Oulun Energian logo

Aurinkopaneeleja Oomi Solarin VihreƤsaaren aurinkopuistossa.

Aurinko- ja tuulivoima

Energiamurros edellyttää uusiutuvan energian sovittamista harkitusti osaksi kokonaisvaltaista energiatuotantoa ja se tulee ohjaamaan monien energiayhtiöiden, myös Oulun Energian, toimintaa tulevaisuudessa. Merkittävä panostus tuuli- ja aurinkovoimaan on osa Oulun Energian päämäärää olla täysin hiilineutraali vuonna 2030. 

Osallistumme jo tuulivoiman tuotantoon tuulisähkön tuotantoyhtiöiden osakkaana ja pitkien sähköntoimitussopimusten kautta. Omistamme osuuksia tuulivoimasta EPV Tuulivoiman kautta Metsälän tuulivoimapuistosta Kristiinankaupungissa ja Santavuoren tuulivoimapuistosta Ilmajoella. Sähkönostosopimuksia olemme solmineet Taaleri Energia Oy:n kanssa Oltavan tuulivoimapuistosta ja Tuulivoimayhtiö Pohjoistuuli Oy:n kanssa Tyrinselkä 2 -tuulipuistoista.

Toppilan voimalaitoksemme eteläseinää peittää 827 paneelin aurinkovoimala, joka tuotti vuonna 2023 165 megawattituntia.

Kasvatamme aurinkovoiman osuutta tuotannossamme merkittävästi ja tavoitteenamme on tuottaa 100 gigawattituntia energiaa aurinkovoimalla vuoteen 2026 mennessä. Kartoitamme aurinkovoimalahankkeita Oulun alueella ja tutkimme mahdollisuuksia käyttää entisiä turvetuotantoalueita aurinkovoiman tuotannossa.

 

Tärkeimmät käynnissä olevat aurinko- ja tuulivoimahankkeemme

 Nurmikolla on aurinkovoimala. aurinko paistaa matalalta, sinisellä taivaalla on valkoisia pilviä.

Aurinkovoimahanke Lapuan Heininevalla

Aurinkovoimahankkeen rakennuttajana toimii EPV Energia ja se rakennetaan entiselle turvetuotantoalueelle. Ensimmäisessä vaiheessa voimalan koko on noin 70 megawattia, josta Oulun Energian osuus on noin 30 prosenttia eli 20 megawattia.

Lue lisää
Sinisiä aurinkopaneeleita kuvattuna ylhäältä päin ja meri näkyy taustalla.

Oulun Energian ensimmäinen oma aurinkovoimapuisto Raaheen

Paarmalan aurinkovoimala tuottaa valmistuessaan noin 5 gigawattituntia puhdasta sähköä vuodessa, joka on 5 prosenttia Oulun Energian aurinkoenergialle asettamasta kokonaistavoitteesta vuoteen 2026 mennessä.

Lue lisää

Lestijärven tuulivoimahanke

Tuulivoimahankkeessa ovat mukana Oulun Energian lisäksi Kymppivoima ja Kuopion Energia. Tuulivoimalan koko teho on 455,4 megawattia, josta Oulun Energian osuus on 25 prosenttia eli 114 megawattia.

Lue lisää