Oulun Energian logo

Lämpöpalveluiden myyntikojojtaja Maunu Laikari seisoo ja katsoo kameraan hymyillen.

Reilu, Onni ja Valve ovat kaukolämmön nykypäivää

13.12.2023

Kaukolämpö on paljon mainettaan parempi lämmitysmuoto. Oulun Energia uudisti kaukolämmön tuotteitaan ja toi elokuussa markkinoille kolme uutta palvelupakettia nimeltään Reilu, Onni ja Valve. Uusilla tuotteilla halutaan nostaa esiin kaukolämmön hyödyt. Hiiliviisailla ratkaisuilla lämpöä tuotetaan kestävästi, älykkäästi ja luontoa kunnioittaen.

Älykäs ja vastuullinen lämmitysratkaisu, jossa korostuu myös asiakkaan mahdollisuus valita eri vaihtoehtojen välillä. Näin Oulun Energian kaukolämmön tuoretta tuotekokonaisuutta kuvailee uudistuksessa mukana ollut lämpöpalveluiden myyntipäällikkö Maunu Laikari.

”Kaukolämpöä pidetään usein vanhanaikaisena ja aika jäykkänä energiaratkaisuna, josta koetaan, ettei siihen voi vaikuttaa millään tavalla. Ajatellaan, että on olemassa yksi kaukolämpösopimus ja se siitä. Me lähdimme haastamaan ja oikaisemaan tätä käsitystä.”

Valiste sinulle sopivin kaukolämpöratkaisu

Tuoteuudistuksen pohjalta Oulun Energia teki kolme eri tuotetta, jotka kaikki painottavat kaukolämmön suhteen hiukan eri asioita.

Onni on yhtä kuin ”puhdas huominen”, eli vastuullisuusarvoja korostava, sataprosenttisesti hiilineutraali vaihtoehto. Reilu taas on kustannustietoisen asiakkaan valinta, jossa korostuvat käytön helppous ja yksinkertaisuus. Valve soveltuu yritysasiakkaille, jotka arvostavat lämmitysratkaisuissaan teknologista kyvykkyyttä ja älykkyyttä. Se on suunnattu erityisesti asuinkerrostaloille.

”Olemme halunneet kehittää kaukolämpöämme vastaamaan asiakkaidemme tarpeita. Asiakkailla on nyt aidosti mahdollisuus valita itselleen sopiva tuote. Tuoteuudistuksessa on kuultu heidän toiveitaan, Maunu Laikari kertoo.”

Uudistukselle positiivinen vastaanotto

Tuotesuunnittelu aloitettiin vuoden 2022 keväällä, ja Oulun Energian uudet kaukolämpötuotteet tulivat voimaan elokuun alussa. Hiilineutraalin kaukolämmön piirissä olleet asiakkaat siirtyivät Onni-asiakkaiksi ja perinteisen kaukolämmön asiakkaat Reilu-asiakkaiksi.

Kaukolämpötuotteiden uudistus on otettu Laikarin mukaan positiivisesti vastaan.

”Muutosta on pidetty hyvänä asiana. Meidän kaukolämpömme ilme on saadun palautteen perusteella päivittynyt nyt nykypäivään.”

Oulun Energian kaukolämpöasiakkaiksi voivat liittyä kotitaloudet ja yritykset Oulun kantakaupungin, Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon alueilla. Uusilla rakentamisalueilla kaukolämpöön voidaan liittää lähes poikkeuksetta kaikki kiinteistöt. Aiemmin rakennetuilla alueilla kaukolämpöön liittymisen edellytykset selvitetään tapauskohtaisesti.

Nelihenkinen perhe leipomassa yhdessä kotinsa keittiössä.

Kaukolämpö omakotitaloon

Luotettava lämmitysjärjestelmä takaa huolettoman asumisen. Omakotitalon lämmitys kaukolämmöllä on turvallinen, toimitusvarma ja kustannustehokas valinta.

Lue lisää ja lataa opas
Ilmakuva aurinkoisesta Oulusta.

Kaukolämpö yrityksille ja asunto-osakeyhtiöille

Kaukolämpö on ympäristöystävällinen, hinnaltaan vakaa ja toimitusvarma valinta kiinteistön lämmitykseen. 

Lue lisää ja lataa opas
Henkilöllä on sylissään läppäri, jonka näytöllä on auki Kaukolämpö vs. maalämpö -opas.

Kaukolämpö vs. maalämpö -opas

Lataa Kaukolämpö vs. maalämpö -oppaamme, jossa tarkastelemme molempien lämmitysmuotojen mahdollisuuksia, saatavuutta sekä niiden vahvuuksia ja heikkouksia. 

Lue lisää ja lataa opas
Punatukkainen nuori mies peittää punatukkaisen nuoren naisen silmät käsillään, Reilun logo on oikealla.

Reilu yllättää iloisesti.

Huoleton ja toimitusvarma lämpöratkaisu aina sopivaan hintaan.

Tutustu Reilu-kaukolämpöön
Pieni iloinen lapsi juoksee pellolla, takana näkyy myös vanhempi oranssiin mekkoon pukeutunut lapsi. Onni-hiilineutraali kaukolämpö, logo on kuvassa oikeassa reunassa.

Onni on puhdas huominen.

100 % hiilineutraali lämpöratkaisu, josta tulevatkin sukupolvet voivat olla ylpeitä.

Tutustu Onni-kaukolämpöön
Mies istuu kannettava tietokone sylissään, taustalla on muuta elektroniikkaa.

Valve reagoi kaikkeen.

Suorastaan nerokas kaukolämpöratkaisu yrityksille, joka valvoo kulutusta älykkäästi.

Tutustu Valve-lämpöratkaisuun