Oulun Energian logo

kaukolämpövs maalämpö omakotitalossa. Rakentajat muuttavat sisään uuteen taloon.
Perhe muuttaa uuteen taloon sisään. Lapsi juoksee hymyillen ovesta.

Kaukolämpö vs. maalämpö

Suunnitteletko lämmitysjärjestelmän rakentamista tai vanhan saneerausta? Tuotimme valinnan tueksi kaukolämpö vs. maalämpö -oppaan, joka syventyy aiheeseen niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaidenkin näkökulmasta.

Tässä oppaassa käymme läpi tutkittuun tietoon perustuen erilaisia tekijöitä kaukolämmön ja maalämmön vertailun tueksi. Kun valitaan sopivaa lämmitysmuotoa omaan kiinteistöön, on tärkeää vertailla tarkasti asunnon sijaintia, budjettia sekä muita yksityiskohtia.

Oppaassa tarkastellaan molempien lämmitysmuotojen mahdollisuuksia, saatavuutta sekä niiden vahvuuksia ja heikkouksia. Koska sekä kaukolämpö että maalämpö ovat pitkäaikaisia investointeja, on vaikea ennustaa etukäteen esimerkiksi tulevia käyttökustannuksia. Tulevaisuuden näkymiin vaikuttaa muun muassa Suomen energiateollisuuden kehitys, maalämpökaivon käyttöikä ja sähkön hintojen muutokset.

Koska kaukolämpö on aina paikallisessa yhtiössä tuotettu, riippuu lopullinen hinta ja kaukolämmön tuotantotapa paikallisesta kaukolämpöyhtiöstä.

Tässä oppaassa kaukolämpöä ja maalämpöä tarkastellaan yleistasolla, mutta suorat esimerkit annetaan Oulun Energian kaukolämmön saatavuusalueelle. Oppaan lopussa on esiteltynä molempien lämmitysmuotojen hyvät ja huonot puolet. Lisäksi löydät molemmat palvelumme niin kaukolämmön kuin maalämmön tuotteet koottuna.

Kaukolämpö vs. maalämpö -opas

Täytä lomake ja lataa Kaukolämpö vs. maalämpö -oppaamme, jossa tarkastelemme molempien lämmitysmuotojen mahdollisuuksia, saatavuutta sekä niiden vahvuuksia ja heikkouksia. 

Henkilöllä on sylissään läppäri, jonka näytöllä on auki Kaukolämpö vs. maalämpö -opas.

Oppaan sisältö

  • Mitä kaukolämpö on? Mitä maalämpö on?
  • Saatavuus sekä hankinta- ja käyttökustannukset
  • Asennus ja huolto
  • Ekologisuus
  • Yhteenveto
  • Lämpöpalvelut asiakkaillemme