Viisautta lämmön käyttöön

Lämpöpalvelujohtaja Kimmo Alatulkkila Oulun Energiasta kannustaa käyttämään lämpöä viisaasti. Apua tähän asiakkaat saavat yhtiön tarjoamista palveluista.

TEKSTI: Kari Arokylä KUVA: Kati Leinonen

Talvi on tullut ja uusi lämmityskausi alkanut toden teolla. Varsin uusi on myös Oulun Energian lämpöpalvelujohtaja. Kimmo Alatulkkila aloitti tehtävässä tämän vuoden helmikuun alussa.

Alatulkkila siirtyi Oulun Energiaan SSAB:n tehtaalta Raahesta. Teräksen tekeminen vaihtui kaupunkilaisten pitämiseen lämpimänä. Hän sanoo tykänneensä työstään Raahessa, mutta uuden tehtävän houkutus kävi silti liian vahvaksi.

Vajaan vuoden kokemukset Oulun Energiasta ovat myönteiset: ”Täällä on mukava ja asiantunteva porukka. Olemme myös vahvasti muuttumassa palveluyritykseksi. Muutoksessa on aina mielenkiintoista olla mukana.”

Lämpöpalvelujohtaja Kimmo AlatulkkilaKimmo Alatulkkila

Hyvä alusta palveluille

Kimmo Alatulkkila arvioi, että erilaisten palvelujen rakentamisessa on vielä tekemistä, mutta suunta Oulun Energiassa on oikea ja paljon on jo saatu aikaan. Kaukolämpö on ydintuote, joka tarjoaa erinomaisen alustan monipuolisten – ja nykyisin usein digitaalisten – palvelujen tarjoamiselle asiakkaille.

Aivan keskeistä on kehittää sellaisia palveluja, jotka auttavat asiakkaita käyttämään lämpöä järkevästi. Tähän tähtää muun muassa Oulun Energian Lämpöturva-palvelu, jonka avulla asiakas voi varmistaa, että oma kaukolämpölaitteisto toimii moitteettomasti ja tehokkaasti. Etäluettavista mittareista saatavaa tietoa analysoiva palvelu osaa usein jo varhaisessa vaiheessa ennakoida mahdolliset ongelmat.

Kaukolämpö on Kimmo Alatulkkilan mukaan toki jo itsessään erinomainen tuote.

”Se on luotettava, vaivaton, edullinen, ympäristöystävällinen ja Oulun Energialle keskeinen tapa saavuttaa tavoite hiilineutraalisuudesta”, hän luettelee.

Kaukolämmön lisäksi Oulun Energia tarjoaa muun muassa maalämpöratkaisuja. Ne sopivat kiinteistöihin, joissa kaukolämmön käyttäminen ei ole järkevää – usein siksi, että kiinteistö sijaitsee liian kaukana kaukolämpöverkosta.

Lämpöpalvelujohtajan vinkkilista

  • Ilmoita lämpövuodoista. Ota yhteyttä Oulun Energian kaukolämmön vikapäivystykseen, jos esimerkiksi huomaat lumihankeen yhtäkkiä muodostuvan sulia kohtia, joista vielä mahdollisesti nousee höyryä.
  • Hanki Lämpöturva. Pientä kuukausimaksua vastaan Oulun Energia varmistaa, että kaukolämpölaitteistosi toimii aina tehokkaasti ja moitteettomasti.
  • Avaa oma Energiatilisi. Se on monipuolinen sähköinen asiointikanava, jonka kautta voit muun muassa seurata energiankulutustasi.
  • Muista toimitusraja, joka kertoo kaukolämpölaitteistoa koskevan vastuunjaon. Lämmönjakokeskuksesta ja laitteistosta siitä eteenpäin vastaa asiakas.