Oulun Energian logo

Minna Pesonen katsoo mietteliäänä taivaalle Ainolanpuistossa Oulussa

Pohjoisen voiman tekijät: palveluneuvoja Minna Pesonen oppii työssään jatkuvasti uutta

24.05.2021

Toukokuussa Pohjoisen voiman tekijät -sarjassa esittelemme lämpöpalveluissa työskentelevän palveluneuvoja Minna Pesosen, joka on taittanut taivalta Oulun Energialla jo lähes kymmenen vuotta. Työssään Minnaa ilahduttaa mukavan porukan kanssa hommien paiskiminen sekä se, ettei koskaan ole täysin valmis, vaan aina on uutta opittavaa.

MinnaPesonen_Blogi.jpg

  • Nimi: Minna Pesonen

  • Titteli: palveluneuvoja

  • Koulutus: IT-Tradenomi (tietojenkäsittelyn tradenomi)

  • Erityistaito: Asiakaspalvelu ja tietojärjestelmät

  • Pohjoisen voiman tekijä vuodesta 2012

Mutkien kautta suurkeittiöstä kaukolämmön pariin

Minna Pesosen ura Oulun Energialla alkoi alun perin vuokratyöntekijänä Oulun Sähkönmyynnissä, jonne hän päätyi tietojenkäsittelyn tradenomiksi valmistuttuaan. Sähkönmyynnistä Minna siirtyi Oulun Energia Sähköverkko Oy:n palvelukseen ja sai vakituisen työpaikan. Lämpöpalveluiden palveluneuvojan paikan hän sai pari vuotta sitten ja on viihtynyt hyvin monipuolisten työtehtäviensä parissa.

Lämpöpalveluilla Minnan päivät täyttyvät paitsi asiakasyhteydenottojen hoitamisesta, myös esimerkiksi kaukolämpöliittymien myynnistä ja markkinoinnista. Työssään hän pitää siitä, että pääsee tekemään monipuolisesti töitä niin kuluttaja-asiakkaiden kuin vaikkapa rakennussuunnittelun henkilöstön kanssa, kun Oulun Energia laajentaa kaukolämmön runkoverkkoa ja kartoittaa lämpöverkon saneeraustarpeita.

Pesonen nauttii työssään myös uuden oppimisesta. Aiemmin suurkeittiön asiakaspalvelussa työskennellyt Minna on oppinut laajalti energia-alasta työskennellessään Oulun Energian eri toiminnoissa. Viime aikoina Minna on oppinut paljon kestävämmistä, moderneista lämmitysratkaisuista ja saanut ymmärrystä esimerkiksi siitä, miten hiilineutraalia kaukolämpöä tuotetaan. ”On mahtavaa, että Oulun Energia on lanseerannut hiilineutraalin kaukolämpötuotteen ja näin pääsemme kaikki vaikuttamaan omaan hiilijalanjälkeen valinnoillamme – uutta tuotetta on ollut ilo esitellä ja myydä asiakkaille”, Minna kehuu kaukolämmön uutta aluevaltausta.

MinnaPesonen_Blogi2.jpg

Minnan arkeen energiaa tuo kahden shetlanninlammaskoiran kanssa harrastaminen. Kuvassa vasemmalla seniori Nikke ja oikealla Minnan agilitypartneri Nano.

Kisakentät kutsuvat Nanoa ja Minnaa

Työpäivän jälkeen Minna lataa akkujaan muun muassa perheen parissa aikaa viettämällä sekä kahden shetlanninlammaskoiran kanssa touhuamalla. Nuoremman, virtaa pursuavan Nano-koiran kanssa Pesonen harrastaa myös agilityä, jossa taitojaan pääsee karvakuonon lisäksi hiomaan myös ohjaaja. ”Ohjaajan tulee osata neuvoa koiraa sekä sanallisesti että vartalolla”, hän kertoo. ”Mikäli koiralle näyttää kädellä tai huutamalla jotain estettä, mutta vartalo tai varpaat kääntyvät liian äkkiä väärään suuntaan, koirakin kääntyy eikä suorita estettä oikein.” Minna nauttii agilityn tuomasta haasteesta ja väläyttelee myös mahdollista tulevaisuutta kisakentillä – ehkäpä Minnan osaamista tullaan näkemään lämpöpalveluiden lisäksi pian myös agilitykentillä.

Ota yhteyttä Minnaan, jos haluat vaihtaa oman kaukolämpösopimuksesi hiilineutraaliksi tai harkitset kaukolämpöliittymän hankkimista.

Minna Pesonen

Asiakkuusasiantuntija
050 4174325

Toimin asiakkuusasiantuntijana lämpöpalveluiden parissa. Hoidan asiakasyhteydenottoja ja osallistun kaukolämpöliittymien myyntiin ja markkinointiin sekä erilaisiin lämpöpalveluiden kehitystehtäviin.