Oulun Energian logo

Isä ja nuori tytär leipovat yhdessä keittiössä.
Vanhempi ja nuori tytär leipovat yhdessä keittiössä.

Muutokset kaukolämpöliittymään

Kaukolämpöliittymän muutoksiin voi tulla tarvetta, jos kiinteistö vaihtaa omistajaa tai lämmönkäyttö loppuu kokonaan. Lämpösopimus voidaan siirtää uudelle omistajalle, lakkauttaa väliaikaisesti tai purkaa kokonaan.

1. Lämpösopimus siirtyy uudelle omistajalle

Sisällytä lämpösopimuksen siirto kauppakirjaan

Kaukolämpöliittymä on irtainta omaisuutta. Siksi lämpösopimus ei siirry kiinteistökaupassa uudelle omistajalle automaattisesti. Siksi tarvitsemme kaupan osapuolilta kirjallisen selvityksen. 

Siirto kirjataan kauppasopimukseen esimerkiksi näin: ”Myyjät siirtävät tällä kauppakirjalla Oulun Energian kanssa solmittuun lämpösopimukseen perustuvat oikeutensa ostajalle ilman eri korvausta. Myyjät vakuuttavat, että kaikki lämpösopimukseen perustuvat maksut myyjän hallinta-ajalta on maksettu. Ostajat sitoutuvat ilmoittamaan lämpösopimuksen siirrosta Oulun Energialle.” 

Ilmoita siirrosta Oulun Energialle

  • Toimita meille siirtoasiakirja, joka voi olla esimerkiksi erillinen luovutuskirja, kopio kauppakirjasta tai ositustodistuksesta tai ote perukirjasta. Asiakirjasta riittää toimitettavaksi se osa, josta ilmenee kiinteistön siirtyminen uudelle omistajalle.
  • Ilmoita omistajanvaihdoksesta mahdollisimman pian sen tapahduttua, jotta liittymä ja sopimus saadaan siirrettyä uuden omistajan nimiin. Yksittäisen osakehuoneiston kaupassa kaukolämpösopimusta ei tarvitse muuttaa, koska sopimus on osakeyhtiön nimissä.
  • Voit ilmoittaa sekä kaukolämpö- että sähköliittymän omistajanvaihdoksesta täyttämällä tämän lomakkeen. Vaihtoehtoisesti toimita siirtoasiakirja meille sähköpostilla lampopalvelut@oulunenergia.fi tai postitse osoitteella: Oulun Energia, Kaukolämpösopimukset, PL 116, 90101 OULU. 
  • Kiinteistökaupan yhteydessä suosittelemme tilaamaan kaukolämmön kuntokatselmuksen, jolloin sekä myyjä että ostajat tietävät tarkalleen, missä kunnossa lämmityslaitteisto on.

2. Kaukolämpöliittymä lakkautetaan väliaikaisesti

Jos kaukolämpöön kuuluva rakennus puretaan ja sen tilalle rakennetaan uusi kaukolämpöä käyttävä rakennus, vanha liittymä voidaan laittaa väliaikaiseen ylläpitoon rakentamisen ajaksi. Tältä ajalta veloitamme perusmaksun. 

Uuden rakennuksen liittämisestä veloitamme rakentamiskustannukset. Lisämaksun veloitamme, jos liittymää pitää suurentaa. 

3. Kaukolämmön käyttö päättyy 

Jos kiinteistön kaukolämmönkäyttö on loppunut, eikä lämmölle ole tarvetta myöhemminkään, voit irtisanoa kaukolämpöliittymän sopimusehtojen mukaisesti.