Ajankohtaista sähkömarkkinoista Oulun Energia
Ajankohtaista sähkömarkkinoista Oulun Energia

Energiansäästö ja sähkömarkkinat

Energiansäästäminen ja sähkömarkkinat ovat tällä hetkellä erittäin ajankohtaisia aiheita. Ne koskettavat meitä kaikkia niin henkilöasiakkaina kuin yrityksinäkin. Tällä hetkellä energian korkea hinta johtuu koko Euroopan laajuisesta energiakriisistä, joka on suoraa seurausta Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa.

Eurooppa on ulottanut Venäjän vastaiset talouspakotteet koskemaan venäläisen energian tuontia ja vastaavasti myös Venäjä rajoittaa kaasun myyntiä Eurooppaan. Merkittävä osa Euroopan energiasta on tuotettu maakaasulla. Kun kaasun hinta on Venäjän hyökkäyksen seurauksena noussut, on myös sähkö kaikkialla Euroopassa aiempaa kalliimpaa. Euroopan riippuvuus venäläisestä energiasta onkin konkretisoitunut ikävällä tavalla hyökkäyssodan seurauksena. Kokosimme tälle sivulle ajankohtaista tietoa energiamarkkinoista, sähkön säästämisestä sekä Oulun Energian varautumisesta ja roolista. 

Ajankohtaista energiasta

Energiansäästäminen

Säästämällä energiaa ja sähköä voit vaikuttaa helposti oman energialaskusi muodostumiseen sekä samalla auttaa koko energiajärjestelmää kestämään poikkeuksellisessa tilanteessa.

 

Energiansäästövinkit

Oulun Energia ja sähkömarkkinat

Sähkömarkkinoilla tapahtuu nyt nopeita muutoksia, jotka ovat nostaneet sähkön hinnan korkeaksi. Avaamme Oulun Energian roolia osana pohjoismaista sähköpörssiä sekä sähkömarkkinoita.

 

 

Sähkömarkkinat

Oulun Energia Sähköverkko Oy ja varautuminen

Oulun Energia Sähköverkko Oy on varautunut normaaliolojen häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin suunnitelmilla ja ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä.

Sähköverkko ja varautuminen

Kaukolämpö ja varautuminen

Kaukolämpö ei reagoi energiakriisiin yhtä voimakkaasti kuin sähkömarkkinat. Kaukolämmön toimitusvarmuus ja vakaa hintakehitys on seurausta Oulun Energian pitkäjänteisestä ja kestävästä toiminnan kehittämisestä.

Kaukolämpö ja varautuminen

Ohjeet sähkö- ja lämmityskatkoksiin

Sähkö- ja lämmityskatkoksia saattaa joskus tulla. Siksi niihinkin on tärkeää varautua. Tälle sivulle olemme koonneet ohjeet siitä, kuinka voit varautua pitkiin katkoksiin ja kuinka toimit niiden aikana.

Sähkö- ja lämmityskatkoksiin varautuminen

Sähkölaskun maksujärjestely

Ison sähkölaskun yllättäessä ja kiristäessä rahatilannetta tärkeintä on laatia nopeasti uusi maksusuunnitelma. Maksujärjestelystä neuvotteleminen on talouden kannalta se on järkiratkaisu. 

Maksujärjestely
Sähkön tuottaja, sähkön siirtäjä ja sähkön myyjä – roolit tutuksi

Sähkön tuottaja, sähkön siirtäjä ja sähkön myyjä – roolit tutuksi

Mitä eroa on Oulun Energia -konsernilla ja Oulun Energia Sähköverkko Oy:llä? Entä kuka siirtää sähkön, kuka sen tuottaa ja miksi Oulun Energia ei myy sähköä itse?

Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Sähkönkulutus ja sähkönsiirto

Sähkönmyynti ja sähkönmyyntiyhtiöt, kuten Oomi Energia

Sähkökatkoksiin varautuminen kodeissa, taloyhtiöissä ja yrityksissä

Lue lisää energiakriisistä