Oulun Energian logo

Oulun Energian työntekijä tarkastaa voimalaitoksella putkia.

Kaukolämmön yritysasiakkaiden perusmaksun laskutusperuste muuttuu 1.6.2024 alkaen

29.04.2024 / Päivitetty viimeksi 09.14

Oulun Energian kaukolämmön yritysasiakkaiden perusmaksun laskutusperuste muuttuu sopimusvesivirrasta laskutusvesivirtaan 1.6.2024 alkaen. Laskutusvesivirtaan siirtyminen tekee kaukolämmön hinnoittelusta entistä avoimempaa ja läpinäkyvämpää. Muutos ei koske omakotitaloja, jotka ovat pääosin alimmassa perusmaksuluokassa.

Yritysasiakkaidemme kaukolämmön laskutus perustuu jatkossa todelliseen lämmitystarpeeseen, eikä kaukolämpöverkkoon liittymisen yhteydessä ilmoitettuihin teholukuihin.  Asiakkaamme voivat jatkossa itse vaikuttaa kaukolämmön perusmaksuunsa esimerkiksi hyvällä jäähdytyksellä tai tasaisella lämmönkäytöllä.

Kaukolämmön perusmaksu määräytyy käyttöpaikkakohtaisen laskutusvesivirran mukaan. Laskutusvesivirta lasketaan mitatun huipputehon ja kaukolämmön meno- ja paluulämpötilan erotuksen avulla. Kaukolämpölasku voi siis pysyä ennallaan, nousta tai laskea, riippuen kulutuksesta. Mikäli laskutusvesivirran muutos on pieni ja se pysyy määrittelemämme vaihteluvälin sisällä, emme tee muutosta laskutusvesivirtaan tai perusmaksuun.  

Kaukolämmön yritysasiakkaille on lähetetty huhtikuussa 2024 asiakaskirjeet, jotka sisältävät käyttöpaikkakohtaiset laskutusvesivirtalaskelmat.

Jatkossa laskutusvesivirta tarkistetaan vuosittain, mutta ensimmäisen tarkistuskerran jälkeen asiakkaita tiedotetaan vain niissä tapauksissa, joissa perusmaksuun tulee muutos. Uudet kaukolämpöön liittyjät tarkistetaan kolmen lämmityskauden jälkeen, jotta mittausdata perustuu vakiintuneeseen kulutukseen.

Tarkemmat laskutusvesivirran laskentaperusteet löytyvät verkkosivuiltamme.

Huom. Muutos ei koske omakotitaloja, jotka ovat pääosin alimmassa perusmaksuluokassa.