Oulun Energian logo

Tarja Tuomaala seisoo huomiotakissa Merikosken voimalaitoksen edessä.

Mitä yöpäivystäjä tekee työvuoronsa aikana? Katso video!

02.10.2023

Sähköverkkojen toimitusvarmuutta on takaamassa iso joukko Oulun Energia Sähköverkko Oy:n työntekijöitä, jotka päivystävät myös varsinaisen työajan ulkopuolella. Olipa kyse sähköverkon ylläpidosta tai vikojen korjaamisesta töitä tehdään kellon ympäri, jotta sähköä on saatavilla kaikkiin tarpeisiimme.

Arjen sujuvuuden kannalta sähköjen merkityksen huomaa viimeistään silloin, kun sähköjä ei yhtäkkiä olekaan saatavilla. Arkiset toimet, kuten sähköhellan ja mikron käyttäminen eivät onnistu, valot eivät syty, maksaminen hoituu vain käteisellä ja katu- ja liikennevalot lakkaavat toimimasta.

Oulun Energia Sähköverkon yöpäivystystä hoitava kunnossapitoinsinööri Tarja Tuomaala kertoo videolla, miten Oulun Energia Sähköverkko Oy varmistaa sähkönjakelun sujuvuuden ja turvallisuuden kaikissa olosuhteissa ympäri vuoden. Tutustumme myös teknologian rooliin sekä siihen, miten älykkäät ratkaisut parantavat sähköverkkopalveluiden tehokkuutta.

Katso alla olevalta videolta, mitä kaikkea yöpäivystäjän vastuualueelle kuuluu ja mitä tulee tehdä siinä tilanteessa, kun sähkökatko osuu omalle kohdalle.

Jos et näe alla olevaa videoa, se saattaa johtua evästeasetukistasi. Voit katsoa videon myös Youtubessa.

 

Millainen on yöpäivystäjän työpäivä Oulun Energia Sähköverkko Oy:llä?

Oulun Energia Sähköverkko Oy:n kunnossapitoinsinööri Tarja Tuomaalan vastuualueella ovat sähköasemat ja 110 kV:n suurjännitteinen jakeluverkko. Jotta Oulu pysyy sähköisenä vuoden jokaisena päivänä ja tuntina, täytyy verkkoa ja sen kuntoa valvoa 24/7. Katso, mitä kaikkea tämä pitää sisällään yöpäivystäjän näkökulmasta!

Jos sähkökatko osuu omalle kohdallesi, näet tiedot keskeytyskartalta

Keskeytyskartalta näet helposti ja nopeasti sähköverkon keskeytystilanteen Oulun Energia Sähköverkko Oy:n jakeluverkkoalueella sekä kaukolämmön keskeytystilanteen ja työalueet Oulun Energia Oy:n vastuualueilla. Katso toimintaohjeita sähkökatkon ajalle tästä.