Aurinko laskee avatun Merikosken patosillan takaa kesäiltana Oulussa

Tarinamme

Sytytimme Ouluun sähköiset katuvalot vuonna 1889 – ensimmäisten joukossa Suomessa ja koko maailmassa. Siitä lähtien olemme vaalineet ja välittäneet Pohjoista voimaa. Meillä on sinnikäs luonne, luja tahto ja rohkea mieli. Olemme vahvoja tänään ja vielä vahvempia tulevaisuudessa. Meille on tärkeää, että tulevat sukupolvet voivat olla ylpeitä työmme tuloksista. Pohjoista voimaa on asenne. Sen tinkimättömyydellä pidämme Oulun alueen voimissaan, ja huomenna muutamme jo koko maailmaa.

Ensimmäiset sähköiset katuvalot syttyivät Oulussa joulukuun 8. päivänä vuonna 1889.  Tarvitsemansa sähkön katuvalaistus – aluksi joitakin kymmeniä kaarilamppuja – sai Kiikeliin sijoitetusta höyrykoneesta. Teholtaan kone oli 36 hevosvoimaa eli noin 26 kilowattia. Sähkövalojen syttyminen merkitsi myös Oulun Energian toiminnan alkua. Alku oli vaatimaton, mutta vuosien mittaan pienestä höyrykoneesta ja joukosta katulamppuja on kasvanut merkittävä energia- ja kiertotalouskonserni.

Alku oli toki myös ennakkoluuloton ja osoitus edelläkävijyydestä, sillä sähkölamput olivat tuohon aikaan aivan uutta tekniikkaa. Oulussa ne otettiin käyttöön toisena kaupunkina Suomessa, vuosi Tampereen jälkeen. Sama ennakkoluulottomuus ja rohkeasti uuteen suuntaava henki vallitsee meillä Oulun Energiassa edelleen.

Olemme ylpeitä historiastamme,  se on luonut kestävän pohjan menestykselle ja tulevaisuuteen. Oulun Energialla on takanaan vahva menneisyys, minkä ansiosta voimme rakentaa luotettavasti vielä vahvempaa tulevaisuutta.  Menemme rohkeasti uutta kohti, jotta Oulun alue pysyisi elinvoimaisena. Vankka perustamme on energiantuotannossa ja siinä, että lämmöllä ja sähköllä on turvallinen tie ihmisten luo. Panostamme voimakkaasti myös kiertotalouteen.

Pitkän historian aikana ehtii tapahtua paljon. Oulun Energia on rakentanut voimalaitoksia, tehnyt muita isoja investointeja ja kasvanut sähkölaitoksesta energia- ja kiertotalousyhtiöksi.

Pohjoista voimaa on asenne, jonka tinkimättömyydellä pidämme Oulun alueen voimissaan ja huomenna muutamme koko maailmaa.