Oulun Energian logo

Mies kaivaa lapiolla kuoppaa Oulun Energian kaukolämpötyömaalla kesällä.

Kaukolämmön rakennustyömaat kesällä 2023

31.05.2023 / Päivitetty viimeksi 09.32

Kesä on Oulun Energian kaukolämpöverkon keskeisintä rakennus- ja saneerausaikaa. Työmailla suoritetaan saneeraustöitä vanhimpiin ja jo käyttöikänsä päässä oleviin kaukolämpölinjoihin, jotta voimme taata asiakkaillemme jatkossakin huolettoman ja luotettavan lämmöntoimituksen.

Kaukolämpölinjojen saneeraukset ovat yksi tärkeä keino ylläpitää kaukolämmön korkeaa toimitusvarmuutta.

Suuremmat rakennus- ja saneeraustyöt voivat aiheuttaa kiertoreittejä tietyillä alueilla kesän aikana. Kaukolämpöputkia kunnostetaan yhteensä useiden kilometrien verran, joka tule näkymään katukuvassa. Töitä tullaan tekemään laajasti ympäri Oulua.

Isoimmat runkotyöt suoritetaan Linnanmaalla ja Kaijonharjussa, Yliopistonkatu-Kaitoväylä välillä, jossa kaukolämmön runkolinjaa saneerataan yli kilometrin matkalta. Työn on arvioitu kestävän toukokuusta syyskuun loppuun saakka. Myös Kaukovainiolla sekä Koskelassa suoritetaan isompia kunnostustöitä, jotka saattavat aiheuttaa kiertoteitä kulkijoille. Pienempiä saneerauksia suoritetaan noin kilometrin matkalta myös Oinaansuolla sekä Huonesuolla.

Oulun Energia on kesän aikana mukana myös Oulun Kaupungin sekä Väyläviraston yhteisrakentamisprojekteissa, joita suoritetaan muun muassa Kirkkokadulla, Valmutiella Rajakylässä sekä Poikkimaantien parannus hankkeessa. Lisäksi Oulun Energia on osaltaan mukana Kaitoväylälle rakentuvan Ritabaanan rakentamistöissä.

Tarkemmat tiedot rakennustöiden kestoista, vastuutahoista ja mahdollisista kiertoreiteistä ovat aina esillä työmailla.

kaijonharju-kaukolampotyot-1200x628px.jpg

Kesän 2023 laajin kaukolämpötyö suoritetaan Yliopistonkatu-Kaitoväylä välillä, saneerauksen on suunniteltu kestävän koko kesän ajan.