Tyttö ilahtuu lukiessaan positiivisia asioita Oulun Energian tekemisistä

Oulun Energia pähkinänkuoressa

Oulun Energia on Suomen energisin työpaikka ja palveluksessamme on noin 240 energia-alan ammattilaista. Perustamme on energiantuotannossa sekä lämpö- ja sähköverkkopalveluissa. Luomme uutta tukijalkaa kiertotaloudesta. Kehitämme älykkäitä ja energiatehokkaita energiaratkaisuja asiakkaidemme hyödyksi. Etenemme kohti hiilineutraalia energiantuotantoa vuonna 2035. Kannamme vastuuta ihmisistä ja ympäristöstämme – meille on tärkeää, että tulevat sukupolvet voivat olla ylpeitä työmme tuloksista.

Oulun Energia on perustettu vuonna 1889. Oulun Energia -konserniin kuuluvat emoyhtiö Oulun Energia Oy:n lisäksi Oulun Energia Sähköverkko Oy, Syklo Oy, Turveruukki Oy ja Huoltovoima Oy. Oulun kaupunki omistaa kokonaan konsernin emoyhtiö Oulun Energian. Emoyhtiö puolestaan omistaa kaikki tytäryhtiönsä.

Avainluvut

Konsernin avainluvut 2021

Liikevaihto 230,0 M€
Liikevoitto 37,4 M€
Investoinnit 49,9 M€

Vuosikertomuksesta löytyy kattavasti tietoa konsernistamme.

Konsernin johtoryhmä

Juha Juntunen

toimitusjohtaja | Oulun Energia Oy

Teemu Koskela

johtaja | kiertotalous

Tuomas Savola

liiketoimintajohtaja | myynti, markkinointi ja liiketoiminnan kehitys

Sari Ukkola

talousjohtaja | talous ja hallinto

Pertti Vanhala

liiketoimintajohtaja | energialiiketoiminta

Katja Virkkunen

johtaja | vastuullisuus ja HR

 

Oulun Energia Oy:n hallitus

Mika Härkönen

puheenjohtaja

Janne Heikkinen

varapuheenjohtaja

Paula Himanen

Jukka Weisell

Sirpa Tikkala

Marja Sarajärvi

Mikko Viitanen

Pekka Ylönen

Tulostiedote ja vuosikertomus

Oulun Energialle vuosi 2021 oli monin tavoin menestyksellinen. Yhtiön taloudellinen tulos oli hyvä ja toiminta kehittyi myönteisesti. Yhteensä noin 250 miljoonan euron investoinnit – Laanilan biovoimalaitos ja jätteiden lajittelulaitos Ruskossa – olivat nyt ensimmäistä kertaa käytössä koko vuoden ja toimivat erinomaisesti. Lue lisää vuoden 2021 tulostiedotteesta!

Vuosikertomuksen saat ladattua pdf-muodossa tästä:

Vastuullisuusraportti

Oulun Energian toimintaa ohjaavat kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet, jotka näkyvät kaikessa toiminnassamme sekä tekemissämme päätöksissä. Kannamme vastuun ympäröivästä luonnosta, paikallisista ihmisistä ja pohjoisesta elinvoimasta. Periaatteemme on rakentaa huomista ja työskennellä tavalla, josta tulevat sukupolvet voivat olla ylpeitä. Tutustu Oulun Energian vastuullisuusraporttiin täällä