Oulun Energian logo

Mies kaivaa lapiolla kuoppaa Oulun Energian kaukolämpötyömaalla kesällä.

Kaukolämmön rakennustyömaat kesällä 2024

20.05.2024 / Päivitetty viimeksi 17.06.2024 15.42

Kesä on Oulun Energian kaukolämpöverkon keskeisintä rakennus- ja saneerausaikaa. Työmailla suoritetaan saneeraustöitä vanhimpiin ja jo käyttöikänsä päässä oleviin kaukolämpölinjoihin, jotta voimme taata asiakkaillemme jatkossakin huolettoman ja luotettavan lämmöntoimituksen.

Kaukolämpölinjojen saneeraukset ovat yksi tärkeä keino ylläpitää kaukolämmön korkeaa toimitusvarmuutta.

Suuremmat rakennus- ja saneeraustyöt voivat aiheuttaa kiertoreittejä tietyillä alueilla kesän aikana. Kaukolämpöputkia kunnostetaan yhteensä useiden kilometrien verran, joka tule näkymään katukuvassa. Töitä tullaan tekemään laajasti ympäri Oulua.

Isoimmat ja näkyvimmät saneeraustyöt suoritetaan Linnanmaalla Yliopistokadulla, Koskelassa Emäpuuntien ympäristössä, Limingantullissa Alasintiellä ja Kuivasjärvellä Pöllöntiellä. Lisäksi saneeraustöitä tehdään kesän ja alkusyksyn aikana Peltolassa ja Kontinkankaalla. Pienempiä saneerauksia suoritetaan noin 1,5 kilometrin matkalta myös Hönttämäessä sekä Huonesuolla.

Oulun Energia on kesän aikana mukana myös Oulun Kaupungin sekä Väyläviraston yhteisrakentamisprojekteissa, joita suoritetaan mm. Kaakkurissa Lapinrauniontiellä sekä Poikkimaantien kunnostushankkeessa.

Tarkemmat tiedot rakennustöiden kestoista, vastuutahoista ja mahdollisista kiertoreiteistä ovat aina esillä työmailla.

Kaukolämmön rakennus- ja saneeraustöitä tehdään ympäri Oulua kesän aikana. Rakennus- ja saneeraustyömaat on merkitty kuvan karttaan punaisella.