Oulun Energian logo

Nuori kiharatukkainen nainen hyppää oranssia taustaa varten kännykkä kädessään

Unelmien kesä, töissä?

11.02.2019

Haemme joka vuosi kesäharjoittelijoita monipuolisiin tehtäviin. Miltä kuulostaa kesä energia-alan näköalapaikalla?

Valmistautumiset alkukevään kesäharjoittelijahakuun alkavat konsernissamme jo hyvissä ajoin ennen joulua. Kohta sen jälkeen, kun edellisen kesän harjoittelijoiden viimeiset työtodistukset on saatu tehtyä ja lähetettyä, alkaa seuraavan kesän kesätyöpaikkojen suunnittelu ja pohdinta. Tammikuussa kaikki on jälleen valmista ja tulevan kesän kesäharjoittelupaikat ovat haettavissa nettisivujemme kautta. Tänäkin vuonna meillä on noin 50 erilaista kesätyöpaikkaa muun muassa energiantuotannossa, sähkön siirrossa, myynnissä, markkinoinnissa, lämpöpalveluissa ja konsernin hallinnossa. Tavoitteenamme on tosiaan vuosittain rekrytoida yli 40 uutta kesäharjoittelijaa, mikä tarkoittaa sitä, että henkilöstömäärämme konsernissa kasvaa yli 10 % kesän ajaksi.

Kesäharjoittelijat ovat meille tärkeitä toki arvokkaan työpanoksensa vuoksi, mutta myös siksi, että nuoret opiskelijat opettavat myös meitä. Kesäharjoittelijat tuovat meille tietoa viimeisimmistä trendeistä opiskelu- ja tiedemaailmasta, mutta myös ymmärrystä siitä, miten energia-ala koetaan ja nähdään opiskelijoiden silmin. Energia-ala kaiken kaikkiaan on isossa roolissa ympäristö- ja ilmastokeskustelussa, joten toivottavasti kaikki myös laajemmin energia-alasta ja tulevaisuuden energiatrendeistä kiinnostuneet hakeutuvat meille kesätöihin.

Energia-ala on erinomainen uravalinta

Kesäharjoittelija itse saa luonnollisesti kokemusta työelämästä, palkkaa ja tärkeitä kontakteja myöhempää työnhakua varten. Tämän lisäksi erityisesti juuri energia-alalle hakeminen on erinomainen uravalinta. Kesäharjoittelijana pääset tutustumaan yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittisen toimintojen ylläpitoon. Energia-ala myös kehittyy erittäin nopeasti. Näin ollen me pystymme tarjoamaan opiskelijoille näköalapaikan energia-alan parhaisiin oppeihin vastuullisessa edelläkävijäyhtiössä. Ympäristö- ja yhteiskuntavastuu ovat esillä toiminnassamme joka päivä.

Kesäharjoittelijoilta toivomme ennen kaikkea rohkeaa ja positiivista asennetta ja halua oppia uutta, hyviä tiimityöskentelytaitoja ja oma-aloitteisuutta. Aiempi työkokemus tai kokemus energia-alalta ei ole välttämätöntä. Hyvä perehdytys ja työhönopastus sekä 100 % työturvallisuus ovat meille kunnia-asia, eikä näistä tingitä kesäharjoittelijoidenkaan kohdalla.

Toivotamme uudet kesäharjoittelijat tervetulleiksi!

Oulun Energian työntekijä katsoo kaukaisuuteen ja varjostaa kädellään aurinkoa.

Tule meille töihin

Meillä kohtaavat monen alan ammattilaiset ja osaajat. Tarkista avoimet paikkamme tai vakuuta meidän avoimella hakemuksellasi!

Töihin Oulun Energialle