Oulun Energian logo

Ilmakuva kesäisestä Oulusta.
Ilmakuva kesäisestä Oulun kaupungista.

Lämpöpumput

Tarjoamme lämpöpumppuratkaisuja suurille kiinteistöille, yrityksille ja taloyhtiöille. Haetpa sitten ilma-vesilämpöpumppua, maalämpöpumppua tai poistoilmalämpöpumppua, kartoitamme kanssasi juuri teidän kiinteistöönne sopivan ratkaisun.

Lämpöpumppu on energiatehokas ratkaisu, jonka avulla vähennät kiinteistösi lämmityksestä syntyviä hiilidioksidipäästöjä. Lämpöpumpun avulla voit lämmittää kiinteistösi joko osittain tai kokonaan, kiinteistön käyttötarkoituksesta ja sijainnista riippuen. 

Valikoimassamme olevat lämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumppu (IVLP): Käyttää ulkoilman lämpöä ja siirtää sen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, kuten lattialämmitykseen tai pattereihin. Sopii hyvin myös käyttöveden lämmitykseen.

Maalämpöpumppu (MLP): Kerää lämpöenergiaa maaperästä, vesistöstä tai kallioperästä. Hyvin energiatehokas ja sopii sekä lämmitykseen että viilennykseen.

Poistoilmalämpöpumppu (PILP): Käyttää talon poistoilman lämpöenergiaa lämmitykseen ja käyttöveden lämmitykseen. Toimii parhaiten uudisrakennuksissa ja energiatehokkaissa taloissa.

Tutustu valikoimaamme

Järvimaisema auringonlaskussa.

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää ulkoilmasta saatavaa energiaa tilojen ja käyttöveden lämmityksessä.

Tarjoamme avaimet käteen -palveluna koko projektin läpiviennin aina ensimmäisistä suunnitelmista käyttöönottoon saakka.

Lue lisää!
Nuori nainen nojaa ulos auton ikkunasta kesäiltana. Taustalla on Perämeri.

Poistoilmalämpöpumppu

Poistoilmalämpöpumppu toimii päälämmitysjärjestelmän tukena. Se hyödyntää kiinteistöstä ulkoilmaan poistuvan ylijäämälämmön.

Huippuyhtälö muodostuu maalämmön tai kaukolämmön sekä poistolämpöpumpun yhdistelmällä.

Lue lisää!
Ihmisiä kävelee jäisellä merellä. Takana kaksi tuulivoimalaa.

Maalämpöpumppu

Maalämpö on maa- ja kallioperään sekä veteen sitoutunutta energiaa, jota  hyödynnetään maalämpöpumpun avulla.

Tarjoamme asiakkaillemme järjestelmä- sekä energiaperusteisia toimituksia.

Lue lisää!

Energiaratkaisujen toteutus uudis- ja saneerauskohteisiin

Palvelumme kattaa järjestelmän asennuksen, käyttöönoton ja käyttökoulutuksen. Lisäksi on mahdollista suorittaa lämmitysverkoston tasapainotus sekä tehdä huoltosopimus, joka takaa huolettomuuden. Kohteesta riippuen tarjoamme järjestelmän toimituksen kertainvestointina tai energiatoimitussopimuksena esimerkiksi 10–15 vuoden ajalle.

Kohde voi olla uudisrakennus tai saneerauskohde. Uuden rakennuksen kohdalla moderni lämmitysjärjestelmä on merkittävä osa energiatehokkuutta ja kestävää kehitystä. Kannustamme myös vanhempien rakennusten kohdalla kartoittamaan parhaat mahdolliset ympäristöystävälliset ja energiatehokkaat vaihtoehdot, kun saneeraus on suunnitelmissa.