Oulun Energian logo

Pekurin kauppakortteli lämpiää vihreällä kaukolämmöllä.

Kauppakortteli Pekuri siirtyi Onni kaukolämpöön

10.01.2023

Kiinteistöjensä vastuullisuuden edistäminen on Mandatum Asset Managementin kiinteistösijoitustoiminnan ytimessä. Oulun Energian kanssa solmitun Onni-palvelupaketin lisäksi vastuullisuutta tuodaan esiin muun muassa tehokkaalla jätteiden kierrätyksellä ja energiansäästötoimenpiteillä.

Erikoissijoitusrahasto Mandatum AM Suomi Kiinteistöt II on Mandatum AM AIFM Oy:n hoitama vaihtoehtorahasto, jonka omaisuudenhoitajana toimii Mandatum Asset Management Oy. Mandatum-konserniin kuuluva Mandatum Asset Management Oy hallinnoi lukuisia toimistotiloja, liiketiloja sekä myös asuinkiinteistöjä ympäri Suomen. Oulussa Mandatum AM Suomi Kiinteistöt II -erikoissijoitusrahaston vastuulla oleviin kiinteistöihin kuuluu muun muassa Kirkkokadulla, aivan Oulun keskustassa sijaitsevat liiketilat. Oulun Energian kanssa solmitun sopimuksen mukaisesti Kauppakortteli Pekurissa otetaan askel kohti vihreämpää tulevaisuutta hiilineutraalin kaukolämmön myötä.

”Työmme omistamiemme kiinteistöjen vastuullisuuden edistämiseksi on hyvin määrätietoista. Energiainvestointien kautta pienennämme syntyvää hiilijalanjälkeä sekä paranamme kiinteistöjen markkina-arvoa”, Mandatum Asset Managementin salkunhoitaja Amalia Pöyry kertoo.

Hiilineutraali kaukolämpö Onni on paketti, jonka voi halutessaan hankkia kaikki Oulun Energian nykyiset Reilu-asiakkaat ja tulevat kaukolämpöasiakkaat. Palvelu on tarkoitettu sekä yksityisille että yrityksille.

Onni kaukolämpö lämmittää esimerkiksi Pekurin tiloja Oulun keskustassa

Kuten kotitalouksissakin, liiketiloissa ja -kiinteistöissä suurimman energiankulutuksen aiheuttaa tavallisesti lämmitys. Onni-kaukolämpö on harppaus kohti puhtaampaa tulevaisuutta. Vihreämmän lämmön lisäksi Kauppakortteli Pekuri on siirtynyt vastuullisen toiminnan piiriin muun muassa tuulisähkön käytön sekä tehokkaan jätteiden kierrätyksen myötä.

Energiankäytön tehostamisella tavoitellaan säästöjä

Käsillä oleva talvi on energian kulutuksen ja saannin osalta epävarma. Myös Mandatum AM Suomi Kiinteistöt II on pyrkinyt varautumaan poikkeustilanteisiin kiinteistöissään. Varavoimakoneen ja akustojen avulla kriittiset toiminnot kuten varauloskäytävien merkkivalaistus, hissien toiminta, kylmävarastot, ulko-ovet sekä tietoliikenneyhteydet varmistetaan myös mahdollisten tulevien sähkökatkoksien aikana Kauppakortteli Pekurissa. Varavoimakoneet ja akustot ovat osa liikekiinteistöjen asianmukaista kalustoa.

”Parasta aikaa katsomme taloteknisiä asioita läpi ja mietimme, mistä saadaan säästöjä aikaiseksi. Tarkistamme lämmityksen säätökäyrät, alennamme lämpötilaa tyhjissä tiloissa ja esimerkiksi porraskäytävissä. Tarkistamme valaistuksen aikaohjelmat ja ilmanvaihdon käyntiajat. Isoissa kiinteistöissä näillä on paljonkin merkitystä”, Pöyry luettelee.

Epävarmat ajat eivät kuitenkaan ole hiljentäneet keskustelua vastuullisuudesta ja kestävästä energiasta. Pöyryn mukaan vastuullisuus ja kestävä energia ovat aiheita, jotka ovat jatkuvasti esillä myös yritysmaailmassa. Kyselyä ja ehdotuksia vaihtoehdoista tuodaan julki niin asiakkaiden toiveesta kuin yrityksen omasta aloitteestakin. Hiilineutraali kaukolämpö on hieno mahdollisuus ottaa osaa yhteisiin päästötalkoisiin.

”On erittäin hyvä, että tällaisia vaihtoehtoja on asiakkaille tarjolla”, Pöyry toteaa. 

 

Iäkäs mies ja nuori lapsi tutkivat lehteä metsässä.

Onni on hiilineutraalia kaukolämpöä

Lämmitämme taloja – emme maapalloa. Tee teko tulevien sukupolvien puolesta ja valitse hiilineutraalisti tuotettu Onni-kaukolämpö!

Lue lisää Onni-kaukolämmöstä