Oulun Energian logo

Rivistö valkoisia sulakkeita ja sähkömittareita.
Rivistö valkoisia vanhanaikaisia sulakkeita ja kiinteistöjen sähkömittareita.

Sähköjen kytkentä ja katkaisu

Sähkösopimuksen alkaessa

Sähkösopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa tulee tehdä hyvissä ajoin ennen toivottua sopimuksen alkamisajankohtaa. Suosittelemme tekemään sopimuksen 14 vuorokautta ennen sopimuksen alkamispäivää.

Valitsemasi sähkönmyyjä ilmoittaa meille sähkösopimuksestasi ja kytkemme sähköt päälle ilmoituksen mukaisesti sopimuksen alkamispäivänä. Huomioithan, että kytkentähetkestä ei tule sinulle erillistä ilmoitusta, joten sinun tulee varmistaa ennalta, että sähköjen kytkentä on turvallista tehdä sopimuksen alkaessa.

Teemme kytkentöjä arkisin klo 8.00−15.30, jolloin kytkentä on maksuton, jos se on tilattu viimeistään edeltävänä työpäivänä tai samana työpäivänä klo 14 mennessä. Muussa tapauksessa kytkentämaksu peritään hinnastomme mukaisesti.

Sähkö- ja paloturvallisuus sähköjen kytkeytyessä

Sähkösopimuksen tekevän asiakkaan tulee aina huolehtia omien sähkölaitteidensa asianmukaisesta käytöstä ja toiminnasta, myös kytkentätilanteissa. Asiakkaan vastuulla on, että sähköjen kytkentä on turvallista tehdä sähkösopimuksen alkamispäivänä.

Varmistathan, ettei käyttöpaikassasi ole sähkösopimuksen alkamispäivänä päällä sähkölaitteita, jotka voivat aiheuttaa tulipalon vaaran. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi liesi, uuni, kiuas ja voimakkaat remonttivalaisimet sekä sähkölämmittimet, joiden termostaatit on säädetty väärin tai niiden lähellä on esimerkiksi ikkuna auki kylmällä ilmalla.    

Kytkennät tehdään sähkömittarin etäkytkentälaitteella tai asentajan toimesta kiinteistön mittauskeskuksesta, joista ei ole mahdollista havaita sähkölaitteiden kytkentätilaa ja mahdollisia vaaratilanteita. Toimimme vastaavalla tavalla myös sähkökatkotilanteessa, jossa sähköt palautetaan ilman erillistä ilmoitusta.

Sähkösopimuksen päättyessä

Sähkömarkkinoiden menettelytavan mukaan sähköt on katkaistava sähkönkäyttöpaikoista, joissa ei ole voimassaolevaa sähkösopimusta. Sähköjen katkaisut ja kytkennät tekee paikallinen jakeluverkonhaltija eli jakelualueellamme Oulun Energia Sähköverkko Oy. Sopimuksen päättyessä sähköt katkaistaan myös talviaikana. Verkonhaltija ei ole vastuussa sähköjen katkaisusta mahdollisesti aiheutuvista vahingoista.