Oulun Energian logo

Oulun Energian työntekijä on työvarustuksessa työmaalla. Hänen edessään on rautaketju.
Oulun Energian työntekijä on työvarustuksessa työmaalla ja hänen edessään on rautaketjusta roikkuva kaapelirulla.

Toimintaohjeet

Olemme koonneet sinulle avuksi ohjeita, miten toimia vikatilanteissa. Yleensä katkokset ovat lyhyitä eivätkä aiheuta suurta vahinkoa. Odota siis rauhassa. Älä soita sähkö- tai lämpökatkoksesta hätänumeroon.

Jos huomaat, että sähkölinja on vaurioitunut, johdot roikkuvat alhaalla, linjalle on taipunut tai kaatunut puu tai johdot ovat poikki, ilmoita vauriopaikka sähkön vikapäivystykseemme. Älä koske sähkölinjoihin ja mihinkään, mikä koskee linjoja. Vaarana on tappava sähköisku. Poistu heti vaurioituneen linjan läheisyydestä ja vartioi, ettei vaarallisen linjan läheisyyteen pääse ihmisiä tai eläimiä. Varoetäisyys on 20 metriä. 

Tutustu Puolustusministeriön ohjeeseen Pahasti poikki - Näin selviät pitkästä sähkökatkosta.

Tilaa maksuton keskeytysviestipalvelu 

Tilaa maksuton keskeytysviestipalvelu Energiatilillä. Saat tiedon alueesi sähkö- tai kaukolämpökatkoista sekä arvion korjausajasta tekstiviestillä ja/tai sähköpostitse. Kun jakelu toimii taas normaalisti, lähetämme sinulle uuden viestin.

Voit tilata palvelun yhteen tai useampaan käyttöpaikkaan. Voit valita käyttöpaikan osoitteen mukaan, mitä keskeytysviestejä haluat vastaanottaa, mihin kanavaan (kännykkä/sähköposti) ja mihin kellonaikaan. Palvelu on käytössä Oulun Energian kaukolämmön ja Oulun Energia Sähköverkko Oy:n sähkön jakeluverkkojen alueilla. 

Tilaa keskeytysviestipalvelu kirjautumalla Energiatilille.

Lue huolto- ja keskeytystiedotteet 

Tarkista ensimmäisenä sähkön ja kaukolämmön huolto- ja häiriötiedotteet. Syy on meillä jo usein selvillä, ja kerromme tiedotteissa myös arvion korjausajasta aina, kun mahdollista. Keskeytyskartasta näet sekä suunniteltuihin huoltoihin että vikoihin liittyvät sähkönjakelun keskeytykset.

Miten laajasta viasta on kyse? 

Jos sähköt ovat poikki pelkästään omasta asunnostasi, tarkista sulakkeet. Jos pelkästään lämpö on poikki, tarkista kaukolämpöveden tulolämpötila lämmönjakohuoneesta. Jos lämpötila on normaali, niin vika on todennäköisesti omassa laitteistossasi. Jos tulolämpötila on liian matala, niin vika voi johtua mudanerottimen tukkeutumisesta tai lämmönjakeluhäiriöstä. 

Jos koko lähialueesi on sähköttä tai lämmöttä, olemme todennäköisesti saaneet tiedon viasta omien hälytysjärjestelmiemme kautta. Toivomme, että sovit naapureittesi kanssa, kuka ottaa yhteyttä vikapäivystykseemme. Näin toimimalla päivystyksemme ei ruuhkaudu monista puheluista. 
 
Jos et löydä etsimääsi tietoa keskeytyskartalta tai huolto- ja keskeytystiedotteistamme, voit tehdä sähköisen vikailmoituksen Energiatilillä. Kerros- ja rivitaloasukkaiden kannattaa ottaa yhteyttä ensimmäiseksi omaan kiinteistöhuoltoyhtiöön tai isännöitsijään. 

Soita vikapäivystykseen 

Ilmoita aina puhelimitse kiireellisistä vioista ja vioista, jotka voivat aiheuttaa vaaran hengelle tai terveydelle. Jos esimerkiksi puu on kaatunut sähkölinjalle, soita sähkön vikapäivystykseen viipymättä. 

Liikennevalojen viat korjataan arkisin klo 7–21 ja viikonloppuisin klo 8–21. Liikennevalopäivystykseen voi ilmoittaa laitetekniset viat. 

Katuvalojen toimivuudesta voi antaa palautetta Oulun kaupungin katuvalopalvelussa

Vikatilanteissa ota yhteyttä:

Sähkönjakelun vikapäivystys 24 h

call0855843222

Lämmönjakelun vikapäivystys 24 h

call08 55843425