Oulun Energian logo

Amanda hymyilee kameralle

Kesätöissä Oulun Energialla: Taittotöitä ja työsopimuksia konsernipalveluissa

04.08.2021

Kesätyö-blogisarjan toisessa osassa vieraillaan pääkonttorillamme, Energiatalolla, joka sijaitsee Myllytullissa aivan Oulun taidemuseon kupeessa. Siellä työskentelevät markkinoinnin ja viestinnän kesäharjoittelijat Roosa ja Teemu, sekä HR-harjoittelija Amanda. Markkinointi, viestintä ja HR kuuluvat kaikki meidän konsernipalveluihimme, jotka pitävät huolen siitä, että muiden työt sujuvat, kuten pitää. Vaan miten kesätyöntekijöidemme arki Energiatalolla on sujunut, se selviää tässä blogissa.

Markkinointi ja viestintä tarjoavat näköalapaikan

Teemu_Roosa_blogi.jpg

”Video- ja valokuvausta, taittamista ja graafisia töitä, nettisivujen päivittämistä ja somea”, luettelee markkinoinnin ja viestinnän harjoittelijana toimiva Teemu työtehtäviään. Hän kertoo päässeensä sekä oppimaan uutta, että hyödyntämään omia vahvuuksiaan kesätöissä Oulun Energian markkinointi- ja viestintätiimissä. Englantia opiskeleva, mutta markkinointiin alanvaihtoa kaavaileva Teemu sanookin työn täyttäneen odotukset ja vahvistaneen entistään ajatusta alanvaihdosta oikeana ratkaisuna.

Töissä on viihtynyt myös Teemun työpari, taannoin markkinointi pääaineenaan valmistunut Roosa: ”Pääasiallisesta etätyöskentelystä huolimatta meidät on otettu lämpimästi vastaan. On myös ollut sellainen olo, että meihin luotetaan, mutta että aina voi tarvittaessa kysyä apua ja neuvoja.”

Molemmat kokevat myös oppineensa energia-alasta ja iloitsevat siitä, miten kesätyö markkinoinnin ja viestinnän työpaikasta on tarjonnut eräänlaisen näköalapaikan kaikkeen siihen, mitä Oulun Energiassa tehdään. Työn merkeissä markkinoinnin ja viestinnän harjoittelijat ovat päässeet vierailemaan paitsi Oulun Energian tuotantolaitoksilla, myös festareilla ja turvesuollakin. ”Alkuun minut yllätti, mitä kaikkea Oulun Energialla tehdään ja minkä kaiken parissa meidänkin tiimimme siksi työskentelee”, Roosa kertoo. ”Se osaltaan tekee tästä työstä monipuolista ja mielenkiintoista, että on niin monenlaisia asioita, joista kertoa ulospäin ja joista saa oppia uutta.”

HR-harjoittelija on muita askeleen edellä

Amanda_blogi.jpg

Kun Roosa, Teemu ja muut kesätyöntekijät vasta valmistautuivat alkavaan työrupeamaansa Oulun Energialla, oli HR-harjoittelijana toimiva Amanda jo täydessä työn touhussa. Amandan vastuulla on nimittäin huolehtia kaikista Oulun Energian kesätyöntekijöiden työsuhteisiin liittyvistä asioista. Tämä kattaa tehtävät aina työsopimusten kirjoittamisesta kesätyön lopuksi jaettaviin työtodistuksiin asti, sekä kaiken siltä väliltä. Amandan lisäksi kesätyöntekijöitä on tänä kesänä 30, joten laakereillaan ei hänen ole tarvinnut levätä. Amanda on nauttinut tehtäviensä vaihtelevuudesta: HR-osaston rutiinityötä ryydittää hänen mielestään myös sopiva määrä erilaisia vaihtelevia tehtäviä, kuten henkilöstön monenlaisiin kysymyksiin vastailu, joka usein vaatii työehtosopimusten ja työlainsäädännön tulkitsemista. ”Tämä kesätyö on vahvistanut tunnettani siitä, että opiskelen oikeaa alaa”, Amanda kertoo.

Oulun ammattikorkeakoulussa tradenomiksi opiskeleva Amanda suuntautuu opinnoissaan henkilöstöosaamiseen ja kokee, että on saanut kesätöissä Oulun Energialla paljon konkretiaa koulussa opitun teoreettisen tiedon rinnalle: ”Koulussa opetetaan paljon vaikkapa palkanlaskennasta, mutta erilaiset työehtosopimukset ja paikalliset sopimukset vaikuttavat siihen, joten täällä on oppinut paljon sellaista, jota ei voida koulussa opettaa”.

Huolehtivainen kesätyönantaja

Amandan mukaan työ Oulun Energian HR-tiimissä on vastannut odotuksia, ja hän on myös päässyt tiimiin hyvin sisälle. ”Työporukkamme on tiivis ja heidän kanssaan on oikein mukava työskennellä”, Amanda kertoo. Mukaan pääsemisessä Amandaa on auttanut myös tunne siitä, että häneen luotetaan: ”On annettu vastuuta ja luotettu siihen, että osaan hoitaa hommat”.

Mitä mieltä tuleva HR-ammattilainen on sitten Oulun Energiasta kesätyönantajana? ”Mielestäni Oulun Energia ottaa kesätyöntekijät hyvin huomioon. Perehdyttämisestä huolehditaan ja kesätyöntekijöiltä kerätään palautetta sen sujumisesta. Lisäksi kesätyöntekijöiden esihenkilöt ovat kokeneita ja osaavia”, Amanda hymyilee.