Oulun Energian logo

Nuori nainen nojaa ulos auton ikkunasta kesäiltana.
Nuori nainen nojaa ulos auton ikkunasta kesäiltana merenrannassa.

Muut energiaratkaisut yrityksille

Toimitamme Pohjois-Suomen alueella lämpöpumppuratkaisuja taloyhtiöille ja suurille kiinteistöille. Lämpöpumput sopivat etenkin sellaisiin kiinteistöihin, joihin kaukolämpöä ei ole saatavilla, mutta lämmitysjärjestelmäksi halutaan ympäristöystävällinen ratkaisu.

Lämpöpumput taloyhtiöille ja suurille kiinteistöille

Lämpöpumput ovat erinomainen vaihtoehto tilojen ja käyttöveden lämmittämiseksi, kun kaukolämpöä ei ole saatavilla ja öljy- tai varaava yösähkölämmitys halutaan korvata. Lämpöpumpuilla saavutetaan useita etuja taloyhtiöissä ja isoimmissa kiinteistöissä. Kustannussäästöt ovat merkittävät, ja lisäksi lämpöpumpuilla tuotettu lämpö on ekologista. Lisäksi lämpöpumpuilla voidaan tuottaa myös viilennystä, joka lisää asumismukavuutta.

Lämpöpumput uudis- ja saneerauskohteisiin

Toimitamme Oulun talousalueelle maalämpö-, ilma-vesilämpö- ja poistoilmalämpöjärjestelmiä. Palvelumme kattaa järjestelmän asennuksen, käyttöönoton ja käyttökoulutuksen. Lisäksi on mahdollista suorittaa lämmitysverkoston tasapainotus sekä tehdä huoltosopimus, joka takaa huolettomuuden. Kohteesta riippuen tarjoamme järjestelmän toimituksen kertainvestointina tai energiatoimitussopimuksena esimerkiksi 10–15 vuoden ajalle.

Kohde voi olla uudisrakennus tai saneerauskohde. Uuden rakennuksen kohdalla moderni lämmitysjärjestelmä on merkittävä osa energiatehokkuutta ja kestävää kehitystä. Kannustamme myös vanhempien rakennusten kohdalla kartoittamaan parhaat mahdolliset ympäristöystävälliset ja energiatehokkaat vaihtoehdot, kun saneeraus on suunnitelmissa. Lämpöpumppu on usein hyvä vaihtoehto isoimpien tilavuuksien ja käyttövesimäärien lämmitykseen.

 

Maalämpö

Maalämpö tarkoittaa maa- ja kallioperään sekä veteen sitoutunutta energiaa, jota voidaan maalämpöpumpun avulla hyödyntää. Uusiutuvana luonnonvarana maalämpö on ympäristöystävällinen lämmitysmuoto. Sen avulla voidaan öljylämmitykseen ja suoraan sähkölämmitykseen verrattuna laskea käyttöveden ja tilojen lämmityskustannuksia 60–80 %. Lämpöpumppujärjestelmällä tuotetun energian aikaansaama taloudellinen hyöty on parhaimmillaan taloyhtiöissä ja muissa suurissa kiinteistöissä.

Ilma- ja vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu on täysimittainen lämmitysjärjestelmä verrattuna monelle tutumpaan ilmalämpöpumppuun. Järjestelmä hyödyntää ulkoilmasta saatavaa energiaa tilojen ja käyttöveden lämmityksessä. Öljyllä ja varaavalla yösähköllä lämmitettävissä kiinteistöissä lämmityskustannukset voidaan puolittaa ilma-vesilämpöpumppujärjestelmällä.

Poistoilmalämpöpumppu

Poistoilmalämpöpumppu kannattaa asentaa hyödyntämään katolta ulkoilmaan poistuva hukkaenergia, kun kerrostalossa on huippuimuri katolla, ja kohteeseen tehdään esimerkiksi kattoremontti. Näin kerrostalo säästää jatkossa kaukolämmön lämmityskustannuksissa ja veden lämmityksessä kohteen muusta energiatehokkuudesta riippuen ­40–70 %. Poistoilmalämpöpumppu on kerrostalon lämmitykseen tuotetun lämmön uudelleen kierrätystä ja kulusäästöä!

OE360-palvelu tekee kiinteistöjen energianhallinnasta helppoa

Energianhallinnan ja vastuullisuusraportoinnin palvelu OE360 auttaa kiinteistöjen energiankulutuksen seurannassa ja optimoinnissa. Palvelu automatisoi energiankulutus- ja seurantatiedot, jolloin sinulle jää aikaa energiankulutuksen tavoitteiden toteuttamiselle kulutustietojen käsin keräilyn sijaan.

Lue lisää ajankohtaisista aiheistamme!