Oulun Energian logo

Henkilö maksaa laskuaan tietokoneella.
Henkilö maksaa laskuaan tietokoneella.

Laskutus ja maksuneuvonta

Haluamme tehdä verkkopalvelu- ja kaukolämpölaskun maksamisen sinulle mahdollisimman helpoksi ja joustavaksi. Olemme koonneet tämän tietopaketin sinulle avuksi, jotta laskun maksaminen olisi mahdollisimman helppoa.

Laskun maksaminen

Laskusi saat joko ympäristöystävällisenä e-laskuna, yrityksen verkkolaskuna, paperisena postitse tai suoramaksuna - oman valintasi mukaan. Verkkopalvelu- ja kaukolämpölaskusi löytyvät myös Energiatililtä, jossa pääset selailemaan sekä avoimia että maksettuja laskuja.

E-lasku on parempi vaihtoehto paperilaskulle, koska saat e-laskun suoraan verkkopankkiisi. Ohjeet e-laskun tilaamiseen löydät tämän sivun lopusta.
Yritysasiakkaan verkkolaskun saat käyttöösi ilmoittamalla asiakaspalveluumme yrityksesi verkkolaskutiedot.

Henkilöasiakkaille on tarjolla myös sähköinen postilaatikko Kivra. Kun rekisteröidyt palveluun, lähetämme Kivraan ne kaukolämpö- ja verkkopalvelulaskut, jotka olet aiemmin saanut postitse.

Suoramaksu sopii maksajalle, jolla ei ole käytössään verkkopankkia. Voit sopia suoramaksun käyttöönotosta omassa pankissasi.

Laskusi eräpäivä on 14 päivää laskun päiväyksestä. Voit maksaa laskusi neljällä, kuudella tai kahdellatoista laskulla vuodessa. Laskutusvälin valinta hoituu sopimusta tehdessäsi.

Maksuaikaa laskulle

Jos tarvitset lyhyen maksuajan laskulle, sinulla on eräpäivän jälkeen 10 päivää aikaa maksaa lasku ilman maksumuistutusmaksua ja siitä aiheutuvia kuluja. Jos tarvitset tätä pidemmän maksuajan kaukolämpölaskun tai verkkopalvelumaksun osalta, ota yhteyttä yhteistyökumppanimme Ropo Capitalin asiakaspalveluun maksusuunnitelman tekemiseksi. Sähkölaskun osalta on otettava yhteyttä suoraan omaan sähkönmyyjään. Lähetämme maksumuistutuksen 14 päivää alkuperäisen eräpäivän jälkeen ja siihen lisätään maksumuistutuksesta ja viivästyksestä aiheutuneet kulut.

Ihminen katsoo laskua kahvikupin äärellä.

Sähkölaskun maksujärjestely

Poikkeuksellinen tilanne sähkömarkkinoilla ja sen myötä nopeasti kohonneet sähkön hinnat vetävät kotitalouksia tiukille. Huoli omasta maksukyvystä on lisännyt asiakaspalvelun otettujen yhteydenottojen määrää elokuusta lähtien. Osa neuvottelee maksujoustosta nyt ensimmäistä kertaa elämässään.

Lue lisää maksujärjestelystä

Kysyttävää laskusta?

Jos tarvitset neuvoja laskun maksamiseen tai pidemmän maksuajan, sinua auttaa yhteistyökumppanimme Ropo Capital.

Oulun Energia Sähköverkko Oy call09 4246 1342(pvm/mpm)
Oulun Energia Oy, kaukolämpö call09 4246 1341 (pvm/mpm)

Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 8–20 ja la klo 10–15. Voit myös asioida Ropo Capitalin onlinepalvelussa osoitteessa www.ropo-online.fi.

Laskun sisältöön liittyvissä kysymyksissä, kuten sopimus- tai kulutustiedoissa, voit kääntyä asiakaspalvelumme puoleen.

Puhelinpalvelumme on avoinna ma–to klo 8–16 ja pe klo 9–16.

Oulun Energia Sähköverkko Oy call08 477000 (mpm/pvm) sahkoverkkopalvelut@aspa.oulunenergia.fi
Oulun Energia Oy, kaukolämpö call08 5775110 (mpm/pvm) lampopalvelut@aspa.oulunenergia.fi

Ropon poikkeukselliset aukioloajat

Energiatili

Tiesithän, että voit tarkastella verkkopalvelun ja kaukolämmön lasku- ja sopimustietojasi myös Energiatilillä? Saat asiakkuuttasi koskevat palvelut käyttöösi ilmaiseksi kirjautumalla palveluun. Voit rekisteröityä käyttäjäksi tunnistautumalla palveluun verkkopankkitunnuksillasi tai sähkö- tai kaukolämpölaskusi tunnistetiedoilla. Rekisteröityminen onnistuu osoitteessa www.energiatili.fi.

Säästä ympäristöä ja valitse sähköinen lasku

E-lasku on helpoin tapa maksaa laskuja verkkopankissa. Myös ympäristö kiittää, kun laskua ei enää lähetetä paperisena kotiin. Kaikki laskun maksamiseen tarvittavat tiedot ovat valmiina e-laskulla, joten riittää että käyt vain hyväksymässä maksun. E-laskun voi myös asettaa automaattiseen maksuun.

1. Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. Sopimuksen tekoa varten tarvitset laskuttajan nimen, asiakasnumerosi ja laskutussopimusnumerosi, jotka löydät uudistetun laskun alaosasta.

2. Valitse e-laskun lähettäjä ja haluamasi laskut:

Laskuttaja Laskutusaihe
Oomi Oy Sähkölasku
Oulun Energia Oy Kaukolämpölasku
Oulun Energia Sähköverkko Oy Verkkopalvelulasku

3. Ilmoita asiakasnumerosi ja laskutussopimuksesi. Löydät nämä tiedot viimeisimmältä verkkopalvelu- tai kaukolämpölaskulta tai sopimuksestasi. Tiedot voit katsoa helposti myös Energiatililtä. Käytä verkkopalvelulaskuun verkkopalvelulaskun laskutussopimustietoja ja kaukolämpölaskuun kaukolämpölaskun laskutussopimustietoja.

4. Nyt sinulla on voimassa oleva e-laskusopimus. Saat jatkossa laskut suoraan verkkopankkiisi, missä voit tarkistaa erittelyn, hyväksyä laskun maksettavaksi ja muuttaa tarvittaessa laskun summaa tai eräpäivää. Muutos astuu voimaan jo yleensä seuraavasta laskusta.