Oulun Energian logo

Senaattikiinteistöjen Oulun toimipiste. Kuvassa aluehallintoviraston talo.
Senaattikiinteistöjen Oulun toimipiste. Aluehallintoviraston talo hämärässä kesäillassa kuvattuna.

Senaatti-kiinteistöjen Oulun kohteet lämpiävät hiilineutraalisti

Senaatti-kiinteistöt valitsi hiilineutraalin kaukolämmön omien hiilineutraaliustavoitteidensa saavuttamiseksi. Senaatilla on Oulussa 20 kohdetta, jotka lämpiävät nyt Oulun Energian hiilineutraalilla kaukolämmöllä, Onnilla.

Hiilineutraali kaukolämpö - Onni on tarkoitettu kaikille Oulun Energian kaukolämpöasiakkaille. Se on lisäpalvelu, jonka voit päivittää jo olemassa olevaan kaukolämpöliittymääsi tai tilata uuden kaukolämpöliittymän tilauksen yhteydessä. Saat halutessasi myös todistuksen valinnastasi.

Hiilineutraali kaukolämpö osana matkaa kohti päästöttömyyttä

Senaatti-kiinteistöillä oli selvät syyt valita hiilineutraali kaukolämpö. Senaatille on tärkeää löytää keinoja vähentää valtion käytössä olevien tilojen hiilidioksidipäästöjä, ja nykyisellään rakennusten lämmitys on suurin yksittäinen päästölähde. Lisäpalvelu tukee Senaatin omia tavoitteita: Senaatilla on hiilineutraaliusohjelma, joka pyrkii ylläpidon päästöjen nollaamiseen muutamassa vuodessa ja päästöttömyyteen vuoteen 2035 mennessä.

Hiilineutraali kaukolämpö ei ole Senaatin ainoa keino vähentää omia hiilidioksidipäästöjä. ”Olemme esimerkiksi parantaneet pitkäjänteisesti rakennusten energiatehokkuutta, edistäneet valtion toimitilojen tilatehokkuuden kehittymistä, siirtyneet 100 % hiilineutraalin sähkön ostamiseen ja jo pitkään asettaneet rakennushankkeille ympäristötavoitteita. Lisäksi investoimme lähivuosina aurinkosähköön yhteensä useita miljoonia euroja”, kertoo Senaatti-kiinteistöjen Pohjois-Suomen aluejohtaja Risto Rautiola.

Tulevaisuuteen vaikuttavia valintoja tehdään nyt

Matka kohti puhtaampaa tulevaisuutta on yhteinen.

”Suosittelemme kaikille kaukolämpöasiakkaille hiilineutraaliuteen johtavaa yhteistyötä energiantoimittajien kanssa, jotta saamme edistettyä hiilineutraaliuteen siirtymistä yhteisesti järkevillä tavoilla ja aikatauluilla”, Rautiola jatkaa.

Hiilineutraali kaukolämpö tuotetaan voimalaitoksissamme bioenergialla tai vaihtoehtoisesti muun muassa teollisuuden ja ruokakauppojen hukkalämpöä hyödyntämällä. Sen alkuperä todetaan ulkopuolisen ja puolueettoman tilintarkastajan toimesta. ”Etsimme jatkuvasti uusia ratkaisuja hiilineutraalin kaukolämmön osuuden nostamiseen verkossamme”, kertoo Oulun Energian lämpöpalvelujohtaja Kimmo Alatulkkila.

”Haluamme auttaa asiakkaitamme onnistumaan ja samalla luoda edellytykset koko Oulun alueen elinvoimaisuudelle. Tulevaisuudessa hiilineutraalia kaukolämpöä voivat tuottaa pienempien lämmönlähteiden lisäksi muun muassa suuren mittaluokan datakeskukset”, Alatulkkila jatkaa.

Kaukolämpö tarjoaa nopeimman keinon koko Suomelle hiilineutraaliuden saavuttamiseksi.

Iäkäs mies ja nuori lapsi tutkivat lehteä metsässä.

Onni on hiilineutraalia kaukolämpöä

Lämmitämme taloja – emme maapalloa. Tee teko tulevien sukupolvien puolesta ja valitse hiilineutraalisti tuotettu Onni-kaukolämpö!

Lue lisää Onni-kaukolämmöstä