Oulun Energian logo

Nuori ihminen lukee tietokirjaa kirjastossa.
Nuori ihminen lukee tietokirjaa kirjastossa ja hymyilee.

Ohjeet Miljöö-innovaatiotuen hakemiseen 2023

Oulun Energian laatu- ja ympäristöjohtaja Tarja Väyrynen kertoo, että Miljöö-innovaatiotuki on tarkoitettu monenlaisille kehityshankkeille, tutkimukselle ja ideoille. Ne voivat edistää esimerkiksi hiilineutraalia energiantuotantoa, ympäristövastuullisuutta, älykkäitä energiaratkaisuja tai kiertotaloutta.

Tuen myöntäminen on Oulun Energialle tapa tukea energia- ja kiertotaloustoimialojen kehittymistä ja osallistua ilmastotyöhön. Tukea saavien hankkeiden edistymistä ja tuloksellisuutta seurataan säännöllisesti.

Tarja Väyrynen sanoo, että pienestäkin ideasta saattaa kasvaa alueellisesti tai laajemminkin yhteiskuntaa hyödyttävää toimintaa. Tuen avulla hankkeille halutaan antaa sysäys eteenpäin.

”On hyviä hankkeita, joissa ensimmäiseksi esteeksi saattaa nousta rahoituksen puute”, Väyrynen sanoo.

Hakijat voivat olla esimerkiksi tutkimuslaitoksia, yrityksiä, yhdistyksiä, tai oppilaitoksia.

”On tärkeää, että hakemuksesta käy hyvin ilmi, millaista tulosta ja vaikuttavuutta hankkeella haetaan”, Väyrynen korostaa.

Hän toivoo napakoita, asiaa hyvin kuvaavia hakemuksia. Hakemukset jätetään Oulun Energian raadille, joka tekee rahoitettavista kohteista esitykset Oulun Energian johtoryhmälle. Viisijäsenisessä raadissa ovat vuonna 2023 Oulun Energian energiapalveluiden liiketoimintajohtaja Tommi Kantola, kiertotalousyhtiö Syklo Oy:n toimitusjohtaja Teemu Koskela, Business Oulun asiakkuuspäällikkö ja Solved Oy:n asiantuntija Janne Hietaniemi, Afry Oy:n osastopäällikkö Katri Luoma-aho sekä Oulun yliopiston aineen- ja lämmönsiirtotekniikan professori Riitta Keiski.

Hyvän hakemuksen resepti

Innovaatiotuen konseptia on hiottu viimeisen vuoden aikana ja esimerkiksi hakuehtoja selkeytetty, jotta tulevat hakemukset täyttäisivät rahoituksen myöntämiseen laaditut vaatimukset jo tukihakemusta tehtäessä.

Hakemuksesta tulee selvitä selkeästi hankkeen tavoite, huolellisesti laaditut suunnitelmat ja perusteltu arvio lopputuleman vaikuttavuudesta.

”Haluamme myöntää tukea sellaisille hankkeille, joissa tukirahoituksen merkittävyys on suuri ja se ratkaisee jonkin ongelman tai hidasteen hankkeen etenemisessä”, Väyrynen kertoo.

Miljöö-innovaatiotuki haettavissa kerran vuodessa

Tuki on haettavissa kerran vuodessa - elokuusta syyskuuhun. Tukea jaetaan nyt käynnistyneellä hakukierroksella noin 150 000 euroa, riippuen rahoitettavaksi soveltuvien hankkeiden määrästä.

Yhdelle hankkeelle myönnetyn tuen osuus on tyypillisesti vaihdellut tuhannesta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin.

 

Vuonna 2022 tukea myönnettiin 80 000 euroa seuraaville hankkeille

 

Hankkeen nimi

hankkeen teema

Datakeskuksen hukkalämmön hyödyntämisekosysteemi

tutkimus

The potential role of Small Modular Reactors trigeneration: Oulu region case study

tutkimus

Assessment of snow and ice removal technologies from solar Panels

opinnäytetyö

Share & Save tavaroiden yhteiskäyttöpalvelun pilotointi

palvelunkehitys

Ympäristöseminaari 2023

ympäristökasvatus

Aalto-laavu ulkoluokka

ympäristökasvatus

Bioliito 2.0 - Turpeesta metsään

koulutus

 

error

Miljöö-innovaatiotuki pähkinänkuoressa

  • Hakuaika 1.8.–30.9.2023
  • Tukea voi hakea valtakunnallisesti
  • Hakukelpoisia ovat: tutkijat, tiimit, oppilaitokset, yhteisöt sekä yritykset.
  • Tuen teemat: älykkäät energiaratkaisut ja teknologiat, hiilineutraalius, kiertotalous ja biopohjaiset ratkaisut, tuottavuutta ja tehokkuutta edistävät ratkaisut, älykäs liikkuminen, uudet toimintamallit ja tuotteet, ympäristön kantokyky ja kestävyys sekä digitaalisuus ja tutkimus.