukolämpöverkon asiakkaat ovat automaattisesti mukana Oulun Energian hiilineutraalisuuspolulla – kaikki toimenpiteemme hiilijalanjälkemme pienentämiseksi pienentävät automaattisesti myös asiakkaidemme hiilijalanjälkeä.

Lämpöpumput taloyhtiöille ja suurille kiinteistöille

Lämpöpumput sopivat erityisen hyvin sellaisten taloyhtiöiden ja suurien kiinteistöjen lämmitysjärjestelmäksi, joihin kaukolämpöä ei ole saatavilla ja joissa öljy- tai varaava yösähkölämmitys halutaan korvata ympäristöystävällisellä vaihtoehdolla. Voit valita uusien tai saneerattavien kiinteistöjen lämmitykseen maalämmön tai ilma-vesilämmön. Toimitamme myös poistoilman lämmöntalteenottojärjestelmiä niille soveltuviin kohteisiin.

Maalämpö on sekoitus maa- ja kallioperään sekä veteen varastoitunutta aurinkoenergiaa ja geotermistä lämpöenergiaa. Tätä uusiutuvaa energiaa voidaan lämpöpumpun avulla hyödyntää rakennusten ja käyttöveden lämmityksessä. Maalämpöjärjestelmä koostuu lämpöpumpuista, lämmityksen ja käyttöveden varaajista, sekä vaakakeruupiiristä tai energiakaivoista.

Ilma-vesilämpöpumpun lämmönlähteenä toimii energiakaivosta saatavan lämmön sijasta ulkoilman sisältämä lämpöenergia. Ulkoilma toimii lämmönlähteenä aina noin -20 asteeseen saakka, jota kylmemmällä kelillä tarvitaan lisäenergiaa, esimerkiksi sähköä, huolehtimaan riittävästä lämmitystehosta. Ilma-vesilämpöpumppu voi tulla kyseeseen esimerkiksi sellaisissa kohteissa, joissa paksu pintamaakerros nostaa vastaavia maalämpökustannuksia merkittävästi, sekä kohteissa, joissa tontin pinta-ala ei mahdollista energiakaivojen poraamista. Ilma-vesilämpöjärjestelmä on useimmiten perustamiskustannuksiltaan maalämpöä edullisempi.

Poistoilman lämmöntalteenotolla voidaan pienentää kaukolämmön kulutusta tekniikasta ja kiinteistöstä riippuen 40–70 prosenttia. Erityisesti vanhoissa kiinteistöissä, joissa ei ole ilmanvaihdon lämmöntalteenottoa, huomattava määrä lämmitysenergiasta poistuu huippuimureiden kautta taivaalle. Poistoilmalämpöpumpulla lämpö saadaan talteen ja siirrettyä kiinteistön lämmitykseen ja käyttöveteen.

Oulun Energia lämmitysjärjestelmäsi tarjoajana

Olemme Oulun alueen kaukolämmön tarjoaja – toimitamme lämmön omaa jakeluverkkoamme pitkin kaikkina vuodenaikoina edullisesti ja varmasti. Meiltä saat kaukolämmitetyn talon sydämen, lämmönjakokeskuksen, avaimet käteen -palveluna. Teemme myös kaukolämpölaitteiston kuntokatselmuksia sekä tarjoamme Lämpöturvaa, joka takaa mahdollisten vikatilojen nopean huomaamisen sekä korjaamisen.

Tarjoamme lämpöpumppuratkaisuja Pohjois-Suomen alueella taloyhtiöille ja suurille kiinteistöille. Kauttamme saat niin maalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput sekä poistoilmalämpöpumput kohteesta riippuen kertainvestointina tai energiantoimitussopimuksena 10–15 vuoden ajalle. Meiltä saat myös lämmitysverkoston tasapainotukset sekä pattereiden ja kiinteistöautomaatioiden uusimisen.

Lämpöpalvelut rakentajan apuna

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin löydämme juuri tarpeisiisi sopivan energiaratkaisun.

Ota yhteyttä!