Oulun Energian logo

Jalkapalon pelaajat juoksevat kohti kameraa ja tuulettavat.

Vuosi ja vastuullisuus 2022 -raportti tuo vastuullisuuden tekemisen ytimeen

03.04.2023 / Päivitetty viimeksi 19.04.2023 14.02

Julkaisimme juuri Vuosi ja vastuullisuus 2022 -raporttimme. Uudessa raportointimallissa liiketoimintaamme tarkastellaan kolmen vastuullisuuden kulmakiven, alueellisen elinvoimaisuuden, globaalien ympäristöhaasteiden ratkaisemisen sekä ihmisistä huolehtimisen kautta. Näin vastuullisuus pääsee raportoinnissakin ansaitsemalleen paikalle - kaiken tekemisemme ytimeen.

Edistimme alueellista elinvoimaisuutta poikkeusoloissakin

Euroopan laajuisella energiakriisillä oli monenlaisia seurauksia vuonna 2022 myös Oulun Energian toimintaan. Energiaomavaraisuus ja huoltovarmuus mietityttivät monia, mutta poikkeusoloista huolimatta onnistuimme hyvin perustehtävässämme eli energian ja kiertotalouspalveluiden tuottamisessa ihmisten ja yritysten tarpeisiin. Sähkön ja lämmön jakelussa toimitusvarmuutemme pysyi aikaisempien vuosien tapaan erittäin korkealla tasolla.

Tuloutimme omistajallemme Oulun kaupungille kaikkiaan 22,5 miljoonaa euroa ja teimme investointeja koskien Laanilan teollisuusalueen sekä lämpö- ja sähköverkon kehittämistä. Erilaisia palveluja ostimme 38,7 miljoonalla eurolla. Merkittävä osa ostoista suuntautui Oulun alueelle.

Urheilu- ja kulttuurielämää sekä muun muassa lasten ja nuorten toimintaa sponsoroimme ja avustimme kaikkiaan 300 000 eurolla.

Taklaamme ympäristöhaasteita aktiivisesti tiekartan avulla

Päämäärämme on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Menimme tavoitettamme kohti viime vuonnakin määrätietoisesti.

Uusiutuvien energianlähteiden osuus sähkön- ja lämmöntuotannostamme kasvoi vuonna 2022 jo 70 prosenttiin. Vähensimme energiantuotannon päästöjämme yli 33 000 tonnilla eli 8 prosenttia edellisvuodesta. Vuodesta 2024 alkaen pyrimme kasvattamaan erityisesti tuuli- ja aurinkovoiman sekä hukkalämmön osuutta energiapaletissamme.

Panostamme myös merkittävästi kiertotalouteen ja pyrimme sitä kautta ratkomaan kestävyys- ja ilmastohaasteita. Oulun Energian kiertotalousliiketoiminta siirrettiin vuonna 2022 omaan yhtiöön, Syklo Oy:hyn. Yhtiön tavoitteena on parantaa kiertotalousastetta ja haastaa Suomen kiertotalousmarkkinoita. Lanseerasimme myös uuden Miljöö-innovaatiotuen, jolla tuemme esimerkiksi hiilineutraliutta, biodiversiteettia tai energiatehokkuutta parantavia ratkaisuja. Ensimmäisellä hakukierroksella tukea myönnettiin noin 80 000 euroa.

Vastuullisuus on myös ihmisistä huolehtimista

Toimimme alalla, jossa henkilöstömme ja urakoitsijoidemme työturvallisuus on avainasemassa. Vuonna 2022 tapaturmien määrä lähes puolittui ja laski ennätyksellisen alas.

Panostuksemme työhyvinvointiin ovat myös tuottaneet tulosta, sillä henkilöstötyytyväisyys nousi 68 prosentista 72 prosenttiin. Erityisen hyväksi Oulun Energialla koetaan työyhteisö, hybridityö, ePassi-etuudet sekä kulttuurin muutosmatkamme.

Luomamme eettiset toimintaohjeet ohjaavat sekä henkilöstöä että yhteistyökumppaneitamme toimimaan yhteisesti hyväksyttyjen arvojen mukaisesti.

Lähikuva käsistä, jotka koskettavat männyn runkoa.

Vuosi ja vastuullisuus 2023

Tutustu vuoden 2023 raporttiin tästä!