Oulun Energian logo

Isovanhemmat ja lapsenlapsi kävelemässä aurinkoisessa metsässä.
Isoisä, isoäiti ja lapsenlapsi kävelemässä aurinkoisessa metsässä.

Oululaisten oma energiayhtiö

Oulun Energia -konsernin palveluihin kuuluu energiantuotanto omissa voimalaitoksissa, lämpöpalvelut, joihin kuuluu kaukolämpö sekä sähköverkkopalvelut (ent. sähkön siirto). Vastaamme maailmanlaajuisten kestävyys- ja ilmastohaasteiden ratkaisemiseen tehostamalla materiaalien kiertoa yhteiskunnassa kiertotalousyhtiö Syklon avulla.

Oulun Energia on Oulun kaupungin omistama yhtiö. Vaikutamme alueelliseen elinvoimaan muun muassa työllistämällä paikallisia asukkaita sekä tuottamalla tuloja Oulun kaupungille. Vuonna 2021 kaupungille tuloutettu osuus oli yhteensä 21,6 miljoonaa euroa.

Tutustu Oulun Energian palveluihin

Nelihenkinen perhe leipomassa yhdessä kodin keittiössä.

Kaukolämpö

Päätoimintamme on paikallisessa sekä toimintavarmassa kaukolämmön toimituksessa. Hiilineutraalin kaukolämmön avulla vastaamme osaltamme ympäristön kantokyvyn ylläpitämiseen. Toteutamme myös muita lämmitysratkaisuja!

Lue lisää!
Oulun Energian työntekijä seisoo selin kameran edessä. Taustalla näkyy kaivinkone.

Sähköverkkopalvelut

Oulun Energia Sähköverkko Oy:n sähkönjakelualue kattaa Oulun kantakaupungin, Kiimingin sekä Yli-Iin. Kun teet sähkösopimuksen sähkönmyyjän kanssa, sinusta tulee samalla myös oman alueesi sähköverkkoyhtiön asiakas.

Lue lisää!
Kaksi Syklon työntekijää seuraa lajittelulinjaston toimintaa.

Kiertotalouspalvelut

Oulun Energian kiertotalouspalvelut yhtiöitettiin toukokuussa 2022 uudeksi Syklo-yhtiöksi. Syklo tuottaa markkinoiden edistyksellisimmät jätteiden vastaanotto-, käsittely- ja jatkojalostuspalvelut ympäristöystävällisesti.

Lue lisää!

Paikallisesti sekä kestävästi tuotetun energian avulla takaamme huoltovarmuuden ja kohtuuhintaisen energiantoimituksen alueellisesti. Tavoitteenamme on täyden hiilineutraaliuden saavuttaminen jo vuonna 2030. Tämän jälkeen toiminnastamme ei aiheudu ilmastoa lämmittäviä hiilidioksidipäästöjä.

Kestävän ja kohtuuhintaisen energiantuotannon saavuttamiseksi investoimme vuosittain miljoonia euroja Oulun seudulle. Vuonna 2021 investoimme lähes 50 miljoonaa euroa muun muassa voimalaitosten peruskorjauksiin sekä lämpö- ja sähköverkkoon.

Lue lisää vastuullisuudesta

Kaksi tyttöä rannalla. Kesäilta ja tuulee.

Ratkomme ympäristöhaasteita

Merkittävä osuus Suomen kasvihuonepäästöistä on peräisin energiasektorilta ja siksi energia-ala on avainasemassa, kun torjutaan globaaleja ympäristöhaasteita.

Lue lisää!
Kolme nuorta jalkapallon pelaajaa seisoo kentällä ylpeästi.

Huolehdimme ihmisistä

Kannamme sosiaalista vastuuta huolehtimalla työntekijöistämme, asiakkaistamme sekä alueen asukkaista. Painostamme henkilöstömme ja alueen ihmisten hyvinvoinnin edistämiseen.

Lue lisää!
Nainen katsoo kameraan ruokakaupan kylmäosastolla. Hän hymyilee ja sylissä on hedelmäkori.

Vahvistamme alueellista elinvoimaa

Olemme Oulun kaupungin omistama yhtiö, ja vaikutamme alueella myös tuottamalla tuloja kaupungille ja työllistämällä paikallisia asukkaita sekä suoraan että välillisesti.

Lue lisää!

Energiamme tuotetaan yli 130 vuoden kokemuksella Laanilan bio- ja ekovoimalaitoksessa, Toppilan voimalaitoksessa sekä Merikosken voimalaitoksessa. Lisäksi tuotamme uusiutuvaa sähköä tuulivoimalaitoksissa, joista omistamme osuuksia ympäri suomea.  

Energiantuotanto | Hiilineutraalius on Pohjoista voimaa

Tavoitteenamme on täysin hiilineutraali energiantuotanto ympäristön katokyvyn säilyttämiseksi. Siksi tutkimme jatkuvasti uusia tapoja tuottaa energiaa kestävästi. Meille on tärkeää, että voimme taata luotettavan energiantoimituksen ja huoltovarmuuden kaikissa arkesi hetkissä. Rakennamme parempaa huomista tavalla, josta tulevat sukupolvetkin voivat olla ylpeitä. Tämä on Pohjoista voimaa.