Oulun Energian logo

emme kiusaa liikuntapäivä AC Oulu ja Oulun Energia.jpg

AC Oulu – 20 vuotta vastuullista seuratoimintaa

29.06.2022

AC Oulun vastuullisuustyöllä on pitkät perinteet. Seura on tehnyt töitä pohjoisen elinvoiman eteen jo vuodesta 2002 sekä luotsannut Emme Kiusaa -kampanjaa viiden vuoden ajan. Tänä vuonna kampanja nostettiin yhdessä AC Oulun, Oulun Energian ja Oulun Kärppien järjestämän liikuntapäivän teemaksi. Kampanjan tarkoitus on ehkäistä etenkin kouluilla ja työpaikoilla esiintyvää kiusaamista.

Haastattelimme keväällä AC Oulun myyntipäällikkönä aloittanutta Hanna Väänästä yhteistyön ja kumppanuuksien merkityksestä seuralle. Väänäsen mukaan jokaisen kumppanuuden tavoite on viedä eteenpäin yhteisiä arvoja, josta kesäkuussa järjestetty lasten liikuntapäivä toimi hienona esimerkkinä.

Väänäsen tavoitteena on viedä jo olemassa olevia tärkeitä teemoja vieläkin pidemmälle seuran ja yhteistyökumppaneiden toiminnassa sekä saada lisää innostuneita sidosryhmiä mukaan toimintaan. ”Haluamme myös vahvistaa kannattajiemme suhdetta pelaajiin sekä kehittää ainutlaatuista jalkapallokulttuuria. Tämä näkyy parhaimmillaan esimerkiksi lajin pariin hakeutuvien lasten määrän kasvuna”.

AC Oulu Hanna.jpg

Seuran uusi myyntipäällikkö Hanna Väänänen tahtoo kehittää AC Oulun ja kumppaneiden välistä yhteistyötä ja lisätä alueelle jäävää hyvää.

AC Oulu on jo valmiiksi tunnettu erilaisista vastuullisuustempauksistaan. Väänänen kertoo, että seuran vahvaan arvopohjaan oli helppo samaistua heti ensimmäisestä päivästä lähtien. ”Seuratoiminnan arvot näkyvät kaikessa toiminnassa ja tavassa, miten kohtelemme toisiamme. Olemme vastuullinen, luotettava, menestyvä, avoin ja ylpeä. Nämä kaikki pitävät sisällään niin sosiaalisen kuin taloudellisenkin vastuun. Toimintamme on lisäksi osa alueellista yhteiskuntavastuullisuustyötä ja sitä tahdomme seurassa myös tulevaisuudessa kehittää”.

Kysyttäessä, mitä Väänänen haluaa itse tuoda AC Oululle, vastaus on selkeä. ”Pyrin siihen, että teemme seuratoiminnassa kaikkemme, jotta voimme taata lapsille ja nuorille paremman tulevaisuuden urheilun kautta. Urheilulla on valtava merkitys lasten kasvussa ja kehityksessä. Joukkueurheilusta opitaan muun muassa elämässä tarvittavia taitoja, kuten toisten huomioon ottamista ja sääntöjen noudattamista. Harrastustoiminnasta jää parhaassa tapauksessa ystäviä koko loppuelämän ajaksi”.

Emme Kiusaa -kampanja vakiintuneena osana vastuullisuustyötä

AC Oululle Emme kiusaa -kampanja on erittäin tärkeä ja sen sanomaa viedään montaa eri kautta eteenpäin. ”Kampanjan suurin sanoma on, että ketään ei kiusata missään tilanteessa, kaikki ovat yhtä tärkeitä eikä ketään jätetä ulkopuolelle”, Väänänen kertoo.

Kiusaamista tapahtuu paljon myös aikuisten keskuudessa sekä työelämässä. Siksi myös yritysyhteistyökumppaneiden saanti mukaan on ollut tärkeää. AC Oulu haluaakin tulevaisuudessakin viedä sanomaa eteenpäin sekä lisätä sen näkyvyyttä. ”Jos voimme kampanjamme avulla vähentää edes yhden kiusaamistapauksen ja saada ihmiset ajattelemaan, että kiusaaminen ei ole hyvä juttu, on työmme onnistunut. ”, Väänänen toteaa.

AC Oulun pelaajat ja seura voivat vaikuttaa kiusaamisen vähentämiseen Väänäsen mukaan parhaimmalla tavalla omalla esimerkillään. Koko seura on sitoutunut siihen, ettei ketään kiusata esimerkiksi erilaisuuden vuoksi, joukkueeseen ja elämään ylipäätänsä mahtuu paljon erilaisia persoonia ja se on rikkaus. Pelaajat ovat myös mukana monissa junioritoiminnan tempauksissa, joissa korostuu lajin lisäksi läsnäolo. ”Meille on todella tärkeää, että voimme tapahtumien avulla kuunnella kannattajiamme ja osallistua yhteisen hyvän kehittämiseen”.

AC oulu liikuntapäivä.jpg

Liikuntapäivän aikana AC Oulun pelaajat pitivät hauskaa osallistujien kanssa kentällä. Kaikki heittäytyivät mukaan täysillä ja tuuletusta sekä iloa riitti koko päivän ajan.

Yhteisöllisyys ja kaikkien huomioon ottaminen näkyikin Emme kiusaa -liikuntapäivässä loistavasti. ”Kaikki mukana olleet heittäytyivät täysillä mukaan ohjelmaan. Ilo sekä onnistumiset välittyivät jokaisesta hetkestä. Tunnelma tarttui lapsista pelaajiin ja toisinpäin. Koko AC Oulun porukalle päivä oli yksi parhaista työpäivistä, jonka olemme yhdessä kokeneet”, Väänänen iloitsee.

Emme kiusaa -liikuntapäivä oli AC Oulun pelaajille sekä päivässä mukana olleille ikimuistoinen. Liikuntapäivä osoitti hienosti, että pienilläkin asioilla on suuri merkitys ja monesti ne muistetaan koko loppuelämän ajan

20-vuotista seurataivalta juhlitaan kotiottelussa 2.7.

Seuraavassa kotipelissä 2.7.2022 AC Oulu ottelee 20-vuotisjuhlapelissään Vaasan Palloseuraa vastaan. Oulun Energia onnittelee pitkäaikaista kumppaniaan ja rohkaisee kaikkia mukaan juhlaotteluun kannustamaan AC Oulu kotivoittoon. AC Oulun ja VPS:n väliseen otteluun Raatin stadionille on kutsuttu kaikki Oulun ja sen lähialueiden jalkapallotoiminnassa mukana olevat lapset ja nuoret. Jalkapallojuniorit pääsevät ilmaiseksi peliin kannustamaan joukkuetta ja luomaan yhteistä jalkapallokulttuuria.

AC Oulu ja lapset.jpg

Lue lisää sponsoroinnista osana Oulun Energian vastuullisuustyötä!

Nuori ihminen katsoo ulos auton ikkunasta.

Vastuullisuus Oulun Energia -konsernissa

Haluamme toimia suunnannäyttäjänä vastuullisuuden kaikilla kolmella ulottuvuudella; suhteessa ihmisiin, talouteen ja ympäristöön.

Lue lisää vastuullisuudesta