Kaukolämpö

Rakennatko taloa tai harkitsetko lämmitysjärjestelmän vaihtoa? Kaukolämpö on valintana huoleton, edullinen ja ympäristöystävällinen. Se tarjoaa tasaista lämpöä ja lämmintä käyttövettä kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Kaukolämpöasiakkaana olet myös mukana ilmastotalkoissa.

Suomen suosituin lämmitysmuoto

Kaukolämpö on Suomen suosituin lämmitysmuoto – suurin osa uudisrakennuksista liitetään nykyään kaukolämpöverkkoon. Oulun Energian kaukolämpöasiakkaiksi voivat liittyä sekä kotitaloudet että yritykset Oulun kantakaupungin, Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon alueilla.

Lämpöverkkoalue kartalla

Oulun kaukolämpöverkko kattaa kaupungin koko keskustan ja sen merkittävät lähialueet - Haukiputaan, Jäälin, Kiimingin ja Oulunsalon. Luotettavan lämmönjakelun varmistamiseksi huollamme ja peruskorjaamme verkkoa suunnitelmallisesti, rakennamme uutta ja valvomme lämmönjakelun häiriöttömyyttä ympäri vuorokauden.

Edullista ja toimitusvarmaa lämpöä

Kaukolämpö on asiakkaan kannalta turvallinen ja toimitusvarma lämmitystapa. Katkoksia on harvoin, ja ne ovat kestoltaan lyhyitä. Me huolehdimme lämmöntuotannosta ja kaukolämpöverkon toiminnasta kiinteistön koko elinkaaren ajan. Kaukolämmön hinta on vakaa, ja Oulussa se on jopa edullisempi kuin muissa suurissa kaupungeissa.

Lämmöntuotanto lähellä asiakasta

Kaukolämpö syntyy lähellä asiakasta. Tuotamme sitä Toppilan ja Laanilan voimalaitoksissamme hyödyntäen lähialueilta saatavia bio- ja kierrätyspolttoaineita. Tuotanto on energiatehokasta, sillä samalla kertaa syntyy sekä lämpöä että sähköä.  

Liity mukaan ilmastotalkoisiin!

Tavoitteenamme on siirtyä täysin hiilineutraaliin energiantuotantoon. Siihen päästäksemme lisäämme uusiutuvan energian osuutta, luovumme asteittain turpeen käytöstä ja parannamme energiatehokkuuttamme. Kaukolämmön asiakkaana olet siten mukana ilmastotalkoissa.

Kaukolämpö on osa kiertotaloutta. Sen tuotannossa hyödynnetään metsätalouden sivuvirtoja sekä kierrätykseen kelpaamatonta jätettä. Lämmön tuotannossa syntyvä tuhka hyödynnetään metsälannoitteena, joka lisää metsien kasvua ja siten myös hiilensidontaa.

Ohjeet suunnittelijalle ja urakoitsijalle

Ammattilainen tai urakoitsija, tutustu kaukolämmön suunnittelu- ja urakointiohjeisiimme Oulun Energian verkon alueella.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa lämpöpalveluihin ja laskutukseen liittyvissä kysymyksissä ma-to klo 8-16 ja pe klo 9-16.

call08 5775110
lampopalvelut@aspa.oulunenergia.fi

Ota yhteyttä tekniseen neuvontaan

Kaukolämmön tekninen neuvonta auttaa sinua kaukolämpöliittymän hankkimiseen liittyvissä teknisissä kysymyksissä.

call08 8870101
kl-tekninenneuvonta@oulunenergia.fi