Oulun Energian logo

Kaksi nuorta naista ovat lataamassa sähköautoa kesäpäivänä.
Kaksi nuorta naista ovat lataamassa sähköautoa aurinkoisena päivänä.

Opiskelijalle

Energiaa tarvitaan aina – energia-alalle hakeutuminen on erinomainen uravalinta. Energia-ala tarjoaa monia mahdollisuuksia merkityksellisen työn parissa ja energiayhtiöissä kohtaavatkin lukuisten eri alojen ammattilaiset. Opiskelijalle luonnollinen reitti energian pariin on usein harjoittelu- tai opinnäytetyöpaikka, joita tarjoamme vuosittain kymmenille opiskelijoille.

Ammatillinen koulutus

Hyvät perusvalmiudet energia-alan tehtäviin tarjoaa mm.

Työtehtäviä: sähköasentaja, mittariasentaja, kaukolämpöasentaja, verkostoasentaja, toimistosihteeri, laitosmies, prosessinhoitaja, laborantti, kaukokäytönhoitaja.

Oppisopimus

Energia-alan oppisopimuskoulutus yhdistää ammatissa tapahtuvaa oppimista teoriaopintoihin paikallisissa oppilaitoksissa. Oppisopimuskoulutuksena voi suorittaa joko perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoja.

Tutkintoja: voimalaitoksen käyttäjän ammattitutkinto, mekaanisen kunnossapidon ammattitutkinto, sähköasentajan ammattitutkinto, kunnossapidon ammattitutkinto.

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut

Suomalaiset yliopistot ja korkeakoulut tarjoavat monipuolista koulutusta, jota voit hyödyntää energia-alan tehtävissä. Energia-alalla tarvittavaa osaamista saat esimerkiksi seuraavilta koulutusaloilta:

Tutkinnosta riippumatta energia-alalla arvostetaan monipuolisia opinto- ja aineyhdistelmiä, kielitaitoa, tietoteknisiä valmiuksia ja kansainvälistä opiskelu- ja työkokemusta.

Työtehtäviä: yleissuunnittelija, vuoromestari, kemistimestari, rakennuttaja, käyttöpäällikkö, suunnitteluinsinööri, verkkopalvelupäällikkö, controller, salkunhoitaja, johtaja, ympäristöpäällikkö.

Mekaanisen kunnossapidon kesätyöntekijät kävelevät Toppilassa.

Innostuitko?

Etsimme tulevaisuuden talentteja jatkuvasti joukkoomme harjoittelujen ja opinnäytetyöpaikkojen kautta. Kesäisin tarjoamme kymmeniä harjoittelupaikkoja eri alojen opiskelijoille ja osaajille. 

Hae meille töihin