Oulun Energian logo

Lämmönjakokeskus huoneen nurkassa, taustalla myös lavuaari.
Lämmönjakokeskus, jossa on punaista, sinistä ja tumman harmaata huoneen nurkassa.

Lämmönjakokeskus avaimet käteen -palveluna

Oletko hankkimassa lämmönjakokeskusta uudisrakennukseen, uusimassa vanhaa lämmönjakokeskusta tai vaihtamassa talosi lämmitysmuodon kaukolämpöön? Kaikkein helpoimmin se käy Avaimet käteen -palvelumme avulla.

Lämmönjakokeskus on kaukolämmitetyn talon sydän – se lämmittää kotisi lämmitysverkostossa kiertävän veden sekä lämpimän käyttöveden. Vanha lämmönjakokeskus suositellaan uusittavan noin 20-25 vuoden välein.  

Avaimet käteen -palvelumme hoitaa puolestasi suunnittelun ja asennuksen sekä vanhan laitteen purkamisen. Palvelumme sisältää muun muassa:

  • uuden lämmönjakolaitteiston suunnittelun ja mitoituksen käyttötarpeen mukaan
  • uuden lämmönjakokeskuksen tarvikkeineen ja osineen sekä tarvittaessa paine-erosäätimen
  • vanhan lämmönjakokeskuksen purkamisen ja purkujätteen poisviennin
  • uuden lämmönjakokeskuksen asennuksen ja virityksen
  • loppusiivouksen

Kun vanha lämmönjakokeskus vaihdetaan uuteen, voidaan olemassa olevan datan perusteella hankkia käyttötarkoitukseen sopiva keskus. Näin vältyt hankkimasta esimerkiksi liian tehokasta laitetta, joka tulee lämmitystarpeisiin nähden kalliiksi.

Lämmönjakokeskus on kaukolämmitetyn talon sydän

Kun kiinteistö lämmitetään kaukolämmöllä, tarvitaan lämmönjakokeskus yhdistämään talon lämmitysjärjestelmä kaukolämpöverkkoon. Lämmönjakokeskuksen lämmönvaihdin eli lämmönsiirrin siirtää lämpöenergian kiinteistön lämmitysverkostossa kiertävään veteen sekä lämpimään käyttöveteen. 

Lämmönjakokeskus vie vain vähän tilaa. Omakotitalon käyttöön sopiva laite on noin metrin korkea, 60 cm leveä ja 40 cm syvä. Myös putkistot ja niiden eristykset vievät oman tilansa, mutta erillisiä varaajia ei tarvita.  

Lämmönjakokeskusta ei tarvitse juurikaan huoltaa, joten kaukolämpö on käyttäjän kannalta huoleton lämmitysmuoto. 

Hinnasto

Tuote Hinta (alv 24%)

Uudet kohteet, sis. asennus, alkaen

3740,00 €/tarjous

Saneerauskohteet, sis. vanhan purun ja uuden asennuksen, alkaen

4520,00 €/tarjous

Lämmitysjärjestelmän muutokset, esim. öljystä kaukolämpöön

Kysy tarjous

Palveluhinnasto

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja pyydä tarjous!

Sami Karjalainen

LVI-insinööri
call040 6211507

Toimin lämpöpalveluissa LVI-insinöörinä. Vastuualueitani ovat kaukolämpökatselmukset, tekninen neuvonta ja palveluprojektit. Kokemusta minulle on kertynyt myös voimantuotannosta, jonka parissa Oulun Energialla aiemmin työskentelin.

Heikki Niemi

LVI-insinööri
call044 7033418

Toimin Oulun Energialla LVI-insinöörinä Riston luotsaamassa tiimissä. Vastuullani ovat kaukolämmön palveluprojektit, erityisesti asiakaslaitteet ja tekninen neuvonta. Työkokemusta minulle on ehtinyt kertyä energia-alalta jo yli 10 vuotta.

Lue lisää ajankohtaisista aiheistamme!