Oulun Energian logo

Oulun Energia kesäharjoittelijat Teemu ja Jani

Kesäharjoittelusta hyviä eväitä tulevaisuudelle

11.07.2022

Teemu Liikanen säätää valot ja kameran kohdilleen ja menee istumaan valokuvattavaksi Jere Kerttulan viereen. Valokuva otetaan tätä artikkelia varten.

Nuoret miehet ovat Oulun Energian kesäharjoittelijoita: Teemu markkinoinnissa ja viestinnässä, Jere kartoittajana Oulun Energia Sähköverkko Oy:ssa.

Oulun yliopistossa englantia pääaineena opiskeleva Teemu Liikanen harrastaa valo- ja videokuvausta ja on päässyt toteuttamaan kiinnostuksen kohdettaan kesäharjoittelijan pestissä jo toisena kesänä peräkkäin.

"Kirjoitan blogikirjoituksia ja uutiskirjeitä, otan valokuvia, teen videoita, verkkosivujen päivittämistä ja graafista suunnittelua. On myös tapahtumien järjestämistä ja organisoimista ja tekstien kääntämistä englannista suomeksi ja toisinpäin", Teemu kertoo työstään.

Markkinoinnin ja viestinnän tehtävät ovat monipuolisia – välillä töitä tehdään turvesuolla, välillä festareilla ja raveissa. Teemun tehtäviin on kuulunut myös Oulun Energian projektit Oulun Kärppien ja AC Oulun kanssa.

"Tämä on ehdottomasti mieleinen ja kannustava kokemus, että pääsen hyödyntämään vahvuuksiani ja toisaalta haastamaan kehityskohteita", hän sanoo.

Koulussa opitut asiat käytännössä

Työn monipuolisuus ja liikkuvuus ovat myös Jere Kerttulan mieleen. Hän kiertelee rakennustyömaita noin puolet työajasta. Puolet ajasta menee toimistolla.

"Työmailla mittaan ja tallennan gps-laitteistolla kaapeleita, ja toimistolla dokumentoin havainnot kartalle. Näin tiedetään, missä kaapelit ja kaukolämpöputket sijaitsevat. Se on tärkeää tietoa esimerkiksi kaivu-urakoitsijoille", Jere selvittää kartoittajan toimenkuvaa.

Toisen vuoden OAMK:n sähköinsinööriopiskelija hakeutui Oulun Energialle, koska halusi päästä isoon firmaan, ”saamaan vähän jalkaa oven väliin.” Kokemus on yllättänyt hänet positiivisesti.

"Olen päässyt näkemään koulussa opittuja asioita käytännössä ja työ on itsenäistä. Porukkakin on tosi mukavaa", hän sanoo.

Aluksi Jere kulki toisen kartoittajan kanssa, mutta kun työnkuva tuli tutuksi, pääsi hän tekemään työtä itsekseen. Loppukesästä hän pääsee perehtymään myös verkostosuunnitteluun.

Vahvistusta omalle alalle

Kesäharjoittelut ovat vahvistaneet molempien nuorten miesten tulevaisuuden kuvia.

"Ehdottomasti kiinnostaa" vastaa Jere kysymykseen, kiinnostaisiko häntä työpaikka Oulun Energialla: "Paljon on kaikkea uutta ja joka päivä oppii lisää".

Työkokemus Oulun Energian markkinoinnissa ja viestinnässä on vahvistanut Teemun ajatusta siitä, että markkinointi on hänen juttunsa.

"Nälkä on kasvanut, ala ehdottomasti kiinnostaa, ja eteneminen urapolulla kiehtoo", Teemu summaa.

Oulun Energian työntekijä katsoo kaukaisuuteen ja varjostaa kädellään aurinkoa.

Tule meille töihin

Meillä kohtaavat monen alan ammattilaiset ja osaajat. Tarkista avoimet paikkamme tai vakuuta meidän avoimella hakemuksellasi!

Töihin Oulun Energialle