Oulun Energian logo

Tuuli ja Tiia hymyilevät kameralle

Suo, sähkö ja some – mitä kuuluu kesäharjoittelijoillemme?

21.08.2020

Työllistämme joka vuosi usean alan opiskelijoita ja osaajia. Kesän aikana lähes neljäkymmentä kesäharjoittelijaa on päässyt oppimaan uutta sekä näyttämään kyntensä oman alansa kesätöissä Oulun Energialla. Joukosta löytyy niin biologian, ympäristötekniikan, sähköalan kuin kaupallisenkin alan opiskelijoita.

Vaihtelevuutta Turveruukilla

Tiian ja Tuulin kesä on hujahtanut ohi Oulun Energian tytäryhtiön Turveruukki Oy:n palveluksessa. Vastaanotto Turveruukille on ollut lämmin ja perehdytys kattava poikkeuksellisen kevään tuomista haasteista huolimatta. ”Saimme todella huolellisen perehdytyksen, mitä arvostan suuresti. Apua tietää myös saavansa aina tarpeen tullen”, Tuuli kiittelee.

Tiia ja Tuuli opiskelevat Oulun yliopistossa, Tiia ympäristötekniikkaa ja Tuuli biologiaa. Molemmat ovat iloisia oman alan kesätyöpaikasta ympäristömonitoroinnin parissa. ”Mukava päästä näkemään, millaisia töitä omalla alalla voisi tehdä myös opintojen jälkeen", Tiia pohtii.

Ympäristömonitoroinnin kesätyö on monipuolinen – joinakin päivinä Tiia ja Tuuli tekevät toimistohommia Toppilan voimalaitoksella, toisina he taas ajavat Oulusta pisimmillään jopa Muurolaan maastotöihin. Työ Turveruukilla saa kiitosta etenkin siitä, että maasto- ja toimistotyöt tasapainottavat toisiaan. ”Päivät ovat tosi erilaisia. Etenkään maastossa ei oikeastaan ikinä voi varmasti tietää, mitä tulee vastaan”, Tiia kuvaa maastotöiden luonnetta. ”Kastuimme pari päivää sitten kaatosateessa litimäriksi neljä kertaa”, naurahtaa Tuuli, ”mutta nimenomaan vaihtelevuus ja mahdollisuus liikkua luonnossa on tässä työssä parasta!”

Tuuli ja Tiia ovat viettäneet kesän Turveruukki Oy:n palveluksessa.

Sähköinsinööriopiskelijan paraatipaikka Oulun Energia Sähköverkko Oy:ssa

Sähköinsinööriksi Oulun ammattikorkeakoulussa opiskeleva Niko toimii toista kesää kartoittajan tehtävissä Oulun Energia Sähköverkko Oy:lla. Kesä on sujunut mukavasti tutuissa tehtävissä, joissa löytyy kuitenkin aina myös uutta opittavaa. ”Noin 70 prosenttia ajasta menee työmailla kiertäessä ja noin 30 prosenttia toimistolla. Päiviini kuuluu työmailla kaapeleista havaintojen ottamista GPS-laitteistolla sekä näiden havaintojen piirtämistä ja dokumentointia tietokoneella”, kuvaa Niko.

Niko pitää käytännön kokemusta opiskelemaltaan alalta arvokkaana. Kartoittajan työ Oulun Energia Sähköverkko Oy:n palveluksessa on ollut hänelle mieluisa. ”Pidän siitä, että työni on hyvin itsenäistä. Tässä työssä näkee myös esimerkiksi jakeluverkon huoltamista ja rakentamista ihan paraatipaikalta, mikä on sähköinsinööriopiskelijalle hyvä juttu”, Niko kertoo.

Niko käyttää työssään paljon GPS-laitteistoa.

Käytännön kokemusta kauppatieteilijöille

Julius ja Veera ovat viettäneet kesänsä Oulun Energian markkinointi- ja viestintätiimissä. Molemmat opiskelevat markkinointia Oulun yliopistossa, jossa opintoja on takana neljä vuotta. Kesä on kulunut jo olemassa olevaa osaamista vahvistaen sekä uutta oppien – kauppatieteilijät kiittelevät saaneensa etenkin digitaalisesta markkinoinnista kesän aikana paljon käytännön kokemusta. ”Kesässä parasta on ollut päästä tekemään niin laajasti erilaisia hommia ihan käytännössä. Yliopistossa painotus on kuitenkin teoriassa”, Julius pohtii.

Juliukselle ja Veeralle Teams-palaverit ovat tulleet tutuiksi, sillä työnteko on sujunut markkinointi- ja viestintätiimissä pääsääntöisesti etänä. ”Vaikka tulimme taloon todella poikkeuksellisissa olosuhteissa, olo on ollut tervetullut ensimmäisestä päivästä lähtien. Normaalin jutustelun ja kasvotusten tapahtuvan vuorovaikutuksen puuttuessa jokainen tiimiläinen varasi kalenteristaan aikaa tutustuakseen meihin Teamsin välityksellä”, kertoo Veera. ”Myös liiketoimintojen kanssa palaveerattiin heti kättelyssä, mikä auttoi meitä hahmottamaan Oulun Energian toimintaa kokonaisuudessaan. Työkavereihin tutustuminen ja uuteen työhön sisälle pääseminen sujui siis yllättävän hienosti etänä.”

Juliuksen ja Veeran päiviin kuuluu paljon tietokoneella työskentelyä.

Mahdollisuudet opiskelijoille

Energia-alalle voi päästä työskentelemään monenlaisen koulutuksen kautta, monenlaisiin tehtäviin. Seuraa avoimia työpaikkojamme tai hae vaikkapa tekemään opinnäytetyötä meille. Alkuvuodesta haussa ovat jälleen kesäharjoittelupaikat – muistathan seurata meitä somessa sekä tilata uutiskirjeemme, jotta pysyt kärryillä niin kesärekryistä kuin muistakin ajankohtaisista asioista!

Oulun Energian työntekijä katsoo kaukaisuuteen ja varjostaa kädellään aurinkoa.

Tule meille töihin

Meillä kohtaavat monen alan ammattilaiset ja osaajat. Tarkista avoimet paikkamme tai vakuuta meidän avoimella hakemuksellasi!

Töihin Oulun Energialle