Oulun Energian logo

Parrakas Pasi Tiensuu katsoo hymyillen kameraan

Pohjoisen voiman tekijät: liittymäsuunnittelija Pasi Tiensuu tuntee Oulun Energian läpikotaisin

29.06.2021

Pohjoisen voiman tekijät -sarjassa esitellään seuraavaksi liittymäsuunnittelija Pasi Tiensuu, joka on nähnyt laajasti erilaisia tehtäviä Oulun Energian palveluksessa. Vajaan kuuden vuoden aikana Pasin työroolit ovat muuttuneet usein, mutta juuri vaihtelevuus ja monipuolisuus ovat työn parhaita puolia.

  • Nimi: Pasi Tiensuu

  • Titteli: Liittymäsuunnittelija

  • Koulutus: Insinööri (AMK), Sähkötekniikka

  • Erityistaito: Asiakaspalvelu

  • Pohjoisen voiman tekijä vuodesta 2015

Oma osaaminen kehittyy monipuolisissa tehtävissä

Ennen Oulun Energialle tuloa Pasi työskenteli sähkösuunnittelutehtävissä öljy- ja terästeollisuudessa sekä valmistavan teollisuuden puolella tuulivoimaloihin ja kiskokalustoon liittyen. Oulun Energialle saavuttuaan hänen oli tarkoitus työskennellä sähköverkon ja sähköasemapuolen suunnittelutöissä Kasarmintiellä. Pian hän kuitenkin siirtyi komennukselle Toppilaan sähköautomaatiokunnossapidon suunnittelutehtäviin. Uusi työnkuva toi Toppilan ja Merikosken voimalaitokset ja niiden työntekijät tutuiksi.

Parin vuoden jälkeen Pasi palasi Kasarmintielle sähkösuunnittelijaksi ja toimi samalla suunnitteluryhmän esimiestehtävässä. Työnkuva muotoutui kuitenkin taas pian – tosin tällä kertaa samoissa maisemissa, kun Pasin päätyöksi muodostui sähkönjakeluverkon sähkötekninen suunnittelu sekä maastosuunnittelu. Pienen yrityksen sisäisen kierroksen jälkeen Pasi pääsi takaisin sähköverkkopuolen töihin, joissa hänen oli tarkoitus aloittaa taloon tullessa. Työnkuvan ja työpisteiden vaihtelu ei ole kuitenkaan Pasia haitannut: ”Olen ollut onnekas saadessani tehdä monipuolisia hommia eri ympäristöissä useiden Oulun Energian ammattilaisten kanssa. Siinä samassa myös osaaminen on kehittynyt!”

Tiensuun mukaan parasta työssä on sen monipuolisuus, tekemisen meininki, kehitysmyönteisyys ja hienosti toimiva yhteistyö työkavereiden ja ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Tavallinen työpäivä Pasilla on monipuolinen ja vaihteleva, joka sisältää esimerkiksi liittymäsopimusten tekoa, verkostosuunnittelua ja asiakaspalvelua puhelimitse, sähköpostitse ja välillä kasvotustenkin – Pasin työnkuvaan kun liittyvät myös messut ja muut asiakastapahtumat. Tiensuun antama vinkki kuluttajille on hyvä pitää mielessä: ”Sähköliittymäasioissa kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, jotta saadaan toimitettua sähköä tontille, työmaalle tai tapahtumaan silloin, kun sitä siellä tarvitaan. Jos jokin sähköliittymiin liittyvä asia askarruttaa niin rohkeasti vaan yhteys tekniseen neuvontaan!”

Muistoja vuosien varrelta

Työtehtävien vaihtuessa ja monipuolista työtä tehdessä ehtii tapahtua paljon ja usein töiden lomassa syntyy mukavia muistoja. Mieleen jäävät erityisesti onnistumiset asiakkaiden kanssa, kun välillä vaikeitakin asioita saadaan ratkaistua yhdessä. Silloin tällöin tapahtuu kuitenkin jotain erikoisempaakin.

Parisen vuotta sitten Pasi joutui sopimaan maastosuunnittelukeikan virka-ajan ulkopuolelle maanomistajan kanssa. Tiensuu nappasi tästä syystä mukaansa apumiehen – poikansa, jonka kanssa he suuntasivat kohti Kiiminkiä komeana kesäiltana. Työkeikka meni hyvin ja maanomistajien kanssa päästiin sopimukseen. Apumies pysytteli suurimman osan ajasta autossa suojassa hyttysiltä. ”Välillä auton stereot olivat soineet aika lujasti asiakkaan pihassa, mutta lopulta apumies oli nukahtanut kesken sopimuksen teon – ehkä näin olikin lopulta parempi.”

Pasi_Tiensuu_blogi2.jpg

Liikunnan ja luonnon iloa

Vapaa-aikaansa Pasi viettää monipuolisesti liikunnan ja luonnon parissa. Erityisesti hän pitää pallopeleistä, sillä pelkän mukavan pelaamisen lisäksi samalla syntyy usein myös pientä kilpailua. Luonnossa Tiensuu pitää erityisesti sen rauhoittavasta ja tutkitusti terapeuttisesta vaikutuksesta. Positiivista luonnossa on myös hänen mukaansa se, kuinka monin eri tavoin siellä voi liikkua: kävellen, pyöräillen, hiihtäen, sauvakävellen tai vaikka mökillä metsätöitä tehden! Luonnon ja liikunnan lisäksi Pasi viettää vapaa-aikaansa perheen parissa. ”Touhuaminen perheen kanssa antaa energiaa ja tasapainottaa arkea. Kolmen aktiivisesti liikuntaa harrastavan lapsen isänä ei aika tule pitkäksi.”

Tekninen neuvonta

Jos sinulla on kysyttävää sähköliittymän rakentamiseen tai sähkön mittaukseen liittyen, ota yhteyttä tekniseen neuvontaamme.

tekninenneuvonta@oulunenergia.fi

call0407128606