Oulun Energian logo

Mies ja nainen istualteen haaveilevat kodin remontoinnista.
Punatukkainen nainen ja tummatukkainen mies istuvat lattialla ja nojaavat seinään.

Muutto

Oletko muuttamassa? Olemme koostaneet tälle sivulle vinkit siitä, mitä sinun kannattaa ottaa huomioon muuton yhteydessä, ettei sinun tarvitse muuttaa pimeään kotiin. Mikäli kyse on kiinteistökaupasta, kerromme kuinka sinun tulee toimia, jotta sähkö -ja kaukolämpöliittymät siirtyvät uudelle omistajalle.

Muuttajan sähkösopimus

Kun muutat, ota yhteyttä haluamaasi sähkönmyyjään, jolta haluat ostaa sähköä uuteen kotiisi. Muuton yhteydessä sinun ei tarvitse olla suoraan yhteydessä meihin. Myös poismuuton voit hoitaa sähkönmyyjäsi kautta.

Ole yhteydessä valitsemasi sähkönmyyjän asiakaspalveluun hyvissä ajoin ennen toivottua sähkösopimuksen alkamisajankohtaa. Suosittelemme tekemään sopimuksen 14 vuorokautta ennen sopimuksen alkamispäivää Sähkönmyyjä tekee kanssasi sähkön myyntisopimuksen ja välittää meille tiedon muutostasi.

Sähköverkkosopimus ei  siis vaadi erikseen yhteydenottoa meille, vaan se syntyy automaattisesti sähkönmyyntisopimuksen tekemisen jälkeen. Saatuamme tiedon sähkönmyyjältä, teemme sinulle sähköverkkosopimuksen ja toimitamme sopimusvahvistuksen.

Liittyykö muuttoosi kiinteistökauppa?

Jos olet ostanut kiinteistön ja kauppakirjassa on maininta, että sähkö- tai kaukolämpöliittymä siirtyy uudelle omistajalle kaupanteon yhteydessä, voit ilmoittaa liittymän siirrosta Liittymän omistajanvaihdos -lomakkeella.

Sähköliittymä

Kiinteistökaupan yhteydessä sähköliittymä siirtyy kirjallisen selvityksen toimittamisen jälkeen uuden omistajan nimiin.

Kiinteistökaupassa kannattaa muistaa, että sähköliittymä on irtainta omaisuutta eikä se siirry uudelle omistajalle automaattisesti. Sähköliittymän siirto eli sähköliittymän omistajan vaihto kannattaakin mainita aina kauppakirjassa. Ilman pätevää kirjallista selvitystä emme voi siirtää liittymissopimusta. Tällöin ostaja voi joutua tekemään uuden liittymissopimuksen ja maksamaan hinnaston mukaisen liittymismaksun.

Ilmoita siirrosta Oulun Energialle

  • Meille toimitettava siirtoasiakirja voi olla esimerkiksi erillinen luovutuskirja, kopio kauppakirjasta, ositustodistuksesta tai ote perukirjasta siltä osin missä mainitaan, että kiinteistö siirtyy uudelle omistajalle. Siirrosta kannattaa ilmoittaa mahdollisimman pian sen tapahduttua, jotta liittymä ja sopimus saadaan siirrettyä uuden omistajan nimiin.
  • Kauppakirjassa on hyvä mainita seuraavat asiat: ”Myyjät siirtävät tällä kauppakirjalla Oulun Energia Sähköverkko Oy:n kanssa solmitun sähköliittymäsopimukseen perustuvat oikeutensa ostajalle ilman eri korvausta. Myyjät vakuuttavat, että kaikki liittymissopimukseen perustuvat maksut myyjän hallinta-ajalta on maksettu. Ostajat sitoutuvat ilmoittamaan liittymissopimuksen siirrosta Oulun Energia Sähköverkko Oy:lle.”
  • Kun kauppa koskee koko asunto- tai kiinteistöosakeyhtiötä, jossa osakeyhtiö myydään uudelle omistajalle, sähköliittymän nimi pysyy samana. Laskutusosoite muutetaan uudelle omistajalle ja myyjälle tehdään loppulasku. Yksittäisen osakehuoneiston kaupassa sähköliittymäsopimuksista ei tarvitse välittää, koska sopimus on osakeyhtiön nimissä.
  • Voit ilmoittaa sähköliittymän omistajanvaihdoksesta toimittamalla siirtoasiakirjan meille postitse osoitteella: Oulun Energia Sähköverkko Oy, PL 116, 90101 OULU

Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa omistajanvaihdoksesta myös täyttämällä lomakkeeen tästä:

Ilmoita sähköliittymän omistajanvaihto

 

Kaukolämpöliittymä

Kaukolämpöliittymä on irtainta omaisuutta. Siksi lämpösopimus ei siirry kiinteistökaupassa uudelle omistajalle automaattisesti. Siksi tarvitsemme kaupan osapuolilta kirjallisen selvityksen. 

Siirto kirjataan kauppasopimukseen esimerkiksi näin: ”Myyjät siirtävät tällä kauppakirjalla Oulun Energian kanssa solmittuun lämpösopimukseen perustuvat oikeutensa ostajalle ilman eri korvausta. Myyjät vakuuttavat, että kaikki lämpösopimukseen perustuvat maksut myyjän hallinta-ajalta on maksettu. Ostajat sitoutuvat ilmoittamaan lämpösopimuksen siirrosta Oulun Energialle.” 

Ilmoita siirrosta Oulun Energialle

  • Toimita meille siirtoasiakirja, joka voi olla esimerkiksi erillinen luovutuskirja, kopio kauppakirjasta tai ositustodistuksesta tai ote perukirjasta. Asiakirjasta riittää toimitettavaksi se osa, josta ilmenee kiinteistön siirtyminen uudelle omistajalle.
  • Ilmoita omistajanvaihdoksesta mahdollisimman pian sen tapahduttua, jotta liittymä ja sopimus saadaan siirrettyä uuden omistajan nimiin. Yksittäisen osakehuoneiston kaupassa kaukolämpösopimusta ei tarvitse muuttaa, koska sopimus on osakeyhtiön nimissä.
  • Voit ilmoittaa sekä kaukolämpöliittymän omistajanvaohdoksesta toimitalla siirtoasiakirja meille sähköpostilla lampopalvelut@oulunenergia.fi tai postitse osoitteella: Oulun Energia, Kaukolämpösopimukset, PL 116, 90101 OULU.
  • Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa omistajanvaihdoksesta myös täyttämällä lomakkeen tästä:

Ilmoita kaukolämpöliittymän omistajanvaihtoKiinteistökaupan yhteydessä suosittelemme tilaamaan kaukolämmön kuntokatselmuksen, jolloin sekä myyjä että ostajat tietävät tarkalleen, missä kunnossa lämmityslaitteisto on.