Oulun Energian logo

Verkkopalveluhinnat laskevat 1.7.2021

27.05.2021 / Päivitetty viimeksi 08.47

Oulun Energia Sähköverkko Oy laskee verkkopalveluhintoja 1.7.2021 alkaen. Verottomat hinnat laskevat keskimäärin 3 prosenttia. Hintojen laskun taustalla on yhtiön tekemillä sähköverkon investoinneilla saavutettu korkea toimitusvarmuus, jonka vuoksi sähkömarkkinalain vaatimusten mukaisia toimitusvarmuusinvestointeja tarvitaan jatkossa aiempaa vähemmän. Toimitusvarmuus näkyy asiakkaille vähäisempinä ja lyhyempinä vikakeskeytyksinä. Vuonna 2020 asiakkaiden kokemat sähkönjakelun vikakeskeytykset olivat keskimäärin vain 3,78 minuutin pituisia.

Oulun Energia Sähköverkko Oy on toiminut tehokkaasti ja tehnyt mittavia investointeja sähköverkon ylläpitämiseen, kehittämiseen ja uudistamiseen. Vuoden 2020 kokonaisinvestoinnit sähköverkkoon olivat noin 11 miljoonaa euroa, josta noin puolet käytettiin verkon rakentamiseen ja puolet saneeraukseen. Investoinneista on kerrottu tarkemmin Oulun Energian vuosikertomuksessa.

Huippuluokan toimitusvarmuuden ylläpitämiseksi yhtiö investoi jatkossakin sähköverkon kehittämiseen. Lisäksi saneerataan vanhaa verkkoa, rakennetaan uutta sekä tehostetaan jatkuvasti vianhoitoa ja kunnossapitoa.

Investoinneista huolimatta verkkopalveluhinnat on pystytty pitämään reilusti valtakunnallisten keskiarvojen alapuolella. Sähköverkonhaltijoiden hinnat ovat nähtävissä Energiaviraston sähkön hintatilastosta: energiavirasto.fi/sahkon-hintatilastot.

Asiakkaat saavat tiedon hinnanmuutoksista kirjeitse tai sähköpostitse viikon 22 aikana. Päivitetyt verkkopalvelu- ja palvelumaksuhinnastot 1.7.2021 alkaen.

Sähkönsiirto muuttui verkkopalveluksi

Käytämme sähkönsiirto-termin tilalla jatkossa verkkopalvelu-termiä Energiateollisuus ry:n uuden suosituksen mukaisesti. Muutos näkyy vaiheittain nettisivuillamme ja laskulla.

Lisätiedot

Anna Pasma
vt. toimitusjohtaja, Oulun Energia Sähköverkko Oy
p. 050 5900025

Jarno Liimatainen
verkkopäällikkö
p. 044 7033235