Oulun Energian logo

Oulun Energia ja sähkömarkkinat.

Ukkosmyrsky aiheutti sähkönjakelun keskeytyksiä - lue ohjeet uusien myrskyjen varalta

22.06.2021 / Päivitetty viimeksi 24.06.2021 14.29

Eilinen ukkosmyrsky aiheutti sähkönjakelun keskeytyksiä Oulun Energia Sähköverkko Oy:n jakelualueella noin 3500 asiakkaalle. Sähköt saatiin palautettua heille yön aikana.

Lisäsimme henkilökuntaa vikahoitoon, mutta suuri vikasoittojen ja tiedustelujen määrä aika ajoin ruuhkautti palvelun.

Uusi ennuste povaa ukkosmyrskyä tiistaille 22.6. aina iltapäivästä seuraavaan puoleen päivään. Tämä tulee aiheuttamaan väistämättä uusia vikoja ja muistutamme, että jos havaitset sähkölinjalle kaatuneen puun tai katkenneen johdon, sen lähelle ei saa mennä vaan varoetäisyys on 20 metriä.

Jos sähköt käyttäytyvät oudosti, valot vilkkuvat, kirkastuvat ja himmenevät, niin kyse voi olla vaarallisesta nollaviasta. Silloin sähköt on katkaistava pääkytkimestä koskettamatta metallisia osia ja odotettava, kunnes vika saadaan urakoitsijamme toimesta korjattua. Kyseinen vika ilmenee myrskyssä yleensä, kun puu katkaisee ilmajohdon kannatinvaijerina ja suoja- sekä nollajohtimena toimivan johtimen.

Olemme lisänneet vianhoitohenkilöstöä ja metsureita tulevan ukkosen varalta. Partioimme helikopterilla ilmajohtoverkon heti sään salliessa ja helikopterilennosta saattaa aiheutua meluhaittaa.

Pahoittelemme keskeytyksistä aiheutunutta haittaa.

Oulun Energia Sähköverkko Oy

 

Ohjeita ja yhteystiedot vikatilanteessa:

Huolto- ja keskeytystiedotteet, keskeytyskartta ja toimintaohjeet vikatilanteissa

Katkaise sähköt oikein