Oululaisuuden ääreltä kohti terävintä kärkeä

Johtotehtävissä aloittanut kolmikko inspiroituu paikallisuudesta ja energia-alan tulevaisuuden haasteista.

TEKSTI: Katariina Parhi KUVA: Kati Leinonen

Oulun Energia -konserni on saanut johtoryhmäänsä uutta virtaa. Sari Ukkolan talousjohtajan pestin vastuualueina ovat talous, tietohallinto ja konsernin hallinto. Anna Passi vastaa uutena henkilöstöpäällikkönä henkilöstöhallinnosta ja toimisto- ja kiinteistöpalveluista. Lisäksi Oulun Energian Siirto ja Jakelu Oy on saanut Katja Virkkusesta tuoreen toimitusjohtajan.

Paikallisuus houkutti aiemmin englannin kielellä työskennellyttä Passia uutta työtä hakiessa.

”Oma työhistoriani on globaaleista yrityksistä. Nyt ollaan oikeasti oululaisuuden äärellä, mutta niin, että täältä voidaan ponnistaa ja kasvaa”, Anna Passi pohtii.

Katja Virkkusta kiinnosti lisäksi kehittyvä energiatoimiala ja mahdollisuus olla mukana toteuttamassa siihen liittyvää muutosta.

”Maailma tulee näyttämään energia-alallakin erilaiselta tulevaisuudessa ja muutoskyky täytyy rakentaa nyt. Haluamme olla Oulun Energiassa edelläkävijöitä ja vaikuttaa toimialan muutoksen suuntaan”, Virkkunen kertoo.

Eri toimialoilla ja viimeksi kansainvälisessä tilintarkastusyhtiössä työskennelleelle Sari Ukkolalle monipuolisuus oli selkeä vetovoimatekijä.

”Oulun Energia ei ole vain perinteinen energiaa tuottava yhtiö, vaan konserniin kuuluu monta yhtiötä eri liiketoiminta-alueilta. Meillä on rohkeita tulevaisuudensuunnitelmia ja halua kasvaa, ja tähän haluan tuoda oman panokseni”, Ukkola sanoo.

Johtajat
Sari Ukkola, Anna Passi ja Katja Virkkunen

Luottamus syntyy avoimuudesta

Kukaan ei koe, että olisi varsinaisesti syntynyt johtajaksi, vaan on päätynyt johtavaan asemaan tekemällä ja tuloksien kautta, asiantuntijatehtävissä kehittymällä. Lisäksi tarvitaan itsensä peliin laittamista, organisointikykyä ja kokonaisuuden hallintaa. Taito motivoida muita on tärkeää. Jokainen voi oppia johtamistaitoja.

”Halu ottaa vastuuta on kyllä luonteestakin kiinni”, Sari Ukkola lisää.

Kaikki allekirjoittavat yhdeksi tärkeimmistä hyvän johtajuuden ominaisuuksista muihin ihmisiin keskittymisen.

”Johtajuus on vuorovaikutusta ja vaikuttamista, pitää olla aidosti kiinnostunut ihmisistä ja asioista”, Katja Virkkunen toteaa.

Naisten mukaan on tärkeää, että esimiesasemassa oleva kuuntelee ja kohtelee kaikkia tasapuolisesti. Avoimuus on tärkeää luottamuksen ja työyhteisön kehittymisen kannalta. Kolmikko tunnustaa, että uusien työtehtävien haltuunotto on ollut kokonaisvaltaista ja seuraavan päivän kokouspaperit kahisevat usein illalla ennen nukkumaanmenoa.

”Paineensietokykyä ja pitkäjänteisyyttä tarvitaan. Ja onneksi on kyky myös irrottautua työstä: otan vaikka kupillisen teetä, kiinnostavan kirjan ja muun maailman voikin hetkeksi unohtaa”, Virkkunen kertoo.

Haasteissa auttavat toisten tuki ja kannustus. Keskinäinen sparraus on ääneen ajattelua, kysymysten kysymistä ja asioiden jakamista.

”Juttukaverit ovat johtajillekin tärkeitä”, Katja Virkkunen sanoo.