Sähköliittymän purkaminen

Sähköliittymä voidaan muuttaa ylläpitoliittymäksi esimerkiksi vanhan talon purkamisen vuoksi tai irtisanoa ja purkaa pysyvästi, jos sähkönkäyttö on loppunut kokonaan. Toimitusaika toimenpiteelle on noin 7–14 työpäivää.

Sähköliittymän irtikytkentä

Jos olet purkamassa tontilta esimerkiksi vanhaa taloa uuden tieltä, sähköliittymästä pitää katkaista sähköntoimitus ja sähkömittari hakea pois ennen purkamista. Tällöin liittymäsi irtikytketään sähköverkosta ylläpitoliittymäksi eli sähköliittymissopimus jää voimaan eikä uuteen taloon tarvitse maksaa uutta liittymismaksua. Liittymän ylläpidosta veloitetaan voimassa olevan hinnaston mukaisesti ylläpitomaksu. Perimme liittymän uudelleen käyttöönotosta tarvittavat kytkentämaksut. Jos voimassaolevaa liittymää suurennetaan, veloitamme siitä lisäliittymismaksun.

Sähköliittymän liittymissopimuksen irtisanominen ja liittymän purkaminen

Jos kiinteistön sähkönkäyttö on loppunut kokonaan eikä sähkölle ole tarvetta myöhemminkään, voit irtisanoa sähköliittymän, jonka jälkeen liittymä puretaan. Liittymän purun yhteydessä palautamme liittymissopimuksen mahdollisen palautuskelpoisen osan vähennettynä purkukustannuksilla. Huomioithan, että jos haluat myöhemmin sähköt käyttöpaikalle, veloitamme uudesta liittymästä liittymishinnaston mukaisen maksun.

Sähköliittymän omistajuus

Jos sähköliittymä siirtyy uudelle omistajalle muuton yhteydessä, ilmoita liittymän omistajanvaihdoksesta täällä.

Tilaa liittymän irtisanominen tai irtikytkentä

Sähköliittymän tiedot

Tilattava muutos
Irtikytkennän lisätieto (Milloin sähköä tarvitaan uudestaan tontilla/kiinteistöllä?)

Sähköliittymän omistaja

Sähköliittymissopimuksen toimitus allekirjoitettavaksi

Lisätietoja

Tilaa sähköjen katkaisu ja sähkömittarin poisto soittamalla verkostoasentajalle. Toimitusaika on n. 7 - 14 työpäivää.

Sovi purkuajankohta verkostoasentajamme kanssa, puh. 08 887 0150. Jos sähkömittari on lukitussa tilassa, sovi samalla asentajan kanssa myös sisäänpääsystä.

Tekninen neuvonta

Jos sinulla on kysyttävää sähköliittymän rakentamiseen tai sähkön mittaukseen liittyen, ota yhteyttä tekniseen neuvontaamme.

tekninenneuvonta@oulunenergia.fi

call0407128606