Ketterä pitää olla - vaikka ikää on 127 vuotta

Oulun Energialla on ikää jo 127 vuotta, mutta entistä notkeammaksi ja nopeammaksi meidän pitäisi tulla. Ei ole ihan helppo tehtävä. Eniten meiltä varmasti vaatii ajattelutapamme muuttaminen asiakaslähtöisemmäksi. Palvelujen pitää korostua toiminnassamme – laisinkaan energiantuotannon tärkeydestä tinkimättä. Haluamme, että asiakas tuntee olevansa meille tärkeä.

Matkamme kohti palvelukeskeisempää yhtiötä on pitkä ja se on vasta alussa. Uskallan kuitenkin sanoa, että otimme vuoden 2016 aikana useita askelia oikeaan suuntaan. Asiakkaillemme muutoksen pitää totta kai näkyä asiakaspalvelumme parantumisena ja uusina hyödyllisinä palvelutuotteina.

Olemme vuosien mittaan saaneet jonkin verran moitteita muun muassa siitä, että asiakaspalveluumme ei pääse puhelimella ja odotusajat ovat liian pitkät. Viime vuonna onnistuimme eri keinoin nostamaan puhelujen vastausprosenttia ja puolittamaan odotusajan.

Hyödyllisenä uutena palveluna uskallan ilman muuta mainostaa viime vuoden lopulla valmiiksi saamaamme Pohjoista voimaa -mobiilisovellusta. Se tarjoaa asiakkaillemme kätevän uuden kanavan pitää yhteyttä ja hoitaa energia-asioita meidän kanssamme. Sovellus pitää toki sisällään paljon muutakin hyödyllistä. Muutamassa viikossa se sai jo tuhansia käyttäjiä.

Omaan puhelimeeni latasin Pohjoista voimaa -sovelluksen jo sen tuotekehitysvaiheessa. Seurailen siitä muun muassa sähkön hintaa markkinoilla ja omaa sähkönkulutustani. Käypä lataamassa sovellus puhelimeesi, jos et vielä ole sitä tehnyt.

Uusien palvelujen kehittämisen ohella ihan yhtä tärkeää on pitää huolta siitä, että perinteisemmät tuotteet ja palvelut pysyvät kunnossa ja jopa paranevat. Tältä saralta haluaisin tällä kertaa nostaa esille sähköverkkotoimintamme. Siitä vastaa meidän konsernissamme tytäryhtiömme Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy eli lyhyesti OESJ.

OESJ:n toiminnan luotettavuus ja tehokkuus on aina ollut huippuluokkaa, ja viime vuonna siitä saatiin taas puolueeton vahvistus. Energiaviraston – kuten myös erään konsulttiyhtiön – vertailussa OESJ nousi koko Suomen tehokkaimmaksi verkkoyhtiöksi. Asiakkaan kannalta tämä tarkoittaa sitä, että sähkönjakelun luotettavuus on huippuluokkaa ja sähkön siirtomaksut kohtuulliset.

Talvi alkaa hiljalleen väistyä. Mukavaa kevättä Sulakkeen lukijoille!

Jari Pirkola