Oulun Energian logo

Juoksevan pienen lapsen jalat kaakelilattialla.
Juoksevan pienen lapsen jalat kaakelilattialla.

Ilma- ja vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu on täysimittainen lämmitysjärjestelmä verrattuna monelle tutumpaan ilmalämpöpumppuun. Järjestelmä hyödyntää ulkoilmasta saatavaa energiaa tilojen ja käyttöveden lämmityksessä. Öljyllä ja varaavalla yösähköllä lämmitettävissä kiinteistöissä lämmityskustannukset voidaan puolittaa ilma-vesilämpöpumppujärjestelmällä.

Ekologinen ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppujärjestelmän käyttöönotto on edullisempi vaihtoehto kuin maalämmön hyödyntäminen. Toki ulkoilmasta energiansa ottava järjestelmä vaatii kovilla pakkasilla rinnakkaisen lämmitysmuodon, mutta modernit ulkoyksiköt pystyvät tuottamaan lämpöä vielä 25 celsiusasteen pakkasella. Sydäntalven pakkaskeleihin on kuitenkin hyvä varautua ennakkoon, tukemalla lämmöntuotantoa hetkellisesti esimerkiksi sähkölämmityksellä. Rinnakkaista tukilämmitystäkin käyttäen lämmityskustannukset laskevat vuositasolla normaalisti noin puoleen.

Maalämpöä edullisempana järjestelmänä ilma-vesilämpö sopii investointina myös pienempiin taloyhtiöihin alentamaan öljylämmityksen ja suoran sähkölämmityksen kustannuksia. Lisäksi ilma-vesilämpöjärjestelmä on ympäristöystävällinen vaihtoehto.

Ilma-vesilämpöpumppu parhaimmillaan öljylämmityksen korvaajana

Ilma-vesilämpöpumpun käyttöikä ja toimintavarmuus vastaavat maalämpöpumpun elinkaarta ja ylläpidon helppoutta. Se sopii niin teollisuuteen kuin asuinkiinteistöihin, ja toisaalta se on hyvä vaihtoehto silloin, kun tontilla ei ole tilaa maalämmön energiakaivolle, vaakaputkistolle tai tontilla on erityisen paksu pintamaakerros.

Lämmitysmuotona ilma-vesilämpöpumppu on parhaimmillaan, kun öljylämmitys pitää korvata taloyhtiössä tai yrityskiinteistössä.

Miten ilma-vesilämpöpumppu otetaan käyttöön?

Ilma-vesilämpöjärjestelmä näkyy kuten monelle tuttu ilmalämpöpumppu: siinä on ulkoilmasta energiaa ottava ulkoyksikkö sekä lisäksi sisäyksikkö varaajineen. Ilmalämpöpumpusta poiketen järjestelmä lämmittää rakennuksen vesikiertoista lämmönjakojärjestelmää ja käyttövettä.

Asiakkaanamme sinun ei tarvitse alkuvaiheessa miettiä esimerkiksi ulko- ja sisäyksikön sijoittamista, rakennuksen pohjakuvien lähettämistä tai lämmitettävän tilan tai käyttöveden määrää. Sinun tarvitsee vain olla yhteydessä asiantuntijaamme. Hän kertoo, miten saamme kiinteistöön ympäristöystävällisen ilma-vesilämpöpumpun käyttöön.  Hän ottaa myös kantaa, mikäli kiinteistöösi sopiikin jokin muu energiatehokas järjestelmä.

Ilma-vesilämpöpumppu helposti ja laitteen toiminnasta vastaten

Ammattitaitoinen asennustyömme varmistaa ilma-vesilämpöpumpun tehokkaan toiminnan. Lisäksi kokemuksesta tiedämme laitteiden ominaisuudet, jolloin osaamme myös antaa käyttökoulutuksen. Näin suunnitellut hyödyt tulevat ulosmitatuiksi ja lämmitysjärjestelmän käyttö sen ominaisuuksia vastaavaksi.

Huolehdimme Oulun talousalueella avaimet käteen -palveluna koko projektin läpiviennin aina ensimmäisistä suunnitelmista käyttöönottoon saakka. Lisäpalveluna tarjoamme ylläpito- ja huoltosopimuksen, jonka aikana me vastaamme järjestelmän moitteettomasta toiminnasta puolestasi.

Ilma-vesilämpöpumpun hyödyt lyhyesti:

  • edullisempi investointi kuin maalämpö
  • alentaa lämmityskustannuksia 50 %
  • ei vaadi maatöitä
  • ympäristöystävällinen
  • sopii useimpiin kohteisiin

Ota yhteyttä:

Markku Sutinen katsoo hymyillen kameraan.

Markku Sutinen

asiakkuuspäällikkö
0447033415

Lue lisää ajankohtaisista aiheistamme!