Oulun Energian logo

Miljöö-innovaatiotuen toinen hakukierros aukeaa elokuussa 2023

Oulun Energia tarjoaa jälleen Miljöö-innovaatiotukea kestävämpää yhteiskuntaa rakentaville hankkeille

01.08.2023 / Päivitetty viimeksi 08.00

Valtakunnallisen Miljöö-innovaatiotuen avulla Oulun Energia auttaa yrityksiä, tutkimus- ja koulutuslaitoksia ja tiimejä lupaavien innovaatioiden ja hankkeiden toteuttamisessa, jotka vievät yhteiskuntaamme kestävämpään ja puhtaampaan suuntaan esimerkiksi hiilineutraaliuden, kiertotalouden ja biopohjaisuuden, älykkäiden energiaratkaisuiden, ympäristötekojen sekä älykkään liikkumisen saroilla.

Miljöö-innovaatiotuen haku on auki 1.8.-30.9.2023 ja hakemuksen voi jättää Oulun Energian verkkosivuilla. Hakemuksia käsittelee ja tuen myöntää asiantuntijoista koostettu raati, joka vaihtuu kahden vuoden välein. Arvioinnissa tarkastellaan esimerkiksi innovaation tai hankkeen vaikuttavuutta sekä millaisia pullonkauloja saatu tukiraha voisi ratkaista. Käytännössä tukea voi saada esimerkiksi tutkimustyöhön, tuotekehitykseen, tuotteiden kaupallistamiseen, markkinointiin tai vaikkapa energia- ja ympäristökasvatuksen edistämiseen.

Miljöö-innovaatiotuen haku käynnistyy nyt toista kertaa

Miljöö-innovaatiotuki lanseerattiin viime vuonna ja nyt avautuva hakukierros on järjestyksessään toinen. Hakuehtoja on selkeytetty, jotta tulevat hakemukset täyttäisivät rahoituksen myöntämiseen laaditut vaatimukset jo tukihakemusta tehtäessä. Tukea jaetaan käynnistyvällä hakukierroksella noin 150 000 euroa, riippuen rahoitettavaksi soveltuvien hankkeiden määrästä. Yhdelle hankkeelle myönnetyn tuen osuus vaihtelee tyypillisesti tuhannesta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin.

Vuoden 2022 hakukierroksella hakemuksissa korostui vahvasti uusiutuvaa energiaa, energiatehokkuutta ja hukkalämmön minimointia tarkastelevat tutkimus- ja kehityshankkeet. Tukea myönnettiin esimerkiksi datakeskuksen hukkalämmön hyödyntämisekosysteemille, tavaroiden yhteiskäyttöpalvelun pilotointiin ja palvelukehitykseen sekä Aalto-laavu ulkoluokan kehittämiseen ja lasten ympäristökasvatukseen.

Oulun Energia toivoo, että erityisesti kiertotalous näkyisi tämän hakukierroksen hakemuksissa, sillä hiilidioksidipäästöt, biodiversiteetin heikentyminen ja luonnonvarojen ylikulutus ovat akuutteja ongelmia, joiden ratkaisemiseen kiertotaloudella on paljon annettavaa.

Tutustu tarkemmin Miljöö-innovaatiotukeen ja katso hakuohjeet täältä.